Joan Baez pe Wikipedia

La Zoso am văzut melodia asta de mai jos:

Pe care, în incultura mea notorie, n-o știam. Și mânat de curiozitate, văzând clipul, am început să caut povești pe wikipedia cu Joan Baez și Bob Dylan.

Pe Wikipedia adevărată, articolul despre Joan Baez are 6.939 de cuvinte, fără sumar, discografie, referințe sau linkuri. Pe Wikipedia românească, articolul despre Joan Baez are 40 de cuvinte. Spre comparație, uriașul compozitor și muzician Marius Moga are un articol de 1.341 de cuvinte, cu poze și tot.

Păi da. Ce atâta Joan Baez, Dylan și alți necunoscuți ? Să promovăm valorile naționale! Moga e doar un exemplu. Un alt bun exemplu e articolul despre Nicoale Guță, cu 4.197 de cuvinte. Valorile naționale, cum spuneam…

Andrei Crivăț

8 Comments

 1. us.mar   •  

  chiar asa! sa ii dam naibii pe Joan Baez, pe Dylan, pe Hendrix, pe Doors, pe Jim Morrison. Conteaza doar Copilu de Minune; asta este cultura noastra; sa o promovam!

 2. Alle   •  

  Nu vad legatura.
  Daca promovam artistii nationali, cu ce gresim ?
  Eventual:
  sa promovam si marile valorile internationale, dar si pe ai nostri.
  cel mai intelept.

 3. Andrei Crivat   •  

  Alle, as putea sa-ti dau ban numai pentru ca sugerezi ca Moga si Guta ar fi artisti. N-o sa-ti dau, ca sa mai vada si altii si sa radem cu totii, de necaz.

 4. Alle   •  

  Doamne fereste! Sper ca nu s-a inteles asa ceva 😐
  Nici nu ma refeream la guta si moga,
  ma refeream in general, la români.

 5. marius   •  

  Daca ai vazut ca articolul este prea scurt, de ce nu te-ai gândit sa il maresti tu? Wikipedia este o enciclopedie libera la care contribuie utilizatori si vizitatorii. Wikipedia româna are 123000 de articole de care se ocupa o mână de administratori si utilizatori activi. Daca vrei, poti poti tu sa largesti articolul prin informatii proprii (verificabile) sau prin traducere de pe wikipedia în engleză,franceză, etc. Va place doar sa criticati nu sa si ajutati.

 6. Andrei Crivat   •  

  @marius: pai raspunsul e simplu. eu am pus articole pe wikipedia, mi-au fost sterse pentru ca cineva de la voi a fost de parere ca nu erau interesante. Erau despre mine, deci mie mi s-au parut foarte interesante.

  Da, imi place sa critic faptul ca un artist unic ca Joan Baez merita la voi 3 cuvinte, iar un guta merita ditamai documentarea. Nu am de ce sa va ajut in vreun fel, ca nu simt ca am vreo datorie morala fata de mana de administratori si utilizatori activi. Dar daca v-ati inhamat la o treaba, banuiesc ca de bunavoie si nesiliti de nimeni, macar n-o faceti romaneste.

 7. siginutz   •  

  Nici eu nu ÅŸtiam, Andrei (btw miÅŸto piesă), dar dacă cei care ÅŸtiu nu s-au omorât să scrie despre… ÅŸi eu cred că ar trebui să se scrie mai întâi despre personaje marcante. Apoi se poate scrie ÅŸi despre “minune” sau ce am mai văzut, ca noi, ăÅŸtia depăÅŸiÅ£i de situaÅ£ie, să ÅŸtim ce e, om, fenomen al naturii, vreun nou erou naÅ£ional etc…dacă se întâmplă vreodată să ne intereseze. Că ÅŸi cuvântul “rahat” apare în DEX.

 8. siginutz   •  

  P.S. (prin asocierea cu “rahat” se înÅ£elege curentul, nu un individ anume…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu