Puterea tehnologiei

Mie mi-i drag internetul. L-aș naviga, cum ar zice Ovi.

Vă povesteam zilele trecute de concursul “Idei pentru România 255“. La care – într-o altă ordine de idei – puteți câștiga un laptop Dell, dacă până pe 6 decembrie lăsați un comentariu relevant la unul dintre articolele de pe www.ecomunitate.ro

Bun, și revenind. De curiozitate, citeam poveștile scrise acolo. Ideea proiectului a fost să înființeze în comunități rurale Puncte de Acces Public la Informație (PAPI).

Una dintre povești e faină tare. Se referă la o familie din jud. Bacău. Care familie avea o mică fermă de capre. Capul familiei a mers el la un PAPI din ăsta, a dat un anunț, a început să vândă mai multe produse, a găsit oferte bune să cumpere animale. Pe scurt, în doi ani ferma lor a ajuns de la 13 capre la 200 de capre și la 20 de hectare. Au ajuns chiar să exporte produse lactate. Puteți citi povestea aici.

Ceea ce m-a făcut să mă gândesc – majoritatea nu concepe viața fără internet, fără google, fără site-uri de știri și informații, fără messenger. Există o categori de oameni care folosesc internetul doar pentru email și căutări – dar îl folosesc, totuși.

Dar oare cum o fi, la 30-40 de ani, să descoperi internetul ? Să nu fi avut nimic de-a face cu el, niciodată, să nu fi pus niciodată mâna pe un computer, și brusc tot universul ăsta să se deschidă în fața ta ? Oare ai sentimentul că te-ai născut din nou ?

Uneori, îmi pare rău că știu deja unele lucruri. Că am văzut unele filme. Sau că am citit unele cărți. Mi-ar plăcea să le descopăr acum. Sunt sigur că le-aș înțelege altfel și că m-aș bucura altfel de ele.

Andrei Crivăț

3 Comments

 1. Arhi   •  

  io am descoperit internetul la 30 de ani. zic ca ma descurc binisor

 2. Andrei Crivat   •     Author

  io prima data am intrat pe internet in 1996. si “power user”, ca sa zic asa, am devenit prin 98.

  da’ cum ar fi sa-l descoperi ACUM ? 🙂

 3. Sibilla   •  

  Ziua NaÅ£ională. A patriei. Åži ce e patria… * Patria este norodul, nu tagma jefuitorilor. * 1 decembrie, o pildă istorică ÅŸi un îndemn: renunÅ£area la renunÅ£are, căci, numai împreună, uniÅ£i, cu credinÅ£ă în Dumnezeu, vom izbândi ÅŸi vom scăpa trupul patriei de ciuma jefuitorilor. E patria noastră, a românilor de pretutindeni !
  * Este nedrept să înveÅ£i copilul cum să moară pentru patrie, înainte de a-l învăÅ£a cum să trăiască pentru ea. * – Grigore Vieru

  http://sfinx777.wordpress.com/2010/12/01/rugaciune-pentru-1-decembrie/

  LA MULTI ANI ROMÂNIA!
  LA MULŢI ANI, ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu