Sa zburati bine

Blue Air a introdus o cursa de avion intre Cluj-Napoca si Bucuresti. Ceea ce insemna ca a fost spart monopolul Taromului pe aceasta ruta.

Nu va mai povestesc ca un bilet Tarom Cj-Bucuresti, dus-intors, era pe la 200 de euro, in timp ce Bucuresti-Barcelona era cam tot asa. Asta ar fi doar unul dintre motivele de bucurie ca exista acum si o alternativa.

Al doilea, insa, e mult mai simpatic. Pe cursa Cluj-Bucuresti si retur merg, mai mult de jumatate din calatori sunt oameni din Banca Transilvania si Astral-UPC. Care pleaca dimineata, rezolva ce au de rezolvat si se grabesc inapoi, sa mai rezolve si pe-aici una, alta. Nu mica le-a fost surpriza, cu ceva vreme in urma cand, dupa o intarziere de 45 de minute la decolarea din Bucuresti, au aflat ca merg la… Timisoara. Sigur ca nu le-a spus nimeni de ce. Si sigur ca Timisoara nu e in planul obisnuit de zbor. Ei, au aterizat ei la Timisoara, au stat si pe-acolo vreo ora si apoi au pornit spre Cluj

Motivul abaterii de la traseu a fost ca trebuia cules un parlamentar din Timisoara si adus la Cluj. De aceea, toti ceilalti calatori au avut o intarziere totala de vreo 3 ore. Si desi si-au promis unul altuia ca niciodata nu vor mai merge cu Taromul, pana acum nu aveau de ales. Dar uite, acum au. Sa zboare bine.

UPDATE: Rasfoind arhivele presei locale, am descoperit ca a mai fost un caz din asta, tot cu escala la Timisoara, dar din alt motiv: neavand suficienti clienti pentru doua curse (Bucuresti Cluj si Bucuresti Timisoara) Tarom a decis sa le comaseze intr-o singura cursa. Evident, fara sa anunte pasagerii. Si cand unul din pasageri s-a ridicat de pe scaun si a intrebat, politicos, care e motivul escalei neasteptate la Timisoara, stewardesa i-a spus ca daca nu ia loc imediat, cheama trupele antitero si o sa primeasca 12 (doisprezece) ani de inchisoare 🙂

Andrei Crivăț

1 Comment

  1. Pingback: Jurnal de noapte » Preturi la Tarom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu