Tilișca 2

… că rămăsesem dator să vă povestesc.

A fost minunat, că nici nu putea fi altfel. La aceeași pensiune. Irina – aceeași gazdă excelentă, ne-a făcut cel mai bun balmoș din istorie. A fost atât de bun, că n-am apucat să pozez decât resturile din castron. Dar m-a învățat să fac, și o să fac și o să vă arăt și vouă. Nu vă mai zic de coastele de oaie la grătar, de sarmale, de frigărui, de ciorba de perișoare… (click pe poze pentru un ușor zoom)

sarmale.jpgbalmos.jpg frigarui.jpggratar.jpg

A, dacă ajungeți la Tilișca și vreți să vizitați cele două cetăți din împrejurimi, nu vă lăsați păcăliți – Cetatea Feudală nu există. E doar o capcacă spre a vă trimite în colții unor câini de stână foarte neprietenoși. Așa vor ei să scape de intruși neinițiați, cred. Pe drumul către Cetate, mi-a venit mie ideea să prospectez împrejurimile, singurel, și ce să vezi ? Mi-au explicat câinii cu pricina, care făcuseră cerc în jurul meu, că nu-s tocmai bine venit. Nu pricep cum naiba am scăpat nemușcat, dar a fost… o întânire intensă. Și oricum, n-am găsit Cetatea, așa că dacă ajugeți pe-acolo, mergeți doar la Cetatea Dacică. Aia n-are câini pe traseu. Doar salamandre, care nu mușcă și nu aleargă în haite.

Biriș a fost super de treabă și m-a învățat să aplic un sistem de management al berilor băute. E complex, dar în linii mari se bazează pe inelele de la dozele de bere, care se păstrează cu grijă, departe de ochii hulpavi ai răuvoitorilor care vor să-ți pună în cârcă mai multe beri decât ai băut tu, de fapt, ca să-ți strice imaginea și self-esteem-ul. O altă chestie pe care am învățat-o de la Sergiu a fost următoarea: în această epocă a informației, când ai un business de condus, îți verifici mailurile chiar și în vârful muntelui (mă rog… dealului). În plus, m-a învățat că a fi web doi zero presupune că trimiți poze pe flickr din mijlocul pădurii.

biris1.jpg biris2.jpg

În linii mari, cam asta a fost. Abia aștept să mergem iar, la începutul anului viitor.

Andrei Crivăț

5 Comments

  1. Andrei Crivat   •  

    Balmos este o mancare divina, cazuta direct din Cornul Abundentei, cred. Se face in mai multe feluri, in functie de zona. La Tilisca, balmosul e un fel de mamaliga cu branza, cu lapte, cu unt, cu telemea, cu cascaval afumat…. Dar hei, nu-ti pot spune toate secretele deodata, nu ? 🙂

  2. alin   •  

    e super tare la tilisca sunt de acolo

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu