Lucruri care mi se întâmplă la Auchan

Întâmplarea face că cel mai aproape de mine e un Auchan, în loc să fie un Lidl sau Cora sau ceva.

Mno, așa s-a nimerit, ce să și faci. Și merg aproape zilnic să iau chestii. Alimente, spre a mă hrăni cu ele și diverse nimicuri. Și mergând eu cam zilnic, de la o vreme m-am prins că, de fiecare dată, mi se aplică niște șabloane.

Spre exemplu, cum intru eu în parcare și parchez mașina și mă dau jos din ea și pornesc spre scări, întotdeauna, dar fără excepție, observ mașina unor prieteni, pe o rază de 10-15 metri. Aceeași mașină a acelorași prieteni, zic – un Opel. Asta pentru că doamna are job în clădirea aia. Dar nu știu cum se nimerește să trag mereu așa de aproape de mașina lor. Și n-o văd niciodată decât după ce-am parcat deja.

Misterele Gheorgheniului, ce să zic…

O altă treabă care se întâmplă, de asemenea, absolut fără excepție, este acesta: dacă stau la o coadă de 2 persoane, de 20 de persoane sau chiar dacă sunt doar eu la casa respectivă, lucrurile se vor bloca. Întodeauna. Măcar un pic. Ba se termină rola de la casa de marcat. Ba doamna nu poate citi un cod și cheamă pe cineva de la raion. Ba cineva a văzut un preț pe raft și i-a marcat un alt preț. Ba e ceva cu bonurile de masă, ba nu citește pos-ul cardul de credit, ceva întotdeauna se întâmplă la coada la care stau eu. Fără excepție. Asta nu mi se întâmplă nici la Cora, nici la Carrefour, nici la Lidl, nici la Metro – și Real nu mai avem, iar la Kaufland am mers prea rar, deci nu se pune. Doar la Auchan.

Ce-o mai fi și asta, mă copii ?

Iaodi*, azi am observat o chestie nouă. La standurile alea de pâine au niște chifle faine care se numesc minipave și costă 1.60 lei – 4 bucăți. Sunt bune. Ei bine, de azi au apărut niște chestii absolut identice, doar că se numesc minipave Auchan și costă 2.50 – 3 bucăți (sau cam așa). Habar n-am de ce. No, astea noi îs mai bune.

Bine, pe de altă parte pui Fragedo de la Transavia și carne Black Angus tot n-au adus, dar am să-i mai rog, cine știe, poate cedează dorințelor mele. Parcă poți să știi. Și dacă știi, parcă poți să fii sigur. Și dacă ești sigur…

iaodi = in alta ordine de idei, © Ina

Andrei Crivăț

5 Comments

 1. Dan C   •  

  La Auchan Oradea se intampla ceva si mai misterios: nu vine nici puiu’ dracului. Nici la propriu, nici la figurat.

 2. Arhi   •  

  va intalniti toti intre voi din cauza ca stai intr-un orasel mic, de aia. asa e la tara, andrei…

  • Andrei Crivat   •     Author

   Care toți, bre, că doar cu mașina mă întâlnesc, nu și cu proprietarii ei…

 3. Zambesc   •  

  Blocaje la casa de marcat mi se intampla si mie frecvent, cam de fiecare data cand ma grabesc. Insa in Billa am avut de cateva experiente total iesite din comun, acum ceva timp am dat peste un caine printre rafturi, era un caine vagabond ,,la cumparaturi”. iar astazi am intrat la un magazin Billa din Timisoara, iar inauntru m-am trezit in magazinul celor de la Penny. Din cauza crizei Billa a cedat o mica parte din spatiu….Am avut cateva moment in care ma gandeam daca nu cumva am luat-o razna si nu stiu unde sunt. )

  • Andrei Crivat   •     Author

   ahahaa :)))))

   aranjamentul ăsta, Billa/Penny, l-am mai văzut. Dar cu câinele mi se pare memorabil!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu