Sangria albă, invenția anului 2015

Am reușit să inventez un lucru senzațional, pe care probabil că l-au mai inventat vreo două mii de oameni înaintea mea. Dar, cum ar spune marele filosof pop Velea Alex, mă știți ca pe o rudă, că mă știți de mulți ani – deci cunoașteți că nu mă împiedic eu de detaliile astea, cum ar fi că invenția mea e inventată în fiecare an din anul 815 încoace.

Deci vă veți achiziționa o carafă de 3 litri. Cu capac. Găsiți în multe locuri, costă 15-20 de lei. Noi, românești.

În ea, veți arunca 2 mere feliate. Și 2-3 piersici feliate. Dacă țineți cu orice preț, mai puneți un pic de lămâie sau lime, un pic de mentă. Dar dacă nu țineți musai, nu.

Apoi, aruncați acolo o sticlă de vin alb demisec bun. Dar bun, nene! Un Sâmburești, un Segarcea, un Recaș, un Davino, ce vă place vouă, dar să fie tare bun și demisec. Peste el, tot atâta apă minerală sau sifon.

Mai puneți la vreo 10-15 cuburi de gheață. Lăsați 15-20 de minute să se împrietenească între ele și porniți seara, copii.

După o seară cu o carafă din asta, se prea poate să vă treziți ușor mahmuri, dacă sunteți mai puțin pregătiți pentru viață.

E ok, are Seniorul de Transilvania soluția.

Dacă vă treziți înmăhmuriți, aruncați într-o tigaie unsă bine cu ulei de măsline la vreo 8-10 ouă de prepeliță. Ca pentru ochiuri. Foc mediu spre mic, cu capac peste, după 2 minute le scoateți în farfurie. Un pic de sare, un pic de piper, un pic de cașcaval afumat ras peste ele. Ați păpat, aruncați-vă la 2-3 pahare de prosecco foarte rece. Musai făcut până în ora 11. Dimineața.

Și-o să descoperiți că viața e frumoasă cam orice-ar fi, dă-o-n morții mă-sii!

 

Andrei Crivăț

3 Comments

  1. ady   •  

    Ieri am cumparat o carafa cu gandul la Sangria. Cu vin rosu.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu