O mostră de beznă a minții

Oamenii de la ziarul Adevărul au mers în localitatea Pielești, jud. Dolj și-au vorbit cu cetățenii de-acolo despre loteria bonurilor fiscale. Amu, de ce-or fi ales fix localitatea aia, n-am idee, dar ce a ieșit e savuros și puteți citi cu totul aici.

Eu am ales doar o bucățică de citat pe care am să-l las aici. Sublinierile îmi aparțin.

Unii cred că statul nu o să dea niciodată bani românilor doar pentru că păstrează toate bonurile fiscale. „Eu nu am auzit niciodată de aÅŸa ceva. Statul nu ne dă niciodată nimic gratis. Nu cred că o să câÅŸtige cineva premiul respectiv. Bonurile sunt bune de pus pe foc. Eu asta fac cu ele. Nu am de gând să adun mii de hârtii degeaba. Dacă nu câÅŸtig îmi fac sânge rău ÅŸi mă enervez. Mai bine sărac ÅŸi cinstit. Nu aÅ£i văzut că cine are bani încalcă legea? Noi suntem oameni cinstiÅ£i, iar dacă nu muncim este vai de capul nostru. M-am săturat de poveÅŸti de adormit copiii

E limpede, da ? Oamenii care au bani sunt instrumentele Satanei. Noi suntem cinstiți, n-avem bani. Că n-ai cum să ai bani cinstit!

money

money, via shutterstock

Când eram foarte tânăr, pe la vreo 26 de ani, aveam o firmă. Și pe firma aia am cumpărat, cu mari eforturi, două SEAT-uri Cordoba, în leasing și tot. Stăteam, la vremea aia, în chirie într-o casă oarecare, proprietarul locuia în aceeași curte. Când m-a văzut parcând noua mașină în curte, mi-a făcut complice cu ochiul și mi-a zis ceva de genul mult trebuie că furi, băiete, dar dacă nu te prinde, bravo ție! Eu, venit după vreo 14 ore de muncă, nu l-am înțeles foarte bine. Și l-am întrebat, cum adică am furat ? Ce-am furat ?

Și omul mi-a zis limpede. N-ai cum la vârsta ta să ai o mașină așa bengoasă din muncă cinstită. Eu am muncit toată viața și am doar o Dacie. A fost momentul în care i-am făcut și eu complice cu ochiul și i-am zis n-am una, am două, noi nouțe!

Iar el mi-a răspuns trist: da’ și dacă te prinde! Că eu măcar dorm liniștit noaptea.

acest articol a fost scris de pe un UTOK i800

Andrei Crivăț

5 Comments

 1. Valentin Vesa   •  

  Pai da, iti permiti Utok si vrei sa te credem ca esti cinstit! :))

  • Andrei Crivat   •     Author

   am și telefon Utok, nu doar tabletă 😀

 2. Meekuu   •  

  În blocul în care cu onor locuiesc stau o gălăgie de babe care n-au ce face și bârfesc non-stop. Într-una din zile când îmi ajunge mândra acasă de la muncă pe la un 6-7PM așa dă de una din ele în casa scării jos. Baba începe s-o întrebe de sănătate, de una alta în timp ce urcă ambele în lift. La un moment-dat o întreabă de ce n-avem copii. A mea jumătate, nedorind să fie nesimțită și să-i spună că nu-i treaba ei, păstrează tonul civilizat și-i spune că-i greu, că un copil înseamnă o cheltuială mare pe care nu ne-o permitem, etc. Ajuns liftul la etajul la care stăm, înainte să închidă ușa de la lift (baba stă mai sus cu vreo 2 etaje) îi spune ăsteia “păi mamă, comandați și voi mai puțină mâncare și plimbați-vă mai puțin cu mașina și poate o să vă rămână și bani de un copil”…

  • Andrei Crivat   •     Author

   are dreptate baba. păi ce tot atâta mâncare și benzină și beutură ? scopul tău e să procreezi! e datoria ta genetică! :))

  • Crisia   •  

   Cand ne-am mutat in Brasov si s-a afisat prima intretinere cu consumul nostru ne-a intrebat baba-sef de scara daca nu cumva nu e o greseala: cum sa avem consum de 10 metri cubi de apa, noi doi insi, fara copil?!?

   On topic iaca si alte mostre de inteligenta: “Cum sa fiu bolnav daca nu ma doare nimic si nu curge sange?!?”; “Cum sa ma duc la doctor, cine stie ce-mi zice acolo? Mai bine mor de durere in patul meu!!”; “Ce daca am dat Galiprotect (pentru pasari!) copilului de 4 ani, n-a avut nimic, ba i-a si trecut pantecaraia!”

   “Că eu măcar dorm liniștit noaptea.”. Dormi linistit, frate, ca dupa cum s-a dovedit, vegheaza altii pentru tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu