Cu Biblionet prin țară

Cu cuvinte reci și seci, Biblionet este un program de cinci ani care le va facilita românilor accesul gratuit la informație, prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne în România.

Cu cuvintele mele, Biblionet este un proiect în care mi-aș dori să fie cumva implicată toată lumea. Pentru că Biblionet, prin faptul că a dotat peste 1.500 de biblioteci cu calculatoare conectate la internet, a schimbat destine.

Poate vi se par cuvinte mari, dar pentru oamenii din mediul rural accesul la internet nu-i chiar o bagatelă. Și când veți citi povestea lui Vlad, spre exemplu, despre mama care a vorbit cu copilul ei, pentru prima oară după 15 ani, prin Skype, o să-mi dați dreptate. Biblionet a schimbat destine.

Și vieți, după cum veți vedea mai jos (faceți click pentru mărire, o să merite)

 

Pentru a transmite mai departe poveștile bibliotecilor din țară, a luat ființă clubul Căutătorilor de Povești. Vlad Petreanu, Cătălin Ștefănescu și Radu Paraschivescu au cules povești care vor fi strânse într-un e-book și, poate, și într-o carte tipărită. Pe lângă ei, și Cristi, Sebi și eu am strâns niște povești.

Eu am ajuns în Cerna, județul Tulcea. Localitatea natală a poetului și filosofului Panait Cerna, fapt de care locuitorii sunt foarte mândri. Cum sunt mândri și de originea lor megleno-română. Atât de mândri, că au un blestem pentru cei care-și uită limba:

Dar poveste copiiilor de-acolo v-o spun data viitoare.

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu