Mi-e dor de Corfu

În urmă cu prea mulți ani puneam pentru prima dată piciorul în Grecia.

Pentru mine, Grecia a însemnat un tărâm al misterului încă de când eram prunc și citeam, pentru prima dată, Legendele Olimpului. Apoi am descoperit muzica grecească – când crești în Brăila, sunt mulți greci în jurul tău. Apoi am descoperit istoria Greciei, și mi s-a părut la fel de fascinantă. Apoi, mai târziu, am descoperit însăși Grecia.

Am vizitat multe locuri din Elada. Multe insule. Cel mai tare și mai tare mi s-a lipit de suflet Corfu. E atât de verde și de liniștită insula asta încât n-ai cum să n-o iubești de la prima întâlnire.

Cumva, în fiecare an, prin mai – iunie, încep să-mi fac planuri de vacanță. Cumva, din 2006 încoace, Corfu e în primele mele 3 opțiuni. Apoi ajung ba în Muntenegru, ba în Italia, ba în alte părți. Cumva, în Corfu n-am mai ajuns niciodată.

Ieri, citind la Cristina de superoferta pe care a găsit-o pe Mareea.ro, mi s-a reaprins tare de tot dorul de Kerkyra, de Glyphada, de Paleokastritsa, de Messonghi Beach, de Moraitika, de livezile nesfârșite de măslini, de marea albastră și sălbatică.

Și-am găsit această ofertă – chiar în Moraitika, loc din care cunosc, cred, fiecare centimetru pătrat. Hotelul e la vreo 5 minute de mers încet, pe jos, până la mare. Camerele au frigider și aer condiționat – lucruri cărora le-am simțit lipsa în prima mea vizită pe insula Corfu.

O să aleg perioada de la sfârșitul sezonului – e mai răcoare și mai liniște. Dar, dacă totul merge cum trebuie, din 29 august vă scriu de pe plaja de la Moraitika 🙂

Andrei Crivăț

4 Comments

 1. Aurel   •  

  Cum da putin caldura, toti numai la concedii va ganditi :))

 2. adina   •  

  ioi, am crezut ca-s singura obsedata de Corfu!
  am fost acum 3 ani si mi-am zis ca la pensie ma mut acolo sa mor linistita…..
  sau merg mai repde, las naibii tot si ma fac vanzatoare de supermarket
  sigur nu mor de foame

  concediu placut!

 3. haolica   •  

  super tare. loc bun de tot pentru scufundari 😉

  • Andrei Crivat   •     Author

   Da da, si pentru alte activitati. Cum ar fi sa iei un scuter si se te plimbi prin munti, pe unde nu merg turistii 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu