Ce mai vindem credincioșilor ?

În fiecare an, de Sfânta Maria, la Mănăstirea Nicula se adună zeci de mii de credincioși ortodocși, să se roage la icoana făcătoare de minuni.

Localnicii (dar și alți români, din București, din Baia Mare, de oriunde), plini de pioșenie și respect pentru sărbătoare, ies în calea pelerinilor cu tot felul de lucruri de vânzare trebuincioase celor care vin acolo.

Spre exemplu, ieri, cei veniți să asiste la slujbă puteau cumpăra tot felul de artefacte specifice unui astfel de moment. Ghiozdane cu Hannah Montana, bijuterii din pietre semiprețioase, odorizante de apartament și alte lucruri care sunt TOTAL în spiritul credinței ortodoxe. (sursa)

Adică dacă tot vii să te speli de păcate, să te cureți spiritual, să fii mai aproape de Divinitate, nu te-ai întoarce acasă cu mâna goală, nu ? Că degeaba ai mers la icoana făcătoare de minuni dacă nu te întorci acasă cu ceva de arătat la prietenele tale de la țară. Ui’, fă, am fost la Nicula, m-am rugat, place ce inel dă arjint mi-am luat ?

Că doar așa ne învață Biblia. Crede, roagă-te, pocăiește-te și poartă genți cu Hannah Montana.

PS: eu nu sunt un om religios, dar sunt credincios. Și chestiile de genul celor de mai sus mi se par așa… cumva în contradicție cu spiritul creștin. Rău de tot. Da’ poate doar sunt eu îngust la minte.

Andrei Crivăț

7 Comments

 1. marius   •  

  am fost la manastire, trebuie sa luam ceva nepotului de acasa.. De ce n-ar fi un ghiozdan cu Ben 10? 😉

 2. Dan C   •  

  La Curtea de Arges a urlat piosenia de numa numa.

 3. Marele Han   •  

  uite, vezi ce inseamna sa nu mergi constant la biserica? daca te spalau popistenii cum trebuie pe creier, acum nu mai aveau asemenea dileme. crede si nu cerceta!

 4. Alina Rad   •  

  Pai, chiar sunt in contradictie cu spiritul crestin.

  @Marele Han,: nu prea inteleg raspunsul tau. Ca sa vinzi pe langa manastiri sau oriunde, nu iti dau preotii autorizatie. Ce legatura are mersul la biserica, cu ce iti vand comerciantii?

 5. Yamasha   •  

  mi se pare absurd sa te rogi pe nu stiu ce dealuri…sa faci ocolul lumii pentru a te duce sa te rogi..bun..cred in dumnezeu, ma gandesc ca,da, e posibil ca noi sa fi aparut de undeva sa fie cineva…ceva acolo, dar de la asta pana a te duce pe dealuri, de a te ingramadi pentru sfintire, pentru lumina……

 6. dragosmone   •  

  @Andrei esti ingust la minte! E logic si normal sa cumperi chestii lucioase in preajma bisericilor. Asta inveti de la popii stralucitori si de la podoabele specifice ortodoxismului. “Lasa casa ta si avutul tau si alatura-te mie” sau ceva de genul zice una din marile invataturi crestine. La Biserica actuala asta nu se mai aplica decat in varianta “Lasa-mi casa ta si avutul tau….”

 7. Pingback: Popa cu nume de manelist: Ioachim Bacauanul | RELANSAT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu