Revoluția emoticoanelor

Toți (sau mă rog, o largă majoritate dintre noi) folosim de ani de zile Yahoo Messenger și emoticoanele sale. Le știți, fețele alea galbene, care râd, plâng, se tăvălesc pe jos, mă rog, fac chestii.

Doar că băieții de la Yahoo nu s-au gândit la un emoticon absolut esențial pentru România (și, din păcate, Bobby nu mai lucrează la ei, să-i învețe) – emoticonul care își face cruci.

“Băi, m-am despărțit de tipa aia pe care ieri o ceream de nevastă” – ce poți răspunde, pui o față galbenă care râde ? păi ce, te bucuri de necazul omului ? sau o pui pe aia care plânge ? păi ce, te oftici că tipa aia nu mai iese cu noi la bere ? da’ de ce te oftici, mă, ai ? ce treabă ai tu cu ea ? În mod evident, răspunsul corect e emoticonul care-și face cruci de uimire.

Lista de situații ipotetice în care emoticonul care-și face cruci de uimire (fie ea uimire pozitivă sau negativă) este extrem de util poate fi infinită – nu asta e ideea acestui post.

Pentru că cei de la Yahoo n-au să-l bage niciodată (ce știu ei despre crucile de uimire ?) m-am gândit la un înlocuitor. Așadar, de azi înainte, dacă vorbim pe messenger și deodată scriu +++ – e clar, sunt uimit de ceea ce se întâmplă.

Noul emoticon care-și face cruci va fi ăsta: +++. Sunteți de-acord ?

Later edit – pentru situații de urgență, în care ne aflăm în criză de timp, Reporterul Virtual a propus, iar eu susțin, ca emoticonul să fie, simplu, 3+. Ce ziceți ?

Andrei Crivăț

12 Comments

 1. SubSoare   •  

  de acord. de multe ori am avut nevoie de el. poti sa faci si o petitie online catre Emoticon Father (acuma ce emoticon sa pun? ca as fi pus unul cu viva la revolucion)

 2. Adi Dragoș   •  

  +++
  :)) bun, mie-mi place ideea. nu ne dă yahoo, ne găsim noi soluții 🙂

 3. Marius   •  

  voi nu prea aveti ce face, nu-i asa? 3+

 4. icst   •  

  F*ck “OMG” (cu posibila variantă autohtonizată ODM)!
  Îndărăt la cele sfinte da’ româneÅŸti!
  Amin!
  3+, brate!

 5. cassini   •  

  3+ seamana cu coiful patriarhului, rasturnat. merge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu