Când pornim desculți

După cum am mai scris, Mihnea și-a deschis blog. Un plus categoric pentru blogosferă. Doar că, simultan cu lansarea blogului său, a apărut – deși mult mai corectă ar fi formularea “a scos din nou capul din nisip” – o anume categorie de comentatori. Nonvalori, nulități care au impresia că dacă sunt de-acord cu un om respectat, apreciat și în general foarte deștept și foarte bun profesionist, se ridică în ochii publicului. Astfel, într-un mod imbecil, pe piața clujeană devine o nouă fiță să spui “da, Mihnea, așa e” (exagerez un pic, pentru a sublinia ideea). Asta pentru că Mihnea e un tip deștept care spune bine lucrurilor pe nume. Dacă tu nu ești în stare să spui la fel de bine, măcar să vadă lumea că ești de-acord. Chiar dacă nu știi despre ce e vorba, chiar dacă nu înțelegi nimic, totuși spui “da, așa e” pentru că ai impresia că dă bine. În general, oamenii care se încadrează în categoria asta – puțini, din fericire – sunt acel gen de oameni care știu foarte bine totul, nu acceptă păreri contrarii pentru că ei știu mai bine, sunt deținători ai adevărurilor absolute. Pentru acești oameni, o dedicație din care precis că n-au să înțeleagă nimic.

PS: la acest post n-o să răspund la comentarii. Dar puteți comenta absolut orice, n-o să cenzurez (sper) nimic.

Andrei Crivăț

7 Comments

 1. Arhi   •  

  Da, Andrei, asa e….

 2. margot   •  

  alinush, il cunosti pe om? eu sunt convinsa ca nu. si atunci cum stii tu daca se exagereaza sau nu?

 3. ilka   •  

  @ Arhi …ai omis ghilimelele “Da, Andrei, asa e …” .. noh, ce spui? mai bine, asa?

  @Andrei: despre Mihnea numai de bine (la vestea data de tine am inceput sa il citesc) si despre comentatori… intotdeauna se vor gasi si comentatori pentru dedicatia ta! Indiferent de blogul cui vorbim.
  Cred ca tocmai asta e partea colorata … nu te-ai plictisi sa ai doar comentarii inteligente, constructive, originale, etc.?

  ..noi doar cantam si dansam.

 4. prodan   •  

  prima dată n-am înÅ£eles: adică tu scrii un post întreg referitor la faptul că altcineva e înjurat?? păi ce, persoana respectivă – în cazu ăsta dl MăruÅ£ă – nu poate scrie, dacă e cazul..?
  ..după aia mi-am dat seama? de fapt, tu eÅŸti purtătoru lui de cuvînt! ÅŸi eu nu mă prinsesem.

 5. Andrei Crivat   •  

  @prodan: io zic sa mai citesti de cateva ori. poate intelegi 🙂

 6. tiribonflax   •  

  eu încă mai caut partea cu înjuratul în postare :-S

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu