Random

Am fost ieri la Târgul de produse tradiționale “Patrimoniu alimentar” (detalii aici) care s-a ținut la USAMV. A fost a doua ediție, am găsit chestii faine și ciudate (în care m-am înfipt, evident). Am venit acasă cu fois gras, jambon, salam de rață, salam de căprioară și salam de măgar (pe astea le-am luat de la un francez, care a fost și anul trecut, face multe chestii faine, o să scriu separat despre el), am găsit la un om bun de pe lângă Sighișoara de la care am luat brânză de capră cu chimen și brânză de capră la burduf (avea omul și alte minunății, gen brânză de capră cu busuioc și ardei, o minune). De la un măcelar aprig, nu știu de pe unde era, am venit cu niște cârnați de oaie, cu niște pastramă de berbecuț și cu brânză în coajă de brad. Apoi, chiar la plecare, am găsit niște oameni faini din Brad, de unde am luat o mână bună de virșli (cârnați geniali, din carne de capră). Ce mi-a mai plăcut la Târg a fost standul USAMV, cu niște afumături bestiale și cu bere neagră Student, făcută de studenți. Păcat că n-au voie să vândă.

În principiu, Târgul ăsta e o minunăție de eveniment, păcat că e făcut într-un spațiu în care oamenii se înghesuie tare. A, să nu uit – pe o parte din producătorii de minuni culinare care au fost zilele astea la USAMV o să-i puteți găsi la Expo Transilvania, în jur de 29 octombrie, când e ceva târg de profil.

În altă ordine de idei, am terminat de citit Indicii anatomice, cartea Oanei. Concluzii simple: în primul rând, cartea e bestială. Mi-a trezit nostalgia cărților polițiste din liceu, scrise de Theodor Constantin. În al doilea rând, are de toate: crime, intrigi, suspecți, o Crina exact așa cum mi-o imaginez, ambițioasă, harnică și isteață, capabilă să urmărească un subiect până în pânzele albe și un personaj principal, Lala, de care m-am îndrăgostit după primele 20-30 de pagini. Pe scurt, dacă n-ați citit cartea, faceți cumva s-o citiți. Dacă vă place genul, n-are cum să nu vă placă acest volum. Dacă nu vă place genul, poate c-o să înceapă să vă placă după ce citiți Indiciile.

Am fost să văd, la Festivalul de Comedie, Fuera de Carte, despre care am scris aici. O comedie simpatică, cu un bucătar gay, la câteva faze am râs cu lacrimi. Abia aștept să văd Mrs. Radcliffe Revolution și 12 in a box.

Righto, off to work now.

Andrei Crivăț

5 Comments

  1. Oana   •  

    No, acum raman datoare 😀

  2. Pingback: Să vorbim despre SFFH ÅŸi cărÅ£i în general « Oana Stoica Mujea

  3. Satmareanca   •  

    Am înÅ£eles că o lauzi pe Oana, merită toate laudele din lume, dar de Crina aia nu am auzit ÅŸi nu o recunosc :))))) Văd că nici pe blog nu a mai scris de un veac 😛

  4. Pingback: Câteva indicii… « Sătmăreanca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu