Gastronomie de week-end 4

Astazi, o reteta foarte simpla, foarte rapida si foarte gustoasa: piept de pui cu rosii si mozarella.

Pieptul de pui se taie felii, ca pentru snitele. Apoi am inmuiat feliile in balsamul cu mirodenii de care vorbeam data trecuta si le-am lasat vreo 20 de minute, acoperite cu o folie de plastic, sa se inmiresmeze cat mai bine.

p2040002.JPGp1210001.jpgp2040004.JPG

Dupa aceea, am pus niste unt la topit intr-o tigaie – cam 100 de grame de unt. Dupa ce s-a topit, am pus bucatile de piept de pui pe-o parte, le-am lasat sa se faca – nu prea mult, sa nu se arda – dupa care le-am intors. Pe partea deja facuta, am pus cate o felie de rosie stropita anterior cu ulei de masline (ideal e ca feliile de rosie sa fie cat mai subtiri) peste care am pus o felie de mozarella (nici feliile de mozarella sa nu fie prea groase). Am lasat-o pana mozarella s-a topit si s-a lipit de carne, invelind rosia. Ca s-o ajut, am pus si unt topit din tigaie peste mozarella, cu lingura. Dar acest lucru trebuie facut cu atentie, intrucat rosia si untul topit nu se inteleg foarte bine, drept pentru care sar stropi fierbinti, cam cum mi-au sarit mie azi pe degete.

Cand s-au terminat de facut, aratau cam asa:

p2040009.JPG

Se pot face mai multe garnituri. Eu am facut – mai demult – cu sote de hribi si ghebe (ca cel de saptamana trecuta) iar astazi cu piure. Dar cred ca ar merge foarte bine si legume grill. Vinul care mi s-a potrivit mie cel mai bine a fost acelasi cupaj Riesling – Feteasca de la SERVE, din 2005

p1220016.jpg

Enjoy it 🙂

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu