Metode atipice de destresare

Una dintre trăsăturile mele definitorii este lipsa răbdării. Lipsa ei totală, chiar. Când aștept să se întâmple ceva și nu se întâmplă, mă cuprind valuri de nerăbdare vie și agitată.

Și nerăbdarea asta a mea se manifestă în tot felul de feluri. Spre exemplu, jumătate dintre gulerele tricourilor mele sunt praf, pentru că obișnuiesc să le ronțăi când sunt nerăbdător. Agendele mele se termină extrem de repede, pentru că obișnuiesc (atunci când îs nerăbdător) să mâzgălesc paginile, pe care apoi le rup, le fac ghemotoc și.. .da, le ronțăi. Mai ronțăi, tot din nerăbdare, capătul de plastic al cheii de la mașină, capete de pix și șnururi de la hanorace. Tot așa, ca să vedeți că-s pe deplin sănătos, mai rup și scobitori în bucățele mici și fac pungi ghemotoc.

Dar una dintre cele mai faine metode de eliminare a presiunii psihice, pentru mine, e să fac ghemotoc o doză de suc sau de bere sau o sticlă de plastic. Pfuai, cu alea mă chinui și le zdrobesc și le turtesc până le ai amețeala (și pe mine durerea de mâini). Și pe cuvânt că funcționează!

În aceeași idee, EcoRom a lansat o campanie pentru a depozita deșeurile mai eficient, în vederea colectării lor selective. Mai exact, 4 pet-uri pliate au volumul unui pet nepliat. Sau 10 doze pliate au volumul unei doze neturtite. Dacă le turtim, mașinile care golesc containerele alea colorate de colectare selectivă vor strânge mai multe deșeuri și mai puțin aer. Plus că:

E științific demonstrat că te simți mai bine dacă dai afară răul din tine, aÅŸa că nu te abține și varsă-ți nervii pe ambalajele reciclabile! Te destresezi și totodată faci un bine reciclând!

Ei bine, cam așa arăt eu când mă destresez turtind ambalaje (click pentru mărire, o să râdeți bine!)

Crivat4

 

Da, cam așa. Dar m-ar bucura sfaturile voastre legate de cum pot scăpa de stres turtind și strivind (ambalaje, nu alte lucruri, ok ?) Așa că vă propun să vă băgați în campania Blogal Initiative și să scrieți articole cu sfaturi pentru mine (sau pentru Nebu, sau pentru Chinezu, da’ parcă totuși mai bine pentru mine). Eu am să jurizez articolele înscrise și am să aleg niște câștigători.

Până atunci, însă, turtiți, striviți, reciclați 😀

Andrei Crivăț

3 Comments

  1. Pingback: Sunt stresat rău ÅŸi vreau să strivesc ceva! • Chinezu

  2. Pingback: Colectează selectiv | Despre sufletul meu

  3. Pingback: Esti nervos ? Varsa-ti nervii !Ce Blog | Ce Blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu