romanii vor invada anglia ??

In Gandul se povesteste pe larg despre numarul de sambata al tabloidului Daily Express, dedicat in intregime invaziei romanilor

Scrie tabloidu’ asta ca sute de mii de romani or sa se mute in Anglia, lucru de care eu, personal, ma indoiesc extrem de tare. Si mai prezinta o familie de rromi din Bucuresti, care cica ar fi familia tipica bucuresteana. Cu tatal trezit la pranz, duhnind a bautura si Piranda dandu-i tocana sleita sa manance. Si cica familia asta face parte din cele n sute de mii de romani care vor “invada” Marea Britanie.

Eu ma tot intreb, oare cine – si de ce – intretine campania asta anti imigratie ? poate ca vor pleca unii la munca pe-acolo, dar in nici un caz nu cred ca va fi o invazie. nu vad de ce nu s-ar duce romanu’ sa munceasca in Spania sau in Italia, unde-i merge tot vecinu’ de atata amar de ani. De ce s-ar duce BRUSC toti in Anglia ?

Si daca – presupunand prin absurd – o suta de mii de romani s-ar duce in Anglia, asta ar fi invazie ? Atunci cum se numesc cei UN MILION de britanici care locuiesc in Spania ? Sau cei 500 de mii din Franta ? Dar mai ales, cum se numeste ceea ce fac sutele de mii de englezi care merg vara numai in Insula Corfu, ca sa nu mai vorbim de toata Grecia ? Mi s-a parut foarte interesant ca toti barbatii greci cu care m-am “amicizat” in Corfu aveau sotii sau iubite englezoaice. Toti, fara nici o exceptie.

Andrei Crivăț

4 Comments

 1. Cezar   •  

  E o alta mostra despre “cu cine ne inhaitam”, ca sa zic asa… aia chiar au impresia ca p-aci traiesc numa’ pirande si pardaileani cu bale la gura si semianalfabeti, care abia asteapta sa navaleasca peste Canalul Manecii sa le ia lor joburile, sa le fure femeile si sa le drogheze copiii.

 2. Andrei Crivat   •  

  totusi, raman fixat la aceasta intrebare: oare ce-i mana pe ei in lupta ?

 3. Darius   •  

  Mie mi se pare relativ faptul a se duce (sau nu) cu catralionele românii acolo. Este posibil. Doar ÅŸi în Spania de aia au ajuns să meargă atâÅ£ia. Åži pe reÅ£eta aia se bazează \”englejii\” când se cufuresc pe dumnealor de frică. E drept că ei au fost mereu speriaÅ£i ÅŸi nu le e musai frică de români în sine, cât de a intra ORICE la ei pe insulă. AÅŸa au fost întotdeauna. Campaniile cu românu\’ infect sunt special făcute să sperie publicul îndoctrinat cu politica de închidere până ÅŸi etanÅŸă a prea-curatei ÅŸi neprihănitei lor Mării Britanii. Eu cred că privim lucrurile greÅŸit, cum recent surprindeam într-un post al blogului meu (mult mai reuÅŸit… 🙂 ). Nu tre\’ să ne dăm de ceasu\’ morÅ£ii de cum ne fac să părem britanicii. Tre\’ să gândim dracului odată din punctul de vedere că deÅŸi suntem o Å£ară mică, putem fi signifianÅ£i ÅŸi putem să chirăim ca din gură de ÅŸarpe măcar – deoarece suntem prieteni ÅŸi aliaÅ£i atâta timp cât le rentează lor, iar când e vorba de recompense, ne tratează ca pe niÅŸte ne tratează ca pe niÅŸte rahaÅ£i ÅŸi nu mă refer la de ăia turceÅŸti (scuzaÅ£i-mi insinuările). Åži noi facem greÅŸeala când ni se pare că suntem la cheremul lor. Åži suntem – atâta timp cât acceptăm.

 4. Mihai   •  

  intrebare:cate articole similare au aparut la adresa imigrantilor africani,arabi,indieni,filipinezi,sud americani etc. etc.???E plina Anglia si de d’astia nu numai de est europeni…si nu se mai face atata caz……….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu