Nu-mi pasă de povestea cu Gimmy

Mărturisesc că nu mai sunt la curent cu poveștile de pe net atât de mult pe cât mi-aș dori. Viața n-a fost foarte blândă cu mine în ultima vreme și, în consecință, am fost prins cu altele.

Dar o mulțime de oameni m-au întrebat, pe mess, pe fb sau prin mailuri două lucruri în ultima vreme. a) de ce n-am sărit să scriu de “scandalul” cu Gimmy, ce, îi iau apărarea lu’ Alexa, sunt plătit de el/sclav/pupincurist ? și b) dacă discuția dintre Ania și Alexa e pe bune, că eu trebuie să știu, că sunt omul/prietenul/sclavul/ lui Alexa, sau plătit să tac, sau ceva. (variantele dintre slash-uri sunt cele în care s-a pus problema).

Înainte să răspund așa… “oficial” la lucrurile astea, să vă ofer un pic de context. Mai întâi, Ania. O știu de câțiva ani, am fost relativ amici într-o vreme. Când am cunoscut-o, am aflat despre niște necazuri cu care lovit-o viața, așa că i-am acordat mai multă înțelegere decât acord oamenilor în mod normal, pentru că i-am găsit niște scuze la ceea ce, în capul meu, părea un comportament neobișnuit. (deci nu zic că era neobișnuit, doar că așa mi s-a părut mie). Ulterior, când m-am mutat la Timișoara, a spus niște mizerii despre mine (din rea voință, din neștiință, nu contează) și relația de vagă amiciție s-a încheiat. Asta nu înseamnă că i-am purtat pică, da’ nici nu pot rămâne amic cu un om care mănâncă la mine, îi place, se bucură și apoi spune altora că mâncarea mea e scârboasă. Bun, deci de-atunci (noiembrie sau decembrie 2010) efectiv n-am mai auzit de ea până la povestea de-acum.

Liviu, pe de altă parte, mi-e foarte bun prieten. Adică FOARTE bun, da ? Unul dintre oamenii pe care eu îi simt cel mai aproape de sufletul meu. Omul m-a ajutat absolut necondiționat în niște clipe dificile, fără ca eu să-i cer asta, și nu mi-a cerut niciodată nimic înapoi. Repet, niciodată nimic. Spre surprinderea unora și cu convingerea că mulți nu vor crede, Liviu nu m-a plătit niciodată pentru nimic. M-a ajutat și, atunci când am putut și am avut cu ce, l-am ajutat și eu. Asta fac prietenii în viață, în viziunea mea. Dar niciodată n-am fost PLĂTIT de el pentru ceva.

Iar Gimmy… Gimmy e locul unde am redescoperit, după o pauză de 15 ani, că mi-e drag să fac mișcare, că-mi place, că vreau. Nu am cum, efectiv, să zic ceva de rău de Gimmy, când mie îmi place atât de tare să merg acolo.

Bun, acum întrebările.

a) N-am zis nimic de “scandalul” cu Gimmy din două motive.

În primul rând, mie nu mi se pare deloc un scandal. Postarea pe facebook a Aniei, de la care a început totul, a dat prilejul multor nimeni să-l înjure pe Liviu, pentru că n-ar fi avut curaj să-l înjure direct. Și-atunci s-au “aliat” la o chestie.

Dar lucrurile, în realitate, stau așa, din câte știu eu: Ania a cerut un abonament gratuit la Gimmy. L-a primit. Când l-a primit, a semnat o hârtie pe care scrie că Gimmy poate folosi datele de contact ale abonaților (mail, telefon etc) pentru promovare și diverse studii. Deci A SEMNAT hârtia asta, da ? Toți abonații la Gimmy au semnat-o. Bun, după ce-a semnat asta, prin care era de-acord să primească sms-uri de la Gimmy, a spus că-i spam.

Deci nu mi s-a părut un subiect despre care să scriu, ok ? Până n-am văzut câtă lume sare să-l crucifice pe Alexa.

În al doilea rând, și aici sunt cât pot de sincer: Liviu mi-e prieten. Cu adevărat. Ania, în schimb, e o persoană din Cluj și de pe net. Cum să pot scrie obiectiv despre asta ? Dacă aș crede că Liviu a greșit, aș pune mâna pe telefon și i-aș spune personal, voi nu așa ați face ?

b) Habar n-am dacă discuția pe FB dintre Liviu și Ania e pe bune sau nu, și vă dau cuvântul meu că nu-mi pasă nici cât negru sub unghie.

Nu mă întâlnesc cu Liviu în fiecare dimineață la cafea să ne mai spunem ce-am visat, ce-am mâncat și ce-am băut. Știu că dacă e nevoie, mă pot baza pe el oricând. Și el știe, sper, că se poate baza pe mine. Dar nu stăm să ne facem confidențe “uite, fată, ce-am vorbit ieri pe facebook cu x sau cu y”.

Mno, uite, acum am scris și despre povestea cu Gimmy. Și știu că Arhi are dreptate când îmi spune că o samă de oameni vor urla că-s pupincuristu’ lu’ Alexa. Să fie sănătoși, zic – Liviu nu e genul de om care să aibă nevoie să-l apere cineva. Și cine-l cunoaște știe asta, așa cum cine mă cunoaște știe că eu le spun prietenilor mei când cred c-au dat-o în bară, și nu iau nimănui apărarea dacă nu e cazul.

Iar de restul și de ce-ar spune ei, bravii anonimi de pe internet… sincer, mă doare la salată, vorba lui Mile.

 

Andrei Crivăț

17 Comments

 1. aHUIBAN   •  

  Uite un articol inteligibil – am inteles si eu in ce a constat toata povestioara asta…
  Nu cunosc niciun personaj din poveste, nu ma intereseaza dar daca toti vorbeau despre asta si eu nu intelegeam nimic – acum am o idee!

  Succes tuturor, lumea e PREA MARE ca sa-ti aduni eforturile pentru doi oameni daca ei nu-ti sunt prieteni/apropiati.

  Deci cei care nu au nicio treaba cu personajele in cauza dar sunt “implicati” intr-un fel sau altul… poate au nevoie de un al doilea job sau sa faca voluntariat, pe semne ca se plictisesc rau 🙂

 2. acsel   •  

  Parca e CanCan blogosfera in ultimele zile. Poate mi-s eu prea obosit, ca deh, si meningita asta ce o am nu o fi degeaba, dar pe bune ca nu inteleg rostul articolelor astea aparute in ultima perioada.

 3. Corina Georgescu   •  

  Eu tot ce ÅŸtiu e că îmi doresc un Gimmy în BucureÅŸi, posibil zona Delfinului. Tot scandalul acela mi se pare cam aiurea ÅŸi cum au sărit toÅ£i să-i explice cum a greÅŸit el ÅŸi cum nu ÅŸtie el management ÅŸi marketing, eh, asta e omeneÅŸte. Uităm însă că e businessul lui ÅŸi ÅŸi-l conduce cum îl taie capul.

 4. MarkIt   •  

  Ai sspus: “Gimmy poate folosi datele de contact ale abonaților (mail, telefon etc) pentru promovare și diverse studii”. Daca tu semnezi aceeasi hartie la o sala de sport, esti de acord sa te sune la 3 noaptea de exemplu sa te intrebe de calitatea serviciilor oferite la sala? Daca te suna le spui ” sa nu mai sune decat dupa ora 12?” sau le spui sa revina in jumatate de ora, te speli pe dinti si apoi le raspunzi la toate chestionarele?

  • Andrei Crivat   •     Author

   Sa ma sune la 3 noaptea nu. Sa-mi dea SMS la 3 noapte n-as avea nici o problema.

 5. marius   •  

  1. Atunci cand primesti ceva gratis, semnezi ca esti de acord sa primesti mesaje, accepta-le
  2. Daca a gresit administratorul contului Gimmy cu mesajul acela? Eu nu as fi spus chestia aia decat in nume personal, nu in numele afacerii
  3. Este afacerea lui si o conduce cum vrea! Da pe cine vrea afara, accepta pe cine vrea. Daca da faliment, sunt banii lui, nervii lui etc.
  4. Mass media este de un mare CACAT. Cum au simtit ca e loc de scandal, cum au preluat mizeriile. Asta e subiect de stiri???
  5. Si oamenii ce activam in “social media” suntem de rahat. Cum arunca unul o piatra, cum suntem viteji si spunem si noi. Tot respectul penrtu cei care l-au contrazis inainte de eveniment si o fac si acum. Ei sunt macar constantii. Ceilalti?? Se vede pe mesajele lasate pe FB cum isi schimba parerile de la un moment la altul.
  6. Nu ii iau apararea lui Alexa deloc, am spus la 2.
  PS Da, este un comentariu platit, mi-a dat domnul Alexa un abonament la Iron Maiden acum 1 an cu conditia sa il apar in comentarii!

 6. Pingback: Fenomenul e de multe ori mai interesant decat scandalul in sine! | Alex Blogu

 7. Tulai!ro   •  

  Nu cred că mai e cazu’ să analizăm de unde a pornit ÅŸi ce a fost asta.
  Suntem la faza de concluzii.

  Concluzia mea este că s-a dovedit ÅŸtiinÅ£ific: Liviu, ca persoană fizică, este un necioplit desăvârÅŸit. Alexa, ca manager de orice, este un mincinos fără pic de Å£inută morală.

  Bloggerii, care i-au Å£inut partea: Zoso, Archi, CrivăÅ£, Gruparu etc. sunt niÅŸte prieteni de-ai lui (mă rog, care este). ÎÅŸi asociează numele cu balena mârlană. Sunt camarazi adevăraÅ£i, cum ÅŸi-ar dori oricine. Nu cred că pentru bani făceau la fel.
  Respect ÅŸi ciudă pentru asta!

 8. Gigi Contra   •  

  Andrei, de ce nu ai fi de acord sa te sune? E o hartie semnata, scrie undeva ca are voie sa iti trimita sms dar nu are voie sa te sune?
  Eu am inteles ca Ania nu a fost de acord cu ora de trimitere a SMS-ul, nu a reclamat ca a primit sms. Eu as fi curios sa vad acele conditii ale contractului de membru, dupa cum spui tu ca e o hartie semnata prin care esti de acord sa ti se aduca la cunostinta si alte informatii, deci daca ai fi sunat de 10 ori pe zi e totul ok, pentru ca ai fost de acord cu asta, nu se specifica cat de des si cum te pot bombarda cu informatii, nu?
  Sa inteleg ca tu nu esti de acord cu un contract semnat, din moment ce nu esti de acord sa primesti oricand telefoane promotionale? Nu asta ai semnat?

  • Andrei Crivat   •     Author

   Nu, Ania a zis “daca tot ma spamati cu mesaje”. Deci toata lumea se leaga de ora, dar ideea e ca discutia a pornit de la “spam”. a semnat sa le accepte, nu era spam. despre asta-i vorba.

 9. Gigi Contra   •  

  Nu mi-ai raspuns: de ce nu esti de acord sa primesti telefoane daca ai semnat acel contract? Eu am retinut ca Ania a zis ca vrea sa nu primeasca sms-uri intr-un anumit interval orar, nu sa nu primeasca deloc, nu? Discutia nu este despre spam, era despre atitudinea lui, asa cum te pot intreba care este adevarul, daca a fost un aranjament intre el si ea sau acel anunt si capturile de ecran au fost doar minciuni.

  • Andrei Crivat   •     Author

   Sa-ti explic altfel, poate intelegi: daca primesc telefoane de promo la 3 dimineata, ii acuz de absurditate, dar NU de spam. intelegi ?
   tot show-ul asta n-a pornit pentru ca Liviu s-a enervat ca a cerut Ania sa primeasca sms-uri dupa ora 12. A pornit pentru ca Liviu s-a enervat c-a Ania a acuzat Gimmy de spam. Ok ?

   Adica de fond, nu de forma. Daca ma pricepi.

 10. Gigi Contra   •  

  Eu la protv am vazut ca mesajul Aniei a fost asta: “Daca tot trimiteti sms-suri automate si enervante si in weekend macar faceti asta dupa ora 12. Multumesc”. Pe site era si o captura de ecran de pe fb, imi poti spune care este mesajul ei corect, daca ce am vazut la ei este o manipulare? In acest mesaj eu nu vad cuvantul spam, vad doar mesaje automate si enervante, imi scapa mie ceva?

  • Andrei Crivat   •     Author

   err… cred ca ai dreptate, m-am inselat eu. in mesajul initial n-a fost spam. my mistake (desi am sa mai sap, SIGUR a zis de spam la un moment dat)

 11. Gigi Contra   •  

  Apreciez ca poti recunoaste o greseala, insa fara termenul de spam in mesajul ei, cum poti explica duritatea mesajului lui? Inteleg ca iti este prieten, nu contest ca nu o avea si realizari importante in viata, insa nu inteleg de ce nu poate fi luata aceasta ca o greseala a lui, recunoscuta si trecut mai departe. Nu a negat nimeni realizarile lui, se discuta de acest caz, iar aici mie mi se pare ca a gresit mult prin raspuns, iar apoi prin povestea lungita in mod ciudat, cel putin pentru mine, ca a fost o intelegere intre ei, apoi ca ea este nebuna, etc.

  • Andrei Crivat   •     Author

   Eu n-am incercat sa explic de ce a procedat asa. Si nici nu incerc. Nu sunt genul de om care sa aiba o parere despre orice.

   Eu am incercat sa explic 2 lucruri simple:

   1. Ania a fost de-acord sa primeasca mesaje de la Gimmy, a semnat pentru asta si nu platea abonament. (fac o paranteza, poate is io mai prost. Da’ io cred ca esti clientul unei companii cand platesti pentru serviciul/produsul ei. Eu am un Nokia oferit de Nokia Romania, si jur ca nu ma consider client Nokia; e doar parerea mea, poate gresita).
   2. EU NU POT scrie de rau de Liviu pe blogul meu, pentru ca Liviu mi-e prieten si mi-a fost alaturi in momente grele. Cand eu am facut prostii, ca am facut, Liviu m-a luat deoparte si mi-a spus, nu m-a dat la ziar. Daca eu cred c-a gresit, in acest caz sau in altul, il sun si ii spun “bah, io cred c-ai gresit”. Da’ nu il porcaiesc pe blog, asa cum nici un om normal n-ar trebui sa-si porcaiasca prietenii pe blog. Si nici macar fostii prieteni.

   In rest, eu n-am vorbit de realizarile lui, n-am spus nicaieri ca a gresit sau nu si daca citesti bine, o sa vezi ca nu am incercat sa-i iau apararea in vreun fel, in primul rand pentru ca omul chiar nu are nevoie sa-i ia cineva apararea. Eu am explicat de ce nu scriu de poveste (pentru ca n-o vad ca pe-un scandal si pentru ca Liviu mi-e prieten si as fi extrem de subiectiv) si de ce nu cunosc raspunsul la intrebarea a fost sau n-a fost fake.

 12. Gigi Contra   •  

  1. A semnat sa primeasca informatii si apoi a avut o obiectie asupra modului in care ii sunt livrate, nu a spus ca nu le accepta. E o mare diferenta, si pana acum am retinut ca ai afirmat ca l-ar fi acuzat de spam, apoi ca nu ar fi asa, pana la urma cum este? Practic cu ce anume l-a ofensat Ania pe Alexa? Daca eu te trec in reader si apoi imi spun nemultumirea despre modul in care apar feedurile acolo ti se pare firesc sa ma injuri de mama, pentru ca obiectez la ceva gratis, ce eu am cerut, coret?
  2. Nu am zis sa scrii ceva urat despre el, insa in postul tau nu vorbesti doar despre el, nu ne spui ce prieten bun este el si om serios. Nu, intr-o parte a articolului vorbesti despre Ania, ne spui ca a avut necazuri in viata, ca a spus niste mizerii despre tine, deci nu e chiar un inger, ca sa fiu delicat in exprimare. In acelasi timp ne spui ce stii despre scandal, ca Ania a cerut ea singura acel abonemant gratuit, un aspect care face diferenta, ca a semnat o hartie si ca apoi il acuza de spam. Eu nu am vazut nicaieri acuzatia de spam despre care vorbesti tu si altii ci doar o preferinta in modul de trimitere a sms-urilor, ceea ce e o mare diferenta. Raspunsul lui Alexa il stim toti.
  Acum, eu te intreb ceva: tu spui ca ea a cerut, ca stii tu asta, eu recunosc ca nu stiam, insa eu am citit blogul lui Liviu Alexa, cel mai in masura sa discute despre asta, nu? Iar Liviu a spus ca a fost o inscenare, a publicat niste printuri facute in photoshop (asa spune lumea rea) si a spus ca presa si social media a luat teapa, iar dupa 2 zile a venit si a spus ca Ania e nebuna si a pus o copie a contractului de membru scanata, doar ca nu e una cu detaliile, doar o semnatura indescifrabila la membru. Daca aia e a Aniei, contractul ala e nul, pt. ca lipseste semnatura managerului de la club, nu? Liviu spune ca se trimit maxim 3 sms-uri pe luna, deci nu e o problema. Intrebare: in detaliile contractului e mentionat ca primesti maxim 3 sms-uri, nu? Sau e o regula dupa ureche, cand si cum are chef managerul? Cata credibilitate are Liviu, cand azi pune niste poze trucate cu o asa zica conversatie, face misto de presa ca a luat teapa iar dupa 2 zile pune alta poza, alta conversatie ca sa vada lumea cum il injura Ania? CAre este adevarul?
  Apreciez ca prietenii lui au simtit nevoia sa scrie despre el, sa spuna lucruri frumoase despre omul Liviu Alexa, insa in acelasi timp toti se delimiteaza de cazul in sine. Se acuza oamenii rai care il injura pe Liviu, insa toti aia il injura fix la obiect, intr-un caz, iar nici un prieten al lui nu vrea sa discute cazul, doar sa spuna lumii ca e un om bun si restul sunt rai. Cum zicea un alt comentator, bravo lui ca are prieteni adevarati.
  Multumesc de gazduire, ma opresc aici cu comentariile, am exagerat:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu