romanii vor invada anglia ??

In Gandul se povesteste pe larg despre numarul de sambata al tabloidului Daily Express, dedicat in intregime invaziei romanilor

Scrie tabloidu’ asta ca sute de mii de romani or sa se mute in Anglia, lucru de care eu, personal, ma indoiesc extrem de tare. Si mai prezinta o familie de rromi din Bucuresti, care cica ar fi familia tipica bucuresteana. Cu tatal trezit la pranz, duhnind a bautura si Piranda dandu-i tocana sleita sa manance. Si cica familia asta face parte din cele n sute de mii de romani care vor “invada” Marea Britanie.

Eu ma tot intreb, oare cine – si de ce – intretine campania asta anti imigratie ? poate ca vor pleca unii la munca pe-acolo, dar in nici un caz nu cred ca va fi o invazie. nu vad de ce nu s-ar duce romanu’ sa munceasca in Spania sau in Italia, unde-i merge tot vecinu’ de atata amar de ani. De ce s-ar duce BRUSC toti in Anglia ?

Si daca – presupunand prin absurd – o suta de mii de romani s-ar duce in Anglia, asta ar fi invazie ? Atunci cum se numesc cei UN MILION de britanici care locuiesc in Spania ? Sau cei 500 de mii din Franta ? Dar mai ales, cum se numeste ceea ce fac sutele de mii de englezi care merg vara numai in Insula Corfu, ca sa nu mai vorbim de toata Grecia ? Mi s-a parut foarte interesant ca toti barbatii greci cu care m-am “amicizat” in Corfu aveau sotii sau iubite englezoaice. Toti, fara nici o exceptie.

Andrei Crivăț

4 Comments

 1. Cezar   •  

  E o alta mostra despre “cu cine ne inhaitam”, ca sa zic asa… aia chiar au impresia ca p-aci traiesc numa’ pirande si pardaileani cu bale la gura si semianalfabeti, care abia asteapta sa navaleasca peste Canalul Manecii sa le ia lor joburile, sa le fure femeile si sa le drogheze copiii.

 2. Andrei Crivat   •  

  totusi, raman fixat la aceasta intrebare: oare ce-i mana pe ei in lupta ?

 3. Darius   •  

  Mie mi se pare relativ faptul a se duce (sau nu) cu catralionele românii acolo. Este posibil. Doar şi în Spania de aia au ajuns să meargă atâţia. Şi pe reţeta aia se bazează \”englejii\” când se cufuresc pe dumnealor de frică. E drept că ei au fost mereu speriaţi şi nu le e musai frică de români în sine, cât de a intra ORICE la ei pe insulă. Aşa au fost întotdeauna. Campaniile cu românu\’ infect sunt special făcute să sperie publicul îndoctrinat cu politica de închidere până şi etanşă a prea-curatei şi neprihănitei lor Mării Britanii. Eu cred că privim lucrurile greşit, cum recent surprindeam într-un post al blogului meu (mult mai reuşit… 🙂 ). Nu tre\’ să ne dăm de ceasu\’ morţii de cum ne fac să părem britanicii. Tre\’ să gândim dracului odată din punctul de vedere că deşi suntem o ţară mică, putem fi signifianţi şi putem să chirăim ca din gură de şarpe măcar – deoarece suntem prieteni şi aliaţi atâta timp cât le rentează lor, iar când e vorba de recompense, ne tratează ca pe nişte ne tratează ca pe nişte rahaţi şi nu mă refer la de ăia turceşti (scuzaţi-mi insinuările). Şi noi facem greşeala când ni se pare că suntem la cheremul lor. Şi suntem – atâta timp cât acceptăm.

 4. Mihai   •  

  intrebare:cate articole similare au aparut la adresa imigrantilor africani,arabi,indieni,filipinezi,sud americani etc. etc.???E plina Anglia si de d’astia nu numai de est europeni…si nu se mai face atata caz……….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu