Cum o să fie lumea pe vremea mea

Photo by Yousef Espanioly on Unsplash

Incredibil cât a evoluat tehnologia. Vorba superbului Ovi, efectiv trăim viitorul.

Absolut toate device-urile pe care le-avea o familie super tehnologizată acum 25 de ani prin casă încap acum în telefon.

Avem un robot pe Marte cu care putem vorbi pe twitter. Avem o sondă care a aterizat pe o cometă (sau, mă rog, a acometizat, ca să fim preciși ca un ceas elvețian). Avem o viteză de 1 Gbps în apartamente. Avem ceasuri inteligente, care ne arată mesajele și cât am mers pe jos, avem comenzi vocale. Oricine își poate lua o dronă cu cameră. Skype va implementa în curând un sistem care permite traducerea instantă când doi oameni vorbesc limbi diferite. Google lansează o altă unealtă de tradus instant – vezi un text, pui camera de la telefon pe el și ți-l traduce instant. Avem ochelari conectați la internet, care filmează, ne dau informații despre locul în care ne aflăm și multe altele. Avem 5G.  Am văzut live cum Elon a trimis o rachetă la Stația Spațială și aia s-a întors înapoi.

Există operații grele realizate de roboți coordonați de medici aflați în altă țară decât pacientul.

Avem mașini care se parchează singure și, în curând, vor și conduce singure.

Și câte-or mai fi, care nu-mi vin mie în minte acum. Cireașa de pe tort,  avem hololens.

(toată poliloghia de mai sus e un citat dintr-un text mai vechi de-al meu, pe care nu-l mai țineți voi minte, adaptat foarte puțin la 2019, că e sâmbătă și mi-e și mie lenică, nene)

Și acum ajungem la ce contează cu adevărat.

La cum evoluează totul, o să ajungem să controlăm minuțios clima. Și, cel mai probabil, asta se va întâmpla exact când voi deveni dictatorul lumii.

Și știți cum o să fie atunci lumea din punct de vedere climatic? Nu știți, de aia sunt eu aici, să vă explic!

O să luăm ca exemplu România.

În toate orașele mari va fi aceeași temperatură. Între 19 și 25 de grade, tot timpul anului, mai puțin iarna. Ploaie în fiecare zi a primăverii, de la ora 11.00 la ora 12.30, și în fiecare zi a toamnei, de la 9.30 la 14.30. Vara soare. Toamna nori. Zăpadă din 15 decembrie până la 15 ianuarie, când vor fi temperaturi mai scăzute. Nu va exista polei. Doar zăpadă albă și frumoasă (pentru că nu va mai exista poluare, că nu degeaba am să fiu dictatorul planetei)

La mare, cald tot timpul, între 24 și 30 de grade, cu vânt ușor. În fuckin fiecare zi din an. Acolo nu plouă, nu e zăpadă.

La munte (zic sus, nu pe Valea Prahovei) între -10 și 10 grade, tot anul. Zăpadă permanentă, pentru schiori. Ai chef de snowboard în 18 iulie? perfect, mergi la Păltiniș (e doar un exemplu, să nu ne cramponăm în el, la fel va fi peste tot) și te dai cu placa!

Îți place baia în mare? 23 decembrie o să fie o zi de plajă la fel de bună ca oricare alta în Vamă! Nu va mai exista “sezon estival”, viața în sine va fi un sezon estival.

Sigur, ne preocupăm și de agricultură. În Bărăgan, de exemplu, nu va exista zi fără ploaie și nici zi fără soare, tot anul. Să crească pateul! În zonele viticole la fel.

Practic, totul va fi perfect. Trebuie doar să mai așteptăm un pic, să evolueze tehnologia și să ajung dictatorul planetei.

 

Andrei Crivăț

3 Comments

 1. Adina   •  

  Pana atunci… bine ai revenit in lumea asta imperfecta😊

  • Gabriela   •  

   Cand lumea va deveni perfecta… De noi oamenii, nu va mai fi nevoie…

 2. ovi sirb   •  

  Bună ziua! Se pot regulariza și podgoriile să dea rod și licoare tot timpul anului, de 12 ori pe an? Mulțumesc și stimă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu