Top trafic Cluj

*site-uri de știri, conform trafic.ro. Cifre valabile în 7 aprilie.

UPDATE: ca să fie extrem de clar, mă refer la site-uri de știri care au sediul în Cluj. Nu mi se pare relevant absolut deloc nici la ce regiuni se referă informațiile de pe aceste site-uri, nici din ce zonă a țării provine traficul.

Poziția în clasament:

1. Clujeanul (locul 50 la știri/mass-media, locul 271 general)
2. Citynews (locul 52 la știri/mass-media, locul 292 general)
3. Ziua de Cluj (locul 69 la știri/mass-media, locul 452 general)

Afișări per vizitator (media)

1. Clujeanul (10,83)
2. Citynews (4,50)
3. Ziua de Cluj (4,44)

Vizitatori în ultimele 30 de zile:

1. Clujeanul (156.506)
2. Citynews (121.865)
3. Ziua de Cluj (103.543)

Record de vizitatori într-o zi

1. Citynews (6.731)
2. Clujeanul (6.590)
3. Ziua de Cluj (5.973)

În plus, conform SATI, Citynews are în luna februarie 112.458 de vizite (cu 44.966 unici), iar Clujeanul are – tot in februarie – 167.674 de vizite, cu 66.855 de unici. Ziua de Cluj nu e in SATI.
Mi se mai pare relevant faptul că, conform trafic.ro, clujeanul.ro a fost înregistrat în 25 iulie 2003, ziuadecj.ro în 8 decembrie 2004 iar citynews.ro în 31.10.2007. De unde (mie îmi) rezultă că Citynews are cea mai rapidă creștere, întrucât după 6 luni se bate în top 3 cu 2 site-uri lansate acum 4 și 5 ani.

Restul site-urilor din presa clujeană nu merită luate în discuție (mă refer strict la trafic, nu la calitate).

Eu v-am prezentat cifre, nu opinii. În ideea că poate încetează discuțiile stupide în care toți anonimii sunt extrem de pricepuți și “știe ei mai bine” cum e cu traficul. Că și online-ul ăsta ajunge în curând ca fotbalul, politica sau presa: toată lumea e expertă. Și dincolo de simpatiile și antipatiile mele, mi se pare mizerabil când diverși, plini de curaj sub protecția anonimatului sau a pseudonimelor, împroașcă mizerii la adresa unor oameni care chiar fac lucruri și au succes. Dacă nu poți depăși City, Ziua de Cj sau Clujeanul, atunci mai bine îi înjuri, nu ? Că doar n-o să recunoști că-s mai buni ca tine. Chestie destul de mult răspândită, de altfel: când nu pricepi de ce are cineva succes, îl înjuri.

Gata, m-am descărcat. 🙂

Comentarii ?
__________
edit: și Alexandra a avut acum 2 săptămâni un articol pe aceeași temă

Andrei Crivăț

14 Comments

 1. Razvan Antonescu   •  

  Completare ca sigur vin imediat expertii si urla ca Trafic.ro nu e bun. Total de acord, Trafic.ro suje cu spume DAR pozitiile se pastreaza. Cifrele absolute de vizitatori se pot discuta oricat dar ordinea siteurilor nu pentru ca sunt masurate cu acelasi instrument

 2. Oana   •  

  Se mai poate comenta ceva? 🙂

 3. cici   •  

  de ce trafic.ro suje cu spume? e trendy sa zici asta?:P

 4. Razvan Antonescu   •  

  Baga limba in gura ca e urat. Suje cu spume pentru ca:
  1. se incarca ca porcu si da siteuri peste cap. Si pentru ca se incarca ca porcu datele lor de trafic sunt usor cam mult diferite fata de datele reale (atunci cand lucrezi in valori absolute si nu procente)
  2. este o aberatie de serviciu care numai in Romania putea exista pentru ca poate fi folosit de concurenta unui site inscris
  3. pentru ca am incredere ca Google prin serviciul de analytics nu ma va faulta sau nu va face siteuri care sa ma concureze sau nu va vinde datele mele de trafic la competitori

 5. Cilla Karoli   •  

  In cateva zile Citynews e pe primul loc.

 6. alexandra   •  

  citynews si clujeanul nu pot fi in acelasi top pentru ca unul e doar pe cluj si altul pe trei judete.

  dar oricum felicitari citynews.

 7. Andrei Crivat   •  

  Razvan si Alexandra, n-aveti dreptate. Nu impiedica nimeni Clujeanul si Ziua de Cj sa dea stiri regionale, satesti, nationale, galatctice sau oricum ar vrea ei. E un model de business si gata. Daca eu fac in Cluj un ziar pe care-l distribui national, si reusesc sa-l fac pe plan national interesant, nu mai sunt institutie de presa din Cluj ?
  Citynews poate scrie si la nivel european, cata vreme are sediul aici e o institutie de presa din Cluj si intra in perfecta comparatie cu toate celelalte. Asta este opinia mea.

 8. Antonescu   •  

  @Cilla Karoli: citynews e deja pe primul loc

 9. Andrei Crivat   •  

  @Antonescu: ai dreptate doar daca iei in calcul ultima zi si ultimele 7 zile. Daca iei ultima luna, mai aveti ceva de lucru. Adica daca peste o luna sunteti pe primul loc, da. Daca nu, ati avut doar un spike si atat.

 10. Antonescu   •  

  da, corect. ma refeream la pozitia din clasament. peste o luna o sa vedem. la fel si peste un an. vorba unui amic: “e usor sa ajungi pe primul loc, e greu sa ramai”. multumirea personala e ca traficul citynews e real, nu s-a umblat la “butoane”, cum umbla altii 🙂

 11. psaico   •  

  cum s-a spus .. citynews are avantajul ca e pe 3 judete si de asta a crescut asa mult in ultima luna.
  oricum Andrei are dreptate 😉
  felicitari pentru citynews insa eu raman de parere ca Ziua de CJ ar fi cel mai de calitate !

 12. Andrei Crivat   •  

  eu raman la parerea ca Jurnal de Noapte e cel mai de calitate*, dar aici nu despre calitate era vorba, nici despre de unde vin vizitatorii, cand vin si nici despre unde se duc, cand se duc. ci despre cati sunt ei, cu tot neamu’ lor.
  ______________________
  * glumeam, D’OH! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu