Avatarii faraonului Funar – part deux

Ai, nene, ce prost am fost. Atâția și-atâția de ani am fost fascinat de profesorul Lorin Fortuna și l-am ignorat pe maestrul lui absolut, Ghiță Funar…

Am mai scris un articol pe tema asta, aici, dar astăzi Adevărul publică un interviu ABSOLUT HALUCINANT cu fostul de trei ori primar al Clujului. De trei ori. Consecutiv.

E o întreagă enciclopedie ce zice omul acolo, dar scot aici câteva idei care ar putea să revoluționeze lumea iar din nou, cât de cât.

 • În jurul anului 4.000 î.Hr., bunul Dumnezeu le-a dat poruncă strămoÅŸilor noÅŸtri geto-daci să populeze planeta Pământ. Toate popoarele lumii au ca strămoÅŸi geto-dacii.
 • Da, de ce vă miraÅ£i? Inclusiv japonezii au ca strămoÅŸi geto-dacii. Scrierea chineză ÅŸi japoneză o găsiÅ£i pe plăcile de aur de la Sinaia, turnată cu câteva mii de ani înainte de Hristos.
 • „ŞtiÅ£i ce aveau geto-dacii pe stemă? O piramidă. Vă ÅŸochează? ÅžtiÅ£i că piramidele din Egipt au fost construite de strămoÅŸii noÅŸtri geto-daci după modelul piramidelor din România? ÅžtiÅ£i că avem piramide în România?
 • Limba română e urmaÅŸă a limbii primordiale pe planeta Pământ, iar Academia Ungariei, în urmă cu câÅ£iva ani, a dat publicităÅ£ii un studiu din care rezultă că mare parte a cuvintelor din lexicul limbii ungare sunt de natură geto-dacă, respectiv provin din limba română
 • dacă ajungeÅ£i în Irlanda, o să constataÅ£i că n-aveÅ£i nevoie de translator. Irlandezii vorbesc o limbă foarte apropiată de limba română păstrată de la strămoÅŸii geto-daci (cc Cismaru)
 • În a doua roire a strămoÅŸilor noÅŸtri geto-daci, în jurul anului 2.000 î. Hr., au plecat în toată Africa, s-au dus în Australia ÅŸi au populat cele două Americi. Au făcut hărÅ£i de deplasare, inclusiv în Americi, iar copia unei hărÅ£i făcute de geto-daci a intrat în posesia unui escroc de care aÅ£i auzit, unul Cristofor Columb. Ăsta a avut harta geto-dacilor în buzunar ÅŸi s-a dus ÅŸi i-a păcălit pe regii Spaniei, Portugaliei ÅŸi s-a dus să descopere Americile, dar avea harta în buzunar

Și hai, c-am râs suficient. Acum lăsați cănile / paharele din mână, nu beți, nu mâncați (să nu vă necați, Doamne-feri!) că vă dau lovitura supremă. Sunteți gata ? bun.

Ia la nenea:

ÅžtiÅ£i că Mihai Eminescu este cel mai mare fizician al lumii? În fizică, Eminescu s-a ocupat de Teoria relativităÅ£ii ÅŸi a scris primul pe planeta Pământ formula de calcul al vitezei luminii: V = M x C la pătrat. A apărut plagiatorul ăla, escrocul de Einstein, care zice că E = M x C la pătrat (…)Einstein a fost handicapat, până pe la vreo trei-patru ani n-a vorbit, l-au dus la ÅŸcoală, de-abia a trecut clasa. N-a luat Bacalaureatul, n-a intrat la facultate, n-a lucrat la niciun laborator de fizică, nicăieri, că era handicapat ÅŸi când a fost mai mare. Când a spus teoria în prima conferinÅ£ă de presă, ziariÅŸtii l-au întrebat: «Domnu’ Einstein, dumneata ai fost un handicapat, te-ai chinuit prin ÅŸcoală, n-ai Bacul, domnule! n-ai scris un rând în domeniul fizicii că nu eÅŸti în stare. Domne, de unde ai asta?». Åži ÅŸtii ce răspuns a dat? Zice: «Am visat». Păi poÅ£i să visezi dacă eÅŸti handicapat?”

în cuvintele nemuritoarea ale marelui Thor Heyerdahl sau ale altcuiva, dacă nu ale lui, AȘA CEVA NU EXISTĂ, nene!

Aici e tot interviul. Cu video cu tot. Și de-acolo și poza. Have fun.

Andrei Crivăț

4 Comments

 1. ileana   •  

  Ai uitat sa scrii ca stie toate astea despre Eminescu de la un profesor de fizica din Azuga!

  • Andrei Crivăț   •     Author

   îi drept, am uitat, m-am blocat în restul 🙂

 2. Cezar   •  

  ba da-o’n colo. Sigur nu e un pamflet? ca prea suna a prostie crasa!

  • Andrei Crivăț   •     Author

   sigur nu e pamflet, nu-i la primul episod :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu