Amsterdamin’ 3

Nu m-a dat pe spate orașul – desigur, e o chestiune de gusturi – dar, recunosc, are un farmec unic.

Oricum, câteva guidelines pentru cei care n-au fost încă.

– mergeți cu tramvaiul/transportul în comun prin oraș. E relativ ieftin. Taxiurile sunt maxim de scumpe. Dacă totuși vreți să luați un taxi, căutați-le pe cele care, pe caseta de pe capotă, au un 7×7. Aia reprezintă numărul de telefon al companiei – 777.7777, cu prefixele aferente – și sunt cele mai decente taxiuri.

– Nu ratați o plimbare pe canale cu vaporașul.

– nu ratați muzeele. Muzeul Sexului o să vă dea pe spate. Madame Tussaud e fain. Mai sunt câteva zeci.

– vizitați Centraal la pas, relaxați

– Încercați berile de care n-ați auzit. La multe dintre ele n-o vă vă pară rău. Palm e de excepție.

– dacă mergeți cu avionul, musai intrați în aeroport în Irish Pub-ul de la poarta D10 – Murphy’s se numește – și încercați berea casei, Murphy’s Red. Senzațională.

– vizitați Piața de Flori. Musai.

– vizitați Red Light District, coffee shop-urile și vitrinele cu prostituate. Să le vizitați nu înseamnă musai să și încercați, dar nu trebuie să ratați atracțiile turistice cele mai populare ale orașului. Oricum, și experiența strict vizuală e de neuitat.

– nu faceți poze în Red Light District. Nu vă holbați îndelungat la prostituate. Niște băieți solizi și nu foarte simpatici or să se supere rău. Și or să reacționeze pe măsură.

– faceți o vizită la Nel Pub, pe Amstelveld. Încercați o Grolsch nefiltrată. Încercați meniul cu pește. Bucurați-vă să vedeți, printre clienți, unele dintre cele mai frumoase femei din oraș.

– mâine, pe ebucataria, vă povestesc ce-am mâncat pe-acolo.

Or mai fi.

Senzația maximă pentru mine  – pe o terasă, câteva sute de oameni îmbrăcați la fel, cu cămăși albe și pantaloni aurii/sclipitori și pălării la fel (era ceva paradă) care, era vizibil, nu se cunoșteau între ei, cântau melodia de mai jos. Toți, în cor. Amazing.

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu