Viața la țară 2

Am mai zis că eu am noroc de niște vecini super faini.

Așadar, constatam ieri cu oarece tristețe că s-a topit zăpada. Și a lăsat o mare băltoacă în fața porții mele, din care jumătate a curs în curte și jumătate a rămas acolo. Și nu se ducea, nene, pe calea ei de băltoacă, cum a fost scris să se întâmple băltoacelor! Nu voia și pace.

Mno, și ieri am fost dus în sat cu doru’ (nu cu nea Doru, care are barul de pe stradă, ci așea, cu doru’, generic). Și când m-am întors, era un vecin în fața porții. Ne-am dat binețe și am vorbit, cum se cuvine, despre vreme. După care a mai venit un vecin. Și au constatat amândoi problema mea cu băltoaca.

Nu e bine, domnu’ Andrei, trebuie să spargeți gheața de dedesupt, altfel nu se duce. Aveți un târnăcop ? Am. Îl aduc, între timp vine și-al treilea vecin.

Și-amu imaginați-vă reclama aia cu Dorel. Unul dă cu târnăcopul, ceilalți stau în jurul lui și dau indicații. Nu e bine, mai tare, mai adânc, mai la stânga. Gata, v-ați imaginat ?

Mno, cam așa a fost și la mine.

Doar că vecinii mei, care am mai zis că sunt super faini, nu dădeau indicații. Nu, ei se întreceau în a-mi lua târnăcopul din mână, să-mi arate ei cum să dea. Și dacă-i lăsam, îmi făceau șanțul ăla mult mai bine decât l-am făcut eu. Ba poate că-l și curățau și plantau și floricele sau ceva.

tarnacop

 

pickaxe via shutterstock

Dar mi-a fost jenă, io ficior în putere și ei oameni de peste 70 de ani…

acest articol a fost scris de pe un UTOK i800

 

 

Andrei Crivăț

4 Comments

 1. adina   •  

  Acuma, sincer, eu te cam invidiez pt viata ta la tara si pentru vecini. Ai mei vecini, cu care impart traiul in comun de prin 2007, conform legilor in vigoare, au intotdeauna ceva impotriva. Impotriva reparatiilor, impotriva platii cheltuielilor, impotriva vecinilor, si mai nou impotriva animalelor de companie.
  Cu siguranta nu o sa vina vecinul sa ma ajute sa curat zapada din fata scarii sau din parcare. Eventual se bucura in liniste cand altii ii curata parcarea (Marian, se aude???!!!).
  Sa-ti traiasca vecinii si sa ne mai aduci povesti din viata ta de senior linistit.

  Acest comentariu se putea scrie de pe un UTOK 700Q Satin, dar inca nu l-am deschis:)

 2. Jorjette   •  

  E foarte bine cand ai astfel de vecini pentru ca acestia (unii dintre ei) detin informatii pretioase. Si noi avem astfel de vecini, iar atunci cand acumulezi anumite informatii din experiente, poti sa faci lucrurile altfel, mai bine.

  SI eu sunt mandra de vecinii nostri. 🙂

 3. meme   •  

  La final, ai dat o tuica? asa se face intre vecini…

 4. shorin   •  

  Eu am stat la casa, nu neaparat la tara, si acum m-am mutat la apartament. Sunt unele lucruri de care imi este dor, nu neaparat problemele care apareau (inghetatul tevii de apa, zapada care trebuia mereu curatata din curte, acoperisul defectuos s.a.), dar aveau si ele “farmecul” lor.
  Cel mai mult cred ca imi este dor de aerul acela proaspat si rece cand ieseam dimineata in curte si cocosul vecinului care facea vocalize pe la 5 dimineata 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu