Un premiu pentru rezistență

Eu sunt, în general, un tip delăsător. Și îmi pare rău că sunt așa, dar poate nu e prea târziu să schimb lucrurile, cine știe.

Una din bucuriile mele, când eram tânăr, era s-o iau la pas pe coclauri. Niciodată n-am fost la cățărat pe munți, cu adevărat, dar îmi plăcea mult să bat poteci, păduri, dealuri, să mă plimb kilometri întregi prin natură, să descopăr locuri faine.

Când eram reporter, băteam orașul București la pas în fiecare zi. Eram tare dornic să mă afirm și mi se părea că la orice colț de stradă, dacă eram atent, puteam găsi o poveste pe care s-o fac apoi știre. Uneori, chiar așa era. Alteori, mă bucuram doar să descopăr străzi frumoase și locuri interesante – căci are și orașul București locurile lui foarte faine.

Apoi, am devenit leneș. Și-am mai îmbătrânit și m-am și îngrășat (că n-am fost mereu gras, să știți!) și am descoperit că mi-e lene să mai merg pe jos. Și, mai ales, că nu mai rezist la drumuri lungi. Și mi-a părut rău. Acum nu mai pot urca dealuri, că obosesc și transpir și n-am chef.

Dar lasă, că mă întorc eu către sport și să vedeți atunci!

Sunt, însă, oameni pentru care rezistența e un atribut firesc. Mirel Magop a mers, pe jos, zeci de mii de kilometri – și încă mai merge, acum face turul lumii. Daniel Carpo nu prea cunoaște termenul “durere”. Victor Vlad aleargă de 20 de ani la maraton. Adrian Petre are două recorduri la flotări, unul național și unul mondial. Intrați să citiți poveștile lor, pe mine m-au motivat foarte tare să nu mai fiu așa leneș.

851x315 - campioni 3

Pentru că oamenii ăștia CHIAR merită apreciați, Lindab a organizat Campionatele Calității – o campanie în care se premiază performanța. O campanie în care, dacă votați unul dintre cei 4 oameni de care am scris mai sus, puteți câștiga 50 de euro.

 

 

Andrei Crivăț

1 Comment

  1. Pingback: O bilă albă pentru RCS&RDS| Pavel IonuÅ£

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu