Culmea coincidențelor

(post pentru jurnaliștii clujeni, îndeosebi)

UPDATE: la sfârșitul postului sunt adăugate câteva precizări

Mai întâi, a fost subiectul “Agenda Clujeană are site pe wordpress”

Ziaristul Mihai Prodan a scris despre asta pe blogul său, în data de 14.01.2009, la ora 09.55
Bloggerul Andrei Aroneț a scris și el, în aceeași zi, la ora 14.41. Nu citează nici o sursă
Eu și Mihai ne veselim pe messenger: “ce faine îs coincidențele astea”.

Apoi, a fost subiectul “Informația de Cluj sub sechestru”

Ziaristul Mihai Prodan a scris despre asta pe blogul său, în data de 16.01.2009, la ora 15.00
Bloggerul Andrei Aroneț a scris și el, în aceeași zi, la ora 16.53. Nu citează nici o sursă.
Eu și Mihai nu ne mai veselim pe messenger. Ne întrebăm: “asta să fie o nouă coincidență ?”. Încerc să-i atrag atenția subtil bloggerului Andrei Aroneț, în primul rând din acest post. Sunt prea subtil.

A urmat subiectul “Demisii la Gardianul de Transilvania-Banat”

Ziaristul Mihai Prodan a scris despre asta pe blogul său, astăzi, 26.01.2009, la ora 16.53
Bloggerul Andrei Aroneț a scris și el, în aceeași zi, la ora 17.26. Nu citează nici o sursă.
Eu și Mihai ne enervăm pe messenger. Da’ până când coincidențe-coincidențe ?

Eu ce să mai zic ? Pot să observ doar o mică ironie a sorții. Azi scrii cum lumea a luat materiale de la tine fără link, și ce urât e să faci asta, mâine iei tu materiale și nu pui link, și ți se pare ok… poimâine îl înjuri pe ăla care a îndrăznit să spună adevărul despre ceea ce faci tu… și tot așa 🙂

PRECIZĂRI

Andrei Aroneț nu m-a convins în nici un fel că n-ar fi aflat infomațiile (pe care apoi le-a exploatat obținând cele trei posturi) de la Mihai Prodan.

Dar Claudia, pe care o cunosc și în spusele căreia am încredere, susține că Andrei Aroneț a aflat de la ea despre Agenda Clujeană. La fel, George Jiglău – pe care nu-l cunosc, dar nu văd de ce ar denatura adevărul) susține că Andrei Aroneț ar fi aflat de la el despre Informația.

Mihai Prodan susÅ£ine în continuare însă că, deÅŸi Andrei AroneÅ£ ar fi putut afla informaÅ£iile din altă parte, a preluat nuanÅ£ele (este termenul folosit de el) de pe blogul său – referitor la cazul Agenda

Eu nu mai cred nimic, pentru că nu mai sunt convins nici că Andrei a fost corect, nici că n-a fost, așa că pentru mine personal subiectul este închis. DACĂ Andrei Aroneț a procedat corect, îmi cer scuze penrtu că l-am bănuit de lucruri incorecte. Doar DACĂ.

Andrei Crivăț

44 Comments

 1. Liviu   •  

  Se pare ca mania asta de a fura stiri s-a transmis de la ziaristi si la blogeri. Ce e asa de greu sa ai sursa, domne? Citeaza si nimeni nu are treaba cu tine.

 2. Andrei   •  

  Dragilor, daca sursele va preocupa, nu preiau de pe alte bloguri fara link din acelasi motiv pentru care nu preiau din alte ziare fara link. Dupa cum si scrie in postul meu, daca l-ati fi citit fara sa va enervati, am vorbit la telefon si cu demisionarii si cu Silviu Manastire. Io personal. Cu ambele parti. Va trimit factura detaliata?

  Prin urmare, sursele mele au fost cineva din redactia Gardianul, Silviu si inca 2 ziaristi care mi-au spus ca au oferte de job acolo. Nu Prodan. Dar vom scrie in continuare despre aceleasi subiecte, iar daca unul dintre noi e mai liber la serviciu, n-am nimic impotriva sa scrie mai repede.

  Inca o dovada ca lucrurile merg strict pe prietenii si dupa aia pe logica.

 3. Andrei Crivat   •  

  1. La fel a fost si in cazurile cu Informatia si cu Agenda, nu ?
  2. Problema (etica, deh, o prostie) ar fi nu ce-ai facut cu informatia dupa ce-ai aflat-o, ci de unde ai aflat-o. Adica sa spui si de unde ai aflat-o, stii ?

 4. Andrei   •  

  1. Da. Cunosc destui oameni in presa in care lucrez din ’99 incat sa aflu ce se intampla. In cazul Gardianul, o sa iti scrie personal omul care mi-a zis prima data clar ce se intampla, inainte de vreun post al oricui.

  Daca tot ajungem la martori si la tribunal – de altfel, nu tocma’ impartial -, nu ar fi mai bine ca inainte sa incepi procesul online sa il intrebi si pe “acuzat”? Ar fi, probabil, ireal sa ma astept la vreo rectificare acum, ca ai publicat asta.

  2. Insist in a-i aminti prietenului tau Prodan ca l-am citat permanent atunci cand am scris lucruri aflate de la el. Ce rost ar avea sa ma opresc?

 5. Andrei Crivat   •  

  Ireal o fi pentru tine, mai Andrei. Pentru mine nu e deloc iesit din comun sa admit ca am gresit. Daca ma convingi ca de fiecare din cele trei dati in care tu ai scris despre acelasi subiect ai aflat din alta parte (si, ca o chestie subsidiara, daca retragi faza cu ora din comentariul de la tine de pe blog) pe cuvant nu ca fac vreo rectificare, fac un intreg post, dedicat, in care imi cer scuze ca am gresit.
  Convinge-ma.

 6. Dora   •  

  Buna seara si bine v-am gasit.

  Punctuale/de procedura:

  – cand si cat(e) din regulile jurnalistice se respecta pe un blog? Cat(e) din regulile jurnalistice se respecta (empiric) in jurnalismul online? Cand si in ce conditii este un blog o forma de jurnalism online?

  – de unde aveti datele cu ora la care au fost scrise materialele? sau e vorba, surpriza, de ora la care au fost publicate? e o mica, sau mai bine zis, mare diferenta.

  – de ce anume, concret, e Mihai Prodan ziarist, iar Andrei Aronet blogger? De ce un statut il defineste pe unul si altul, pe celalalt? (in acest post, desigur).
  Care sunt conditiile necesare si suficiente pentru ca blogul unui ziarist sa fie blog de presa?

  Sunt mai multe puncte de acest fel pe care as dori sa le clarific cu ajutorul dumneavoastra, insa deocamdata timpul, nu-i asa, nu imi permite sa mai scriu.

  Nu sunt avocatul lui Andrei Aronet (nu are bani sa ma plateasca, la Clujeanul e grava situatia, plingem toata ziua pregatindu-ne de apocalipsa, cu “a” mic).

  Sunt doar un non-blogger, non-ziarist, daca blogger si ziarist e ceea ce definiti dumneavoastra aici.

  O seara buna.

 7. prodan   •  

  aroneÅ£: insistenÅ£a cu care încerci să demontezi faptele evidente te descalifică.
  dora: diferenÅ£a între ora la care a fost scris un post ÅŸi cea la care a fost publicat este aceeaÅŸi care mă îndreptăÅ£eÅŸte pe mine ziaristul să spun că am dat un subiect înaintea Clujeanul încă de două săptămîni. atît doar că nu l-am publicat ci l-am Å£inut la sertar.
  faptele sunt următoarele: în trei situaÅ£ii distincte dl coleg AroneÅ£ a publicat posturi despre acelaÅŸi subiect ca cel abordat de mine, la interval de cîteva zeci minute pînă la două ore.
  dacă ar fi să disecăm acest ultim caz particular, daÅ£i-mi voie să întreb retoric: cîtă vreme evenimentul cu demisiile s-a petrecut joi iar eu am aflat luni, cînd am ÅŸi scris, cum se face că, timp de joi-vineri-sîmbătă-duminică-luni colegul AroneÅ£ nu a aflat?
  desigur, o coincidenÅ£ă.
  ÅŸi cu asta, cred că e cazul să încheiem această discuÅ£ie, dacă-mi permiteÅ£i. vorba lui AroneÅ£, e “derizoriu”.

 8. Claudia   •  

  Salut! Nu inteleg acest razboi de orgolii din care nu are absolut nimeni absolut nimic de castigat. Tot ce vreau sa spun este ca ziaristul Andrei Aronet stia de la mine despre transformarea Agendei in cotindian on-line, cu mai multe sau mai putine detalii, si fara falsa modestie eram o sura mai de incredere si “autorizata (sic) decat Mihai Prodan pe aceasta tema. Daca a decis sa respecte dorinta mea de a face publice anumite lucruri doar la un anumit moment nu pot decat sa ii multumesc. Ceea ce nu inseamna ca Mihai a fost primul, unicul si cel mai bine informat pe acest subiect. Un sfat: calmati-va fratilor!

 9. Andrei Crivat   •  

  Stimata doamna Dora Mircea Radu,

  1. Depinde de blog. In general vorbind, exista bloguri care respecta mult mai mult regulile jurnalistice si in special deontologia profesionala decat presa. Va pot da exemple, in Romania, nenumarate. In presa online, de asemenea.

  2. Un blog este o forma de jurnalism online atunci cand autorul sau doreste (si stie cum) sa faca asta.

  3. Din relativ restransa mea experienta ca blogger, va spun ca sunt ferm convins ca in momentul in care cineva scrie pe blog un articol de acest gen, in secunda in care l-a terminat apasa pe publish. De aceea stiu ca ora la care a fost publicat este ora la care a fost scris. Ora este inregistrata de anumite programe, specifice, despre care e inutil sa va povestesc.

  4. In acest post, desigur, Andrei Aronet este numit blogger si Mihai Prodan ziarist pentru faptul ca Prodan a folosit informatia ca un ziarist, iar Aronet ca un blogger.

  5. As putea sa va spun si care sunt conditiile – atat cele necesare, cat si cele suficiente – pentru ca blogul unui ziarist sa fie blog de presa. Dar eu n-as avea nimic de castigat din asta, iar dvs. probabil ca ati intelege numai si numai ca ma dau mare. Ceea ce ar fi fals. Asa ca e inutil sa vi le spun.

  Apreciez incercarea dvs. de ironie din penultimul paragraf al comentariului pe care il semnati. Sunt ferm convins ca, uneori, va reuseste ironia. De asemenea, cred cu tarie ca, daca exersati, o sa va iasa mult mai des.

  Va doresc o seara excelenta

 10. Andrei Crivat   •  

  @Claudia: in tine am incredere si, in plus, dupa cum (sper ca) stii, imi esti si foarte simpatica. Referitor la cazul “Agenda Clujeana”, am sa pun o rectificare. Dar numai si numai pentru ca te cred pe tine, nu pentru ca Andrei Aronet mi-a demonstrat ca are dreptate. Cel putin deocamdata, nu mi-a demonstrat nimic.

 11. UnCopilutz   •  

  Bloggerii clujeni au început războaiele. Prodan scoate un pistol, stai AroneÅ£ că te omor!

 12. george jiglau   •  

  stimati colegi bloggeri si/sau jurnalisti,

  dati-mi voie sa intervin intr-o discutie care priveste cel putin indirect si ziarul (online-ul?) Informatia de Cluj si situatia sechestrului de acolo. nu ma intereseaza atat de tare conflictul asta, pe care il consider inutil si fara substanta, dar ma vad obligat sa lamuresc o chestiune care ma priveste direct si care a ridicat semne de intrebare si printre binevoitori din alte redactii clujene (inclusiv a noastra).
  in ziua in care la Informatia s-a organizat acea licitatie care s-a transformat acum intr-un subiect de zazanie, andrei aronet m-a sunat undeva in jurul pranzului pentru a ma intreba daca a avut intr-adevar loc licitatia despre care citise in saptamanalul Piata, in numarul din saptamana respectiva. i-am spus ca a fost o tentativa (care nu s-a materializat in vreun fel cat de cat dramatic nici pana azi – asta nu m-a mai intrebat nimeni), iar conversatia a continuat in directia redata si pe blogul lui andrei, in postul despre subiectul asta din ziua respectiva. adica, m-a intrebat concret ce s-a intamplat, i-am zis ca au venit niste persoane, ca au fost poftite afara (a se citi ‘au fost trimise la organizatorii licitatiei’), dupa care ziua a continuat normal, ca si toate zilele de atunci incoace.
  tot in jurul pranzului am fost sunat si de mihai prodan (nu mai stiu cine a sunat primul si cred ca e absolut irelevant), care m-a intrebat acelasi lucru – daca e real ce se anunta in Piata – si daca poate sa vina sa isi cumpere laptopul pe care a lucrat in perioada in care a fost angajat/palmas/muncitor pe plantatie la noi la ziar. i-am zis ca nu stiu procedura. nu cred ca am incercat sa fiu nici evaziv, nici sa tainuiesc – Doamne fereste! – informatii care de altfel sunt de real interes pentru multa lume… oricare dintre cei doi jurnalisti/blogeri poate confirma continutul discutiilor sau eventual sa mai adauge ceva, daca memoria imi joaca feste. recunosc ca daca stiam la ce se va ajunge as fi luat notite… din cate am inteles mai tarziu, mihai a vorbit si cu alti colegi din redactie, care banuiesc ca i-au spus cam acelasi lucru. oricum nu e un secret pentru nimeni.
  acestea fiind spuse, sper ca o sa se renunta la acuzatiile inutile la adresa lui andrei si in cazul legat de sechestrul de la Informatia (ce tare suna!). stiu cu siguranta ca andrei are lucruri mai bune de facut decat sa vaneze subiecte la mihai sau la altcineva de dragul faimei de bloger.
  atat am vrut sa lamuresc. as mai adauga doar ca implicarea partizana a unor institutii de presa in conflictul asta mi se pare periculoasa si sper sa fie doar ceva trecator.
  spor la munca tuturor! si, vorba lui tibi, sa strangem randurile si sa nu mai fim rai unii cu altii! 😉

 13. James Crissilv   •  

  Cate mai pot fi considerate in viata coincidente….
  O zi minunata iti doresc

 14. Dora   •  

  Respectat domn Andrei Crivat,

  observ, cu foarte putina mirare, ca despre unele lucruri “este inutil” sa imi povestiti. De fapt despre cele mai multe. Utilitatea privita, desigur, prin prisma dumneavoastra. Apreciez propensiunea dumneavoastra pentru dialog adevarat.

  De alte lucruri sunteti convins, ferm convins, iar dupa doua rinduri le stiti.

  In rest, faceti presupuneri despre ce as intelege eu. Si mai ales ce nu.

  Asa cum faceti aprecieri la adresa “incercarilor mele” de ironie. Va multumesc. Nice try from u 2.

  Cu acest raspuns mi s-au confirmat doar niste presupuneri cu privire la atitudinea dumneavoastra pe care o banuiam ca deconstructivista, in sensul cel mai larg. Dincolo de subiectul abordat, dincolo de context si dincolo, nu-i asa, dincolo de bine si de rau.

  O zi insorita va doresc.

  I rest my case. 🙂

 15. eu   •  

  Domnu’ CrivăÅ£, niÅŸte reguli elementare de jurnalism spun că se citează sursa atunci când e o informaÅ£ie/ material e evident unul în exclusivitate, ori când nu ai niciun merit în redactarea acelui material (toate informaÅ£iile fiind evident preluate). Ora postării are o prea mică relevanÅ£ă ÅŸi nu dovedeÅŸte nimic, pentru că nimeni nu este obligat să citească toate blogurile la fel cum e irelevant dacă cineva e mai iute de mână, are mai mult timp liber ori varsă informaÅ£ia cum îi vine, fără nicio verificare, doar pentru a fi primul care o dă.

  După cum tu însuÅ£i constaÅ£i, dar asta numa’ dupa ce ai varsat galeata cu “mirodenii”, există posibilitatea ÅŸi oameni care susÅ£in faptul că Andrei a documentat separat cel puÅ£in două dintre informaÅ£iile pe care le-ai adus în discuÅ£ie. Înainte chiar de a posta Prodan ceva legat de asta pe blogul lui.

  Acuma nu văd de ce Andrei ar trebui să te convingă de faptul că nu s-a inspirat de la Prodan. Dacă eu afirm despre tine că eÅŸti pedofil frustrat, eu trebuie să demonstrez acest lucru, nu tu să mă convingi că nu e adevărat… Dacă sesizezi diferenÅ£a, vei înÅ£elege de ce te-ai făcut de cocos cu postul ăsta. Iar dacă vei înÅ£elege că ai greÅŸit, poate ai ÅŸi caracter ÅŸi bărbăÅ£ie să-Å£i ceri scuze.

 16. florina   •  

  Dragi colegi (ma refer aici la Andrei si Mihai) amandoi aveti in felul vostru dreptate. dar…AS VREA SA FAC O PRECIZARE : inainte de a avea o discutie pe YM cu mihai despre un posibil nr de telefon al roxanei pantea, m-a sunat andrei (pentru cu totul altceva – a nu se interpreta nimic) care deja stia mult mai multe despre situatia colegilor de la gardianul. la RL se stia deja…eu am aflat ultima probabil :)) dar sincer nu aveam detalii “cine, ce, când si cum”. nici andrei nu mi-a dat detalii. OAMENII ASTIA AU AFLAT DIN SURSE DIFERITE, IN ACEEASI ZI. eu nu sunt telefon fara fir ca sa spun unuia ce am discutat cu celalalt….imi pare rau, asta nu pot sa fac. siatuatia asta e pura COINCIDENTA, pe restul nu le cunosc. dar mai am o banuiala: ca acest stimabil andrei crivat (nu ne cunoastem colega, scuze) are ceva personal cu andrei aronet…pentru ca altfel conturile s-ar regla doar intre cei doi colegi,nu pe teren “neutru”. eu zic ca orgoliile nu-si au rostul. cred ca mihai si andrei vor rezolva problema asta amical, fara “avocati” de împrumut. nu e cazul. stimate domn crivat, asta nu e subiect nici macar pentru blog….cauta ceva mai original pt ca lumea e scarbita de “galagie” ieftina, violenta, homosexualitate(subiecte generale, fara nici o referinta la persoana)si de altfel nu trebuie sa dai tu apa la moara…curge singura. oricum, nebunia si isteria din pacate nu sunt pe contor. INCA, din pacate :))
  toate bune

 17. UnCopilutz   •  

  Să sară cineva ÅŸi-n apărarea lui Prodan. E deja 1-0 la AroneÅ£. Sau pentru CrivăÅ£. E 1-0 la Dora.

 18. prodan   •  

  mă copiluÅ£, de ce te tot amesteci tu, nu înÅ£eleg 🙂
  păi nici prodan nu sare în apărarea lui însuÅŸi, că s-a săturat, are încredere că utilizatorii-s deÅŸtepÅ£i ÅŸi trag singuri concluzii pe baza posturilor.
  adevăru-i că e deja amuzant. unii au “propensiunea” pentru aÅŸa ceva, ahahahahaa

 19. eu   •  

  pe aia destepti nu-i publica

 20. UnCopilutz   •  

  Mă amestec ÅŸi eu, ce să fac… Îmi place să îmi folosesc dreptul de a comenta/reacÅ£iona în spaÅ£iul domnului blogger cu nume de vânt.

 21. Andrei   •  

  @UnCopilutz – Măcar tu poÅ£i comenta. Ceea ce au scris alÅ£ii pe tema asta nu a apărut încă (mi-au scris să îmi spună că au comentarii Å£inute în moderare de ore întregi).

  La momentul ăsta, bănuiesc că domnul blogger este pur ÅŸi simplu ocupat. Ni se întâmplă tuturor. Sper însă că le voi vedea publicate.

 22. eu   •  

  ia uite, dacă am “pile” îmi apar ÅŸi comentariile 🙂 ; să fie însă, oare, doar o coincidenÅ£ă faptul că eu am trimis un comentariu la 1:30 PM, iar prodan la 2:57 PM, dar al lui a fost aprobat prima dată, iar al meu doar mai târziu?

 23. Andrei Crivat   •  

  Andrei, deci cum ? S-au plans oamenii la tine ca nu le apar comentariile de pe blogul meu ? :))) Tot e bine ca n-au sunat la mama, sa ma parasca.

  Adevarul e ca n-am vrut sa le public, ca sa nu demonteze teoria mea subreda. Dar la presiunile publicului si intimidat de ironia fina ascuna in comentariile lui Andrei, m-am speriat si le-am dat drumul.

  @Dora: aveti dreptate, doamna. Sunt personificarea absoluta a cuvantului “deconstructiv”. Ma bucur ca am reusit sa va confirm presupunerile. Intotdeauna am crezut cu tarie ca e un semn de maturitate si intelepciune sa ai certitudini, nu indoieli. Dvs. acum aveti certitudini. Eu, in nemernicia mea, raman cu multe indoieli referitoare la dvs.

  @cel care a comentat cu pseudonimul inteligen “eu”: daca citeai un pic mai atent, am spus clar ca DACA nu e asa cum spun, imi cer scuze. Daca nu, nu. Si zici ca pe destepti nu-i public, nu ? Ai dreptate. Pe tine te-am publicat.

  Sa-ti explic un pic, tehnic. Cine a mai comentat aici, nu intra la moderare. Cine nu, intra automat. Oricate comentarii scrii tu, pana nu-ti aprob macar unul, nu-ti apare niciunul. Ca dovada, asta cu orele ti-a aparut instant, asa-i ? Mno, c-ai mai invatat ceva azi.

  @Hendea, tu oricand poti comenta la mine, oricat de off topic. Tu-mi esti simpatic.

  @Aronet: ia uite, si aici ai incercat sa fii ironic. Nu doar pe mess.

  @all: va rog sa ma scuzati ca indraznesc sa nu fiu toata ziua la calculator, tocmai in ziua cand Andrei Aronet si-a chemat toti prietenii mai mult sau mai putin anonimi sa-i confirme povestea. N-o sa se mai repete.

  Dupa cum am spus in paragraful PRECIZARI, pe care nu-l citeste nimeni, pentru mine acest subiect e inchis.
  Si daca va mai aberati mult (in afara de Hendea, el poate sa zica orice, ca mi-e simpatic) nu doar ca nu va mai aprob comentariile, dar le si sterg pe astea existente, aleatoriu, dupa cum imi vine mie cheful.

  Trivia: acesta este cel mai lung comentariu pe care l-am scris sau il voi scrie vreodata. 🙂

  Hai, va pup si va multumesc pentru contributie. Certati-va intre voi cat vreti, ca e la liber. Dar eu am zis ce-am avut de zis si nu am nimic nou de adaugat la asta.

 24. Liviu Alexa   •  

  Hahaha, ce am mai ras! Foarte tare! Pacat ca, pe blogul acesta, @net nu a zis nimic si de Citynews.ro. Atentie, porecla de @net e pe drepturile mele de autor!

 25. Iulian   •  

  AÅŸadar, ce avem noi aici? Doi cai frumoÅŸ! Păcat ca nu ie cistite…

 26. Andrei Crivat   •  

  Iulian, pot sa modific ora comentariului tau, sa apara primul ? ca e in mod clar cel mai fun lucru spus in toate comentariile astea. 🙂

 27. Iulian   •  

  N-ar fi cistit! 🙂

 28. Liviu Alexa   •  

  am o propunere, mai, domnule Crivate! hai sa ne facem un blog comun: tu, eu, @net, prodan, farcas si vasile, ca vad ca pierdem vremea deschizand atatea ferestre.
  Apropo, ati vazut ce de spaniola stie @net? I-a raspuns unui fan in limba lui. Avand in vedere porecla lui paralele, de Cocar, sa ii zicem blogger-spaniel?

 29. Andrei   •  

  Asadar, Andrei Crivat, ai dat trei cazuri in care m-ai acuzat (scuze, ai insinuat, prin intrebarea legata de coincidente) ca as fi preluat informatii de la Prodan.

  Ai acum confirmarea, punctual, in fiecare dintre aceste cazuri, ca am vorbit cu altcineva despre ele inainte sa scrie Prodan. Prietenii mei, acesti anonimi carora le multumesc ca mi-au demonstrat ce oameni de calitate sunt, sunt redactorii-sefi ai publicatiilor in cauza, in doua dintre cazuri, si un editor al unei alte publicatii, in a treia situatie.

  Nu cred ca este loc de DACA. Ai deschis acest subiect, o acuzatie publica la adresa mea, dar fara minima decenta de a-mi cere si mie pozitia (sunt in lista ta de mess de o vreme, dura 1 minut).

  Fireste, n-ai nicio obligatie.

 30. Andrei Crivat   •  

  Pe Claudia o cunosc, de George am auzit. Pe domnul/doamna care s-a semnat inteligent, cu “eu”, nu-l cunosc.

  Pentru tine evident ca nu e loc de DACA. Pentru mine e, si inca foarte mare, si oricum am pus precizarile pentru ca o cred pe Claudia si il cred pe George – si atat.

  Imi pare rau, dar nu esti in lista mea de mess. Sa te adaug ?

 31. Iulian   •  

  Io propun sa vorbim numai in spaniola!

 32. Liviu Alexa   •  

  Gata, ma ocup eu sa iau domeniul, don Tormento!

 33. eu   •  

  @crivăÅ£:

  1. chiar blogul tău te infirmă, dacă numeri comentariile care apar la postul ăsta, vezi ca sunt cu unul mai puÅ£in decât cele publicate de mine aici (caută tu când am mai postat ceva) – e matematică de ÅŸcoală primară; aÅŸadar textul cu “primul comentariu” e o simplă poveste

  2. vin oamenii ÅŸi scriu aici că Andrei a vorbit cu ei ÎNAINTE ca Prodan să posteze ceva pe blogul lui. Nu mai e loc de niciun “DACĂ”. Ai sursele (trei) pe care ar fi trebuit să le verifici înainte de împroÅŸca cu “mirodenii”. AÅŸadar, ori eÅŸti bărbat ÅŸi ai puterea să recunoÅŸti că te-a luat valul ÅŸi ai dat-o în bară, ori continui să te ascunzi după tot felul de interpretări ÅŸi “dacă”… E alegerea ta

 34. Iulian   •  

  ¿No cuenta, dónde señor Basil “El Raco” Racovitan?

 35. Andrei Crivat   •  

  comentatorul care semneaza inteligent, cu “eu” – ai dreptate, am ceva cu tine. esti dusmanul meu de-o viata. Ce conteaza ca n-am nici cea mai vaga idee cine esti ? Tu sa fii convins ca am ceva cu tine. Hai, servus, aici nu mai comentezi, ca n-am eu chef. Pe asta ultimul ti-l las doar ca sa vada lumea cat de tare habar n-ai despre ce vorbesti, referitor la comentarii si moderare.

 36. Liviu Alexa   •  

  Mai, Andrei, Crivat, ce interes ai tu, domnule, sa blochezi comentariile unor jegosi anonimi? Ti-e frica ca (sic!) ei, care nu isi pot asuma barbateste identitatea, iti vor cere sa fii tu barbat! Aham, am inteles! Mai, totul devine simplu cand esti comentator de blog! Iuliane, tu nu ai treaba? Nu ai de terminat un almanah? Apropo, Vasile unde e?

 37. Liviu Alexa   •  

  am si gasit deja client de publicitate pentru http://www.sasablogarifrumosi.ro , este vorba de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, care are un anunt de angajare…

 38. Andrei Crivat   •  

  Ii bun, reclama online ii viitorul. Eu zic sa-i dam drumul, domnu’ Liviu 🙂

 39. Iulian   •  

  Imnul blogarimii

  Ce discutie furtunoasa
  E la margine de blog
  Blogarimea furioasa
  Omoara-un deontolog.

  Refren:
  Blog, blog, diridirida
  Oac, oac, oac, oac, diridirida
  Blog, blog, diridirida
  Oac, oac, oac, oac, diridirida.

  Un cocker e racit cobza
  Un broscoi scrie-n fundal
  O javruta mica, stramba
  Vrea sa joace sus in deal

  Refren:
  Blog, blog, diridirida
  Oac, oac, oac, oac, diridirida
  Blog, blog, diridirida
  Oac, oac, oac, oac, diridirida.

  Dintr-o redactie inalta
  A iesit un cocker schiop
  Blogarimea incantata
  Il confrunta c-un miop

  Refren:
  Blog, blog, diridirida
  Oac, oac, oac, oac, diridirida
  Blog, blog, diridirida
  Oac, oac, oac, oac, diridirida.

 40. prodan   •  

  tot e bine; oare cînd a mai avut CrivăÅ£ 40 de comentarii la un post?
  eu: pentru că am scris că nu mă mai bag aici, vino ÅŸi povesteÅŸte-mi mie cum e cu cele trei situaÅ£ii ÅŸi cele trei surse, c-apăi îÅ£i scriu, nu-i bai.
  ref la saseblogarifrumosi.ro: dacă anunÅ£ul de angajare e pt zugrav, cred că tre să schimbi domeniul în cinciblogarifrumosi.ro. eu ies din combinaÅ£ie ca să cîÅŸtig un ban cinstit.

 41. Vasile RacoviÅ£an   •  

  numa’ puÅ£in, domnii
  adică mă băgaÅ£i la blog ÅŸi nu mă întrebaÅ£i? plus că prodan se dă la o parte înainte de negocierile pentru înfiinÅ£are. treabă îi asta?

 42. Vasile RacoviÅ£an   •  

  @Iulian
  Cu germana ÅŸi engleza le am. Mai pricep ÅŸi ceva ungureÅŸte. Da’ la telenovele nu m-am uitat veci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu