Se întâmplă uneori ca un prieten apropiat să-ți facă foarte mult rău fără să vrea și fără să aibă habar că ți-a făcut rău.
Cu un cuvânt despre care nu știe că te rănește. Cu un cântec despre care nu știe că-ți trezește amintiri dureroase. C-o poză despre care nu știe că te tulbură. C-o prostie, în general – doar că nu știe ce efect are asupra ta. E vina ta, în fond, de unde să știe ? Dacă nu i-ai spus niciodată ?
Dar se întâmplă. Și e nasol că te înfurii, și-ai vrea să înjuri și să spargi, dar nu te poți manifesta. Și-atunci devii mai acru, așa cum devii cu orice furie sau durere pe care, în loc s-o lași să iasă, o ții în tine. Omul ăla n-are nici o vină. E doar vina ta.
Una peste alta, e o întâmplare măruntă a vieții.
Doar că viața are modul ei ciudat, funny și complet umitor de a-ți fute câte un bocanc în gură când te aștepți mai puțin .
Dacă habar n-are, atunci n-are nicio vină. Şi poate că nici nu-şi va da seama, el sau altcineva, când va readuce echilibrul în Forţă cu un cuvânt, un cântec, o poză sau o prostie despre care habar n-are ce amintiri frumoase şi sentimente plăcute îţi va aduce.
daca nu stai cu garda pusa…
E şi mai nasol dacă îi acorzi prezumţia de nevinovăţie şi afli mai târziu că ştia ce face. După ce crezi că ţi-ai revenit de la bocanc, de data asta te calcă pe cap cu şenila. Eterna zicală americană “Viaţa suge, căcat se-ntâmplă.”
Eu cred ca daca e un prieten apropiat si se intampla sa te raneasca, trebuie sa ii spui. Altfel, tu ramai cu o frustrare si relatia voastra are de suferit.
si trebuie sa adaug: daca nu poti reactiona pe moment, trebuie sa discutati dupa ce te linistesti.
nu stiu, Ramona. Nu stiu daca-i bine sa-l faci sa constientizeze o vina pe care, de fapt, in realitate, n-o are. Da’ nu afirm ca n-ai dreptate, doar cred ca ma mai gandesc la ce spui.
Poate nu trebuie sa ii spui despre respectiva intamplare cu un ton de repros, poate pus si simplu trebuie sa-i spui pentru a inchide cercul si a te scapa tu pe tine de angoase…
da, scapi de angoasele tale si ii creezei amicului angoase 🙂
Pretenul la nevoi se cunoaste si invers*.
*nu homo.