(click pe poze pentru zoom)
Luni seara ne-am strans, o mana de prieteni, la Deja-Vu, la invitatia lui Toth Csaba. Pretextul a fost “sarbatorirea” zilei de 1 mai, ca toti suntem oameni ai muncii, intr-un fel sau altul 🙂
Cina cu pricina n-a insemnat, totusi, mici si bere. Toth Csaba a fost, de data asta, si gazda, si chef (maestru bucatar)
A inceput cu un aperitiv interesant: prosciutto con mellone, bucati de muschi de vita si muschi de porc London Broil (cu crusta, dar foarte fragede pe interior), asezate pe croque de graham, cu wasabi (pe muschiul de vita) sau hrean (pe muschiul de porc); doua portii de unt amestecate cu marar, respectiv cu tarhon (astea se ungeau pe cele 4-5 tipuri de paine aflate pe masa).
Apoi am continuat cu costite si fleici de porc, preparate in doua feluri, foarte interesant. Primele (prima poza) erau marinate californian (tinute in bait cu mirodenii si caramelizate cu zahar brun), iar cele din a doua poza erau tinute intr-un bait cu mustar si mirodenii. Ca garnitura, sos texan si pepperoni relish. (a treia poza)
Ultimul fel al serii – aripi provensale, tinute de-asemenea in bait cu mirodenii. Foarte fragede, foarte gustoase.
S-au baut la masa asta doua vinuri, de la Cadmus: un Chardonnay de Beltiug si un Chateau Puech- Haut de Saint Drezery, din 2003 (un vin rosu, nefiltrat, cu arome de fructe de padure, exceptional dupa gustul meu)
Recomand si vinurile din podgoria lu’ tÃ¥tuca Rothschild…
Delicios 😛
Well, I think my husband should take lessons from this maestro..
At least for the dinners!:-))