Brutarul coace pâine

intro: am articolul ăsta în draft din 2012. L-am redescoperit azi, din întâmplare. Nu am nici cea mai vagă idee de ce i-am dat acest titlu (mai ales că am scris despre brutar și pâine). Dar sunt atât de sigur că am avut un motiv puternic, încât n-o să-l schimb.

Acum câțiva ani scriam despre diferența între felul în care era prezentată Joan Baez pe Wikipedia în limba engleză și felul în care era prezentată pe Wikipedia în limba română

Între timp, lucrurile s-au rezolvat – articolul de pe wikipedia românească despre Joan Baez e mult mai amplu acum. Bravo 10.

Mai încerc o dată. Cine știe, poate în 2-3 ani se rezolvă și asta.

Panait Cerna pe wikipedia în engleză – 3.000 de cuvinte. Pe wikipedia în română – 144 de cuvinte.

Corect. Pentru că nouă nu ne trebuie să știm din astea. Las’ să știe alții. Noi trebuie să știm de Guță. Știați că, ne învață wikipedia, are voce de tenor ? Articolul despre el are 4.300 de cuvinte. Fără discografie, note și legături externe. Ce naiba, Cerna îi mort de ani de zile, ce rost are să înveți despre el dacă nu-l poți chema la nuntă ?

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. Dan C   •  

    Daca te uiti in asa-zisul top 100 cei mai mari romani vei avea cateva surprize (sau nu). Asa si cuWikipedia.

  2. Florins Ionut   •  

    Este o intamplare, eu aveam un top real cu sute de pagini doar despre un autor nu asa doar 130 de cuvinte, deci o tentativa de cultura a fost candva…
    Ca nu s-a urmat si pe wikipedia asta e alta poveste.
    Le aveam pe un cd candva… cred ca prin 2004…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu