Dilema electorala

Nu, n-am dat in patima dezbaterilor pe subiecte banale. Dar in urma unei discutii cu Razvan, mi s-a nascut urmatoarea dilema: in cazul in care Traian Basescu va fi suspendat, cine ar putea sa-i ia locul dupa perioada de interimat ? Ma refer la un candidat valabil, cu sanse de a fi votat si care ar fi acceptabil din toate punctele de vedere. Deci cine ? Cine e omul politic care ar putea, ar avea sanse sa devina presedinte DACA Traian Basescu va fi suspendat ? Ca noi n-am gasit pe nimeni viabil.

Daca cineva vrea sa comentez pe propriul blog si nu aici, va rog sa puneti tagul technorati Dilema electorala, adica asa:

<a href=”http://www.technorati.com/tag/dilema+electorala”> dilema electorala</a>

Andrei Crivăț

6 Comments

 1. Eduard   •  

  Cum cine? Becali, nu?
  (e drept, raspunsul depinde destul de mult de definitia pe care o folosesti pentru “viabil”)

 2. Andrei Crivat   •  

  viabil in sensul ca ar fi si popular, si capabil sa tina functia, si nici nu ne-ar face de ras. viabil in sensul ca ar fi un presedinte bun si pe care lumea, la o adica, l-ar vota.

 3. Pingback: Cristealizari » Blog Archive » OK, p-asta-l dam jos. Da’ pe cine punem?

 4. chaka   •  

  In primul rand nu e viabila ideea suspendarii lui Base. Dar ai dreptate, daca prin absurd ar fi suspendat, n-am avea pe cine sa punem in locul lui. Trist.

 5. Adrian   •  

  Am sucit problema pe toate partile si, la sfarsit, m-a pocnit o tristete covarsitoare:
  Nu avem ( sau nu stim ca avem) personalitati politice reale.

  @Eduard, ai dreptate, Becali a crescut la 38%, aproape de 45-ul lui Basescu, in INCREDERA romanilor (din pacate, aia cu care se voteaza) dar, pana mea, chiar toti 38% cred ca poate CONDUCE o tara?

 6. Mihai Potra   •  

  Imi dau cu parerea.
  Daca Basescu este suspendat, urmeaza un interimat (Vacaroiu) pana la alegeri. In timpul in care Vacaroiu este la carma, se organizeaza campanii electorale, sar trepadusi fiecare cu propria versiunea de a conduce tara. In urma acelei campanii oamenii se duc la vot si-si aleg noul presedinte.
  Ca sa subliniez _perspectiva_ din care pun eu problema:
  In 2004 am avut cu cine vota ? Atunci a fost vot negativ lui Nastase. Ne-a cam durut in cot daca iese Basescu sau Stolojan sau Boc sau cine naiba.
  Acum se va repeta totul. Se fac iarasi aliante, iarasi o sa sarim ca si arsi pentru nu stiu care grupulet care promite marea cu sarea.
  So, deja-vu anybody ? N-aveam cu cine vota nici in 2000, nici in 2004 si n-o sa avem nici acum.
  Vi se pare chiar atat de dilematic? 🙂
  Apropos, Doamne fereste sa ajunga Becali presedinte. DOAMNE FERESTE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu