Despre oameni și caractere – concluzie

După cum ați aflat deja, probabil, de la Visurât și de la Arhi, scandalul de zilele trecute a fost regizat. Scopul lor inițial a fost să demonstreze că foarte multe scandaluri “celebre” din blogosferă sunt create pentru a genera trafic. Pe parcurs, însă, s-a desprins și o altă concluzie – și ăsta a fost și motivul care m-a determinat să mă “implic” la “cearta” lor.

Concluzia a fost că foarte mulți oameni au caractere duale. Spre exemplu, au existat cititori care comentau pe blog la Arhi și îi luau apărarea, în același timp însă îl înjurau pe messenger, la Visurât. Ceea ce m-a uimit pe mine mai tare și mai tare, însă, n-a fost duplicitatea unuia sau altuia, ci faptul că în 5 minute după ce-au apărut posturile în care cei doi se atacau, comentatorii luau deja partea unuia sau altuia cu o violență de neînțeles.Cu înjurături pătimașe, apărute din senin. Oare de ce să te apuci să înjuri – cu o pasiune demnă de cauze mai constructive – un om pe care nu-l cunoști, cu care n-ai vorbit niciodată și care în esență nu ți-a făcut niciodată nimic ? La ce te ajută ?

Motiv pentru care am și subliniat, în postul anterior, că oamenii nu sunt ceea ce par, de cele mai multe ori. Citești ceea ce scriu, îti faci o impresie și la primul moment mai dur descoperi că impresia ta e falsă și că șa suntem noi, știm foarte bine să-i înjurăm pe alții când noi n-avem nimic de spus.

Să nu uit: felicitări celor care și-au dat seama că nu-i pe bune, dar și mai sincere felicitări celor care, în comentarii, îndemneau la calm și la discuții.

Andrei Crivăț

8 Comments

 1. Razvan Antonescu   •  

  Aaaaaaaaa. Eu pun problema asa. Nu ma intereseaza cei doi suficient de mult incat sa stau sa cujet detaliile si profunzimile relatiilor si interconectarilor lor asa ca iau o informatie (credeam eu) obiectiva si gata. Un alt exemplu: la un buletin de stiri se va zice intr-o zi: Rusia a declarat razboi UE. A doua zi…aaa vroiam sa vedem cine tine cu Rusia si cine cu UE. Crezi ca mai are credibilitate postul ala de stiri? Asa un pic? Ceva?

 2. dxn   •  

  omule, trebuie sa ma repet: s-au acoperit zicand ca e regizat. scandalul a inceput de la commentul meu, cu link din pagina lui Arhi. sorry ca ma repet.
  Nu e facatura ce-au facut aia 2: arhi si visurat. chiar se certau legat de concursurile alea, dar am intervenit eu pe pagina lui arhi cu niste dezvaluiri, la care vis urat s-a inflamat. dc cititi articolul lui o sa vedeti ca m-a citat nervos. Motivul pentru care ei se dau acum loviti si zic ca a fost o inscenare am fost eu, sau mai degraba ce stiu eu. L-am amenintat pe vis urat ca-l dau in gat cu niste chestii din trecut, daca continua sa fie arogant si increzut si sa promoveze lucruri ilegale pe blogul lui. a continuat, am scos de la naftalina niste povesti. de aia s-a apucat vis urat sa-si scrie autobiografia, de teama ca o sa i-o public eu intai. s-a speriat si acum o intoarce ca ei au organizat o cearta. vraja. Visurat ma roaga acum sa ma opresc, sa nu ii dezvalui trecutul. Cand le-am spus ca ei de fapt incearca sa ascunda ca a fost un scandal real, dar din cu totul alte motive, adica Arhi a permis un link la pagina mea unde incepeam sa spun cine e vis urat, amandoi s-au enervat si Arhi a scos tot ce am postat pe blogul lui, ca sa nu mai fie urma de ce am zis. Am scris si la mine pe blog ceva, dar nu am spus totul. Nu stiu ce sa fac. Ce ma sfatuiti?
  nu imi fac reclama, dezvaluirile despre vis urat sunt incepute pe pagina mea, nu stiu cum sa dau aici link, dar daca vreti sa cititi ca sa intelegeti problema, multumesc. nu sunt asa ca blogurile, nu stiu prea multe. ma scuzati.

 3. Andrei Crivat   •  

  dxn: nu prietene, nu a sters ce-ai spus tu ca sa nu mai fie urma. A sters pentru ca – iarta-ma – spui extrem de multe prostii. In primul rand, esti aberant cu “n-a fost regizat” – EU am fost acolo, ca sa zic asa. Impreuna am decis sa facem asta. 4 oameni am spus sa inscenam un scandal, ca sa aratam ce aveam de aratat. Si vii tu si explici la mine pe blog – la mine, care am facut parte din asta – ca de fapt nu-i asa.
  In al doilea rand, “dezvaluirile” tale sunt fix zero. N-ai spus nimic. Ai lansat niste aluzii, avand impresia ca gata, il dai pe spate. te minti singur daca iti imaginezi ca ii pasa cuiva, inclusiv lu’ visurat, de ce-ai scris tu acolo.

 4. Arhi   •  

  iar pe langa asta DXN, tu nu stii ca eu si sebi suntem rude. acum, dupa ce ai aflat ca EU sunt NASUL FAMILIEI LUI, du-te si mai fa repede o dezvaluire.

 5. WhiteWolf   •  

  Andrei, cu voia ta, cred ca dupa caractere duale, la fel de bine mergea si un “caractere mici” sau “caractere deloc”. Asa, pentru rigoare
  == off topic ==
  Arhi, noi doi nu mai impartim nici bune si nici rele insa, daca am observat eu corect, pe dxn care da, chiar e un biet troll (cu nimic mai putin mitocan, semi-doct sau prost-crescut decat altii asemeni lui), cam tu l-ai adunat pe langa … casa omului. Acum, vorba aia, deal with it.
  Sper ca nu-i cu suparare

 6. dxn   •  

  Stiam ca esti ruda cu el, Arhi. Daca citeai macar 1 data ce iti scriam la postarea ta, ai fi remarcat ca am spus-o printre primii ca sunteti rude. Din pacate pentru tine. Te trage in jos. Pari ok tu. Nu aveai tu de unde sa stii cine a fost Sebastian Bargau cand l-ai luat de ruda. Si atunci cand l-am vazut prima data il chema altfel: Dorel Melteanu. Asta cu muuult timp in urma. Si parca prin august anul asta…dar ce ma chinui sa mai spun aici ceva, sunteti in familie/gasca…n-ai cu cine, dom’le.

 7. Arhi   •  

  prietene, inainte de a concluziona ca esti prost, sa iti explic ceva.
  atunci cand ti-am spus sa comentezi pe bloguri, ti-am zis sa comentezi destept, sa te vada lumea.
  cacaturile care le faci tu noi le-am fumat demult, si intre noi si cu altii. stiu, tie ti se pare ca ai descoperit everestul. din pacate, nu ai descoperit decat calea catre anonimitate. nu esti decat un alt idiot care crede ca traficul se face injurandu-l pe unul si pe celalalt.
  succese majore in continuare. nu te obosi sa imi raspunzi, deja esti in categoria idioti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu