Spaga medie

Dupa ce scriam ieri aici despre cum E.U. n-o sa mai dau spaga, ca de luat nici n-am apucat sa iau, iata ce aflu azi, din Romania Libera. Cica VICEPREMIERUL Bogdan Pascu (adica nu vreun nimeni, ci un membru al Guvernului Romaniei, da ?) declara ca nivelul mediu al spagii in Romania e de 100 de euro.

Nu ma pricep eu la mate nici un pic, da’ totusi media se face impartind la doi maximul si minimul, nu ? Si in urma acestui calcul, ma indoiesc foarte tare ca rezultatul ar fi 100 de euro. Sau se aduna cuantumul tuturor spagilor si se imparte suma la numarul de spagi. Pai ar fi foarte tare sa stim numarul de spagi, nu ?

Dar cel mai funny mi se pare avansul tehnologic. In decembrie, cand “oamenii sunt mai predispusi sa primeasca atentii”, echipe sub acoperire ale autoritatilor statului vor face controale in institutii, sa vada daca functionarii iau spaga. Si vor fi dotate cu camere ascunse si microfoane. Sky Tech, frate! cum ar zice un baiat pe care il cunosc eu…

Parca vad superspionii autoritatilor, imbracati comun – ochelari negri, palarii negre, pardesie negre, manusi negre – intrand si intreband cu o voce joasa (pastrand, fireste, tigara in coltul gurii): “Functionare… bai… te mananca sa iei ?” Si apoi, pe tonul folosit in filme cand se striga “FBI! Freeze!” sa strige scotand amenintator camera ascunsa: “ECHIPA DE CONTROL A GUVERNULUI! NU MISCA”

Si functionarii, vorba babutei cu canepa :”Ma predau, nu mai zic nimica…”

Andrei Crivăț

4 Comments

 1. Eliza   •  

  Uau, promit că din 1 decembrie voi Å£ine un blog al vizitelor în biroul meu. Va fi un veritabil Advent Kalender al controlorilor sub acoperire…:DDD Thanks for the tip.

 2. Andrei Crivat   •  

  vezi, sa zambesti frumos si sa faci cu mana cand te-or filma cu camera. ascunsa, fireste.

 3. Aritmeticul   •  

  Daca nu te pricepi la mate nici un pic, atunci e mai bine sa nu-ti dai cu parerea. Totusi ar trebui sa stii cum se face o medie aritmetica. E unul din calculele simple invatate la scoala care pot fi – surpriza – utile in viata.
  Si nu, nu e maximul plus minimul impartit la doi, nu!

 4. Andrei Crivat   •  

  S-o fi invatand la scoala, dar eu n-am fost (la scoala adica). Si sunt perfect de-acord ca e util – in viata – sa stii calcule aritmetice simple, dar am noroc de-un frate foarte, foarte destept, care a terminat matematica si care ma ajuta la greu. Baiat bun, istet… nush ce m-as face fara el. Oricum, iti multumesc pentru informatie, banuiam eu ca nu e maxim plus minim impartit la doi. Tocmai de aia am pus si cealalta varianta, am zis ca macar una o fi corecta.
  Da\’ nu vad legatura intre incapacitatea mea de a calcula si datul cu parerea despre nivelul spagii si comandourile antispaga 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu