Redescoperă România. Ziua 3.

E ultima zi pe care o petrecem în Bucovina. Pe de-o parte, îmi pare rău că plecăm așa repede. Bucovina e uimitor de frumoasă. Am mai vizitat părți din ea de-a lungul vieții, am văzut mănăstirile, am văzut dealurile cu păduri necuprinse, am mai mâncat mâncărurile de excepție din zonă. Dar acum, fiind totul bine organizat, cu puncte de interes bine alese și cu oameni de excepție în jur, a fost altfel.

Pe de alta, însă… mâine mergem în Maramureș, unde n-am mai fost și abia aștept.

Azi ne-am despărțit în două echipe. Echipa din care am făcut eu parte a mers mai întâi și mai întâi la Mănăstirea Văratec.

A fost impresionant un pic, pentru că am prins un moment în care cam toate măicuțele erau la rugăciune. Mai puțin cele care trebăluiau prin curte. (deși n-am înțeles de ce nu erau TOATE la rugăciune).

Pe drum, am trecut pe lângă Pădurea de Argint. O știți, aia pe care de departe o vezi albind și îi auzi mândra glăsuire, de treci Codrii de Aramă.

Ei bine, Pădurea asta de Argint e o mare minciună istorică – n-are pic de argint în ea. Am verificat personal.

După care am mers la rezervația de zimbri de la Dragoș Vodă, unde toată lumea vedea căprioare drăguțe, doar eu mușchi și pulpe, de preferat cu sos vânătoresc. Totuși, am văzut cel mai mic și mai pricăjit lup cenușiu probabil din lume și cel mai amărât (și la fel de pricăjit) mistreț. Zimbrul Optimus era relaxat și arăta bine, sănătos, m-a rugat să vă salut.

Am vizitat, în sfârșit, casa lui Ion Creangă de la Humulești, pe care mi-am dorit s-o văd de mic copil.

E un loc în care te simți de îndată copil la loc, că-ți cam vin în minte poveștile lui – mai ales că parcul tematic de lângă casă te ajută mult în sensul ăsta.

Am vizitat Cetatea Neamțușui, apoi am văzut cum se încondeiază ouă tradiționale de Paște, după care ne-am jucat cu zmeul lui Augustin. Iar pe final de zi, ne-am bălăcit cu Dusterele un pic printr-un râușor.

N-am pozat mâncăruri azi, că am ținut post – dar mă revanșez zilele viitoare, plus c-am să vă arăt ce minuni de dulcețuri și șerbeturi mi-am luat de la Cetatea Neamțului și de la Văratec.

S-aveți Sărbători fericite, mă copii.

Redescopera Romania 2011 este un proiect Petrom, impreuna cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 si Muzeul National al Taranului Roman.

 

Andrei Crivăț

3 Comments

  1. Sorin   •  

    Felicitari voua ! imbinati placerea cu munca. Si postand astfel de experiente nu faceti decat sa inspirati si pe altii , sa munceasca mai mult la blog sa fie la alte evenimente cu voi.

  2. marius   •  

    sa ai parte de sarbatori minunate!

  3. Andrici Cezar   •  

    Il salut si eu pe zimbru.
    Foarte tare articolele. Tine-o tot asa.

    Sarbatori fericite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu