Cum a fost cu Bac-ul la Cluj

Eu și Eftimie ne știm de mulți ani. Și, de când ne-am cunoscut, am realizat că ne place maxim să stăm la povești absurde când suntem împreună pe undeva.

Spre exemplu, acum multă vreme, într-un balcon boem din cartierul Răcădău, orașul Brașov, am stat la povești de astea până pe la 3 dimineața. Și mi-a spus, mai în glumă, mai în serios, ce idee are el pentru o carte. Ca urmare, o vreme mai târziu, a apărut Arhanghelul Raul, cel mai bine vândut roman SF românesc în ultimul an.

În februarie, a venit în vizită la mine și-am povestit iară. Era deja un succes Arhanghelul, mi-a zis că are o idee de continuare. Și a apărut Bacalaureat.

Roman care mi-a plăcut din stadiul de PDF, pe care l-am ras efectiv în câteva ore dintr-o noapte. Mi-a plăcut tare.

Și în infinita lui înțelepciune, s-a gândit Eftimie că poate n-ar fi rău să lanseze Bacalaureat chiar la Cluj, orașul meu de suflet – zis și făcut, suit la ore mici ale dimineții într-un Vitara (mulțumim, Rădăcini și Suzuki România) și plecat acasă, cum ar veni (că acolo mi-i mie acasă, mno).

Nici n-a ajuns bine autorul în orașul toamnei nebun de frumoase – dar ce zic eu nebun, era dementă rău toamna la Cluj în ziua aia – că a și fost chemat la televizor, la NCN

Și-apoi, a doua zi, la lansare. Cu Liviu și Alina ca gazde, ceea ce-a transformat totul într-o discuție de neuitat, cu râși și cu glume și cu oameni care au făcut cunoștință cu universul Eftimian prima dată, dar și cu oameni care-l știau de multă vreme- a fost fain, lumea a fost mulțumită și-a cumpărat cele două cărți, i-ar noi am cunoscut un puști de 9 ani mai deștept decât noi doi la un loc – efectiv ne-a învățat un pic de istorie, pe bune (servus, doamna Holmo, să-ți trăiască ficiorul, îi fain tare!)

Și-așa a fost cu Bac-ul la Cluj. A urmat o seară de petrecut la locul nostru secret din Cluj și-un drum odios de aglomerat înapoi.

Cartea poate fi comandată de-aici. E spumoasă, e amuzantă, e alertă, mi-a plăcut, dacă agreați stilul lui Eftimie, o să vă placă tare tare.

Ah, să nu uit. Mi-a povestit pe drum volumul 3. O să fie APOCALIPTIC! Muhaha!

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu