Brânză de capră și sholet

sholet 030Dat fiind că ebucataria.ro e în curs de aprigă renovare, o să vă povestesc aici despre niște minuni mâncate ieri.

Ne-a vizitat ieri Mircea Groza (v-am mai povestit despre domnia sa, e mentorul nostru în materie de gastronomie) care ne-a adus o mulțime de rarități, ca să ne bucurăm papilele cu ele.

În primul rând, ne-a adus sholet. E a doua oară când mănânc sholet făcut de Mircea Groza, e a doua oară când, la ridicarea capacului, scot doar onomatopee de genul “ooo”, “aaa”, “mmmm”. Mai jos aveți un filmuleț cu reacțiile mele tâmpe de la prima întânire cu sholetul. Ieri, la a doua întâlnire (de unde aveți niște poze) a fost la fel, dar cu mai puține cuvinte, că-mi erau simțurile prea pline, ca să zic așa. Și cred că dacă mă mai întâlnesc cu sholetul de înca 10 ori, tot doar “mmm, pfaaai, oaaaa” o să pot scoate din mine. Pentru că mâncarea asta e năucitor de frumos mirositoare și de gustoasă.

click pentru mărire – pozele sunt făcut de Adi Hădean

sholet 003sholet 005sholet 015sholet 020sholet 010sholet 013

Ne-a mai adus Mircea Groza niște brânză și niște lapte de capră. Produse de un producător nou – Ferma Ghiuruțan din Fântânele, comuna Dragu, județul Sălaj. Adevărat vă spun, cele 4 feluri de brânză pe care le-am gustat ieri au fost absolut demențiale, mai ales un fel de brânză de burduf, doar că de capră, la care am rămas mut minute bune, că aveam gura foarte plină.

Produsele de la Ferma Ghiuruțan sunt 100% naturale, ca să nu vă mai spun că, în general, laptele de capră e foarte sănătos. Laptele de capră – și produsele din lapte de capră, cum ar fi super brânzeturile pe care le-am “testat” eu ieri – au mai puține grăsimi și mai puțin colesterol decât laptele și brânzeturile de vacă (și cu mult mai puține decât cele de oaie); plus că au mai puține calorii și multe vitamine.

Cu căldură vă recomand să faceți cumva să mâncați brânzeturi de la Ferma asta, n-o să vă pară rău. Dacă vreți detalii despre cum îi găsiți, lăsați un comentariu. Eu mă duc să termin resturile de-aseară. 🙂 Iar mâine vă povestesc de minestrone.

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. Nevasta   •  

    Si uite asa o sa ma ai pe constiinta! Bai baiete cum arata carnea aia…
    Auzi? Nu ne faci o descriere detaliata a retetei…ca pana te mai vizitam, poate o fac eu…asa de pofta :))

  2. Tzetzu   •  

    Acuma mai bine de 10 ani mincam sholet facut de Mircea Groza, fara sa stiu ce este. Mi-a ramas pe limba gustul piinii acelei si ma miram ce cauta piinea cu fasolea si carnea de porc. Anii au trecut, el gateste la fel de bine si eu am ramas acelasi bun consumator. Miine ma intilnesc iar cu el!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu