Spărgători de cartier

Astăzi au fost reținuți 2 băieți despre care se crede că sunt autorii jafului de la Banca Transilvania, de acum aproape 1 an. Detalii aici.

Trecem peste faptul că a durat un an să prindă niște băieți din cartierul Mănăștur, care nu cred că erau spărgători de talie mondială, paramilitari sau ce prostii s-au mai vehiculat atunci. Erau 2 băieți. Bine că i-a prins, în fond.

Ne oprim însă un pic la faptul că cei doi arestați astăzi locuiau la 150 de metri de bancă. Și la faptul că

in acea seara de 13 februarie cei doi tineri au disparut in spatele unor blocuri, fiind posibil ca acestia sa se fi deplasat chiar si acasa.

Băi, deci cum ? Ăia au spart banca și au plecat acasă, pe jos, în timp ce Poliția făcea filtre la intrarea în oraș, căuta o mașină neagră prin oraș și stabilea traseele posibile pe care autorii jafului ar fi putut fugi din țară ? Iar ăia erau la 150 DE METRI distanță ?

Trebuie să ai un pic de tupeu, cred. Să spargi o bancă și să mergi acasă, în spatele băncii, când pe tine te caută o mulțime de poliție… nu-i de colo.

Andrei Crivăț

10 Comments

 1. camil   •  

  mai degrabă încă un exemplu despre incompetența bravei poliții române

 2. A.Faith   •  

  păi, dacă stai puÅ£in să te gândeÅŸti, ideea nu-i chiar aÅŸa de rea. le-a trebuit un an de zile să se gândescă să caute ÅŸi în împrejurimi 🙂

 3. Mihaela Nistor   •  

  Atat de multe jafuri raman nerezolvate, nu stiu de ce va mai mira ceva in tara noastra?

 4. pepi   •  

  Din ce stiu eu, inca nu au fost condamnati, deci nu putem spune ca ei sunt vinovati.

  Chiar m-as mira ca 2 “pusti” de 20 de ani sa fi avut atata sange rece sa plece acasa dupa ce au spart banca. In plus nici nu au dus o viata mai “banoasa’ in ultimul timp, care sa lase impresia ca dispun de ceva monetart, cum ar fi facut majoritatea celor de 20 de ani.

  Eu zic sa mai asteptam putin, si abia apoi sa ne pronuntam asupra vinovatiei.

 5. Andrei Crivat   •  

  @pepi din cate vad eu, n-am zis nicaieri ca-s vinovati. am zis, ma autocitez, “despre care se crede ca sunt autorii jafului”. chiar sunt atent, in general, la acest aspect.

 6. Dan C   •  

  bine ca n-au fost 2 care sa se duca inapoi la scoala dupa jaf

 7. kunalex   •  

  Comoditate.Asta e unul dintre cuvintele care ar caracteriza politia din romania.
  In privinta hotilor,tipic romanesc,mult tupeu si ingeniozitate.Politia nu s-ar fi gandit nici in o mie de ani ca sunt acasa..

 8. Acum Stiu   •  

  daca intr-adevar ei sunt autorii jafului, trebuie sa recunoastem ca au avut o ideea foarte ingenioasa. nu m-ar mira sa vedem ca erau si printre multimea de oameni adunati in fata bancii, poate chiar printre aia care spuneau “i-am vazut eu, au fugit cu o masina neagra!” 🙂

 9. pepi   •  

  @Andrei Crivat Intr-adevar la o recitire mai atenta, nu scrie nicaieri cuvantul “vinovat”, dar din tonul abordat am ramasa cu aceasta impresie. Plus urmatoarele afirmatii:
  – Bine că i-a prins, în fond
  – Ăia au spart banca ÅŸi au plecat acasă
  – Trebuie să ai un pic de tupeu, cred. Să spargi o bancă ÅŸi să mergi acasă

  Dincolo de aceste aspecte, eu sunt foarte curios daca politia mai are si alti suspecti. Pentru ca se intampla daca justitia, in urma probelor existente, ii declara nevinovati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu