Redescoperă România. Ziua 2

Nici n-a început așa dimineață precum credeam eu. Adică pe la 9 jumate am pornit din Gura Humorului spre Voroneț, care-i ici, la doi pași.

În umila mea opinie, nici albastru de Voroneț nu mai e ce-a fost. E drept, am mai fost pe-aici doar în copilărie și poate amintirile mele sunt un pic distorsionate.

Am fost, apoi, la casa memorială Ciprian Porumbescu. Când am văzut ditamai curtea (câteva mii de metri pătrați) cu o căsuță mică de tot, mi s-a părut că ceva nu-i chiar ok. Apoi am aflat că, de fapt, familia Porumbescu trăia într-o casă mult mai mare, care a fost distrusă în război – iar ceea ce e azi în picioare e doar o anexă a casei.

A, și ca o observație personală – sora lui Ciprian Porumbescu era MULT mai frumoasă decât iubita lui. Da’ mă rog, chestie de gusturi, în fond.

Am vizitat apoi atelierul meșterului Florin Cramariuc. Meșter artizanal, tâmplar.

Care în câteva (zeci de minute) ne-a făcut o mască super faină. Între timp, ne-a spus o mulțime de povești și de bancuri.

Nu puteam rata Cetatea de Scaun din Suceava. O să râdeți, dar când eram mic – mic de tot, mă! – credeam că “Cetatea de Scaun” înseamnă o cetate făcută, efectiv, din scaune puse unele peste altele.

Din nou, n-aș încheia ziua fără să vă arăt vreo două bucurii culinare, că doar am hobby-ul pe care-l am. Deci Saltimboca de curcan…

… și Pollo Ripieni.

Hai că ne-auzim mâine. Să fiți cuminți.

PS: dacă vreți să vă amuzați un pic, e musai să vedeți filmul ăsta.

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

Andrei Crivăț

1 Comment

  1. Arhi   •  

    ca o observatie personala, pe sora sa nu putea sa o futa. bine, putea, dar na, cutumele…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu