America si cum se face ea mare si frumoasa

de pe hotnews.ro

Populatia Statelor Unite a ajuns la 300 milioane de locuitori, a anuntat, marti, Biroul american de recensamant, citat de AFP. Calculele se bazeaza pe un contor statistic care face diferenta intre nasteri (una la fiecare sapte secunde), decese (unul la fiecare 13 secunde) si afluxul de imigranti (un nou-venit la fiecare 31 de secunde).

Deci sum se nasc patru americani, pac! apare un imigrant.. ce frumos, ce armonie… noroc ca in timp ce se nasc aia patru americani, mai mor doi….

Astfel, rezulta ca un nou cetatean american se adauga populatiei la fiecare 11 secunde.

Inregistrarea cetateanului american cu numarul 300.000.000 ( la ora locala 7.45) a fost intampinata cu strigate de bucurie si cu aplauze de catre angajatii Biroului de recensamant de la Washington. Circa 200 de persoane se adunasera sa serbeze acest eveniment, urmarit de camere de filmat din lumea intreaga.

Damn, oare de ce atata bucurie ? S-au strans sa sarbatoreasca ce ? ca sunt din ce in ce mai multi ? infernal de multi ? reiese din material ca in 37 de ani or sa fie 400 de milioane… unde or sa stea toti ? va dati seama cat or sa creasca chiriile la ei ? va dati seama cati studenti or sa vina cu parintii la harvard sau MIT si or sa stea la coada sa se cazeze ? va dati seama cat cresc spagile la cazarea in camine ? va dati seama cum or sa stea in blocuri gri, ca alea din manastur (sau dupa caz, din militari) ? va dati seama ce or sa le creasca preturile la garsoniere ?

Ei bine, ei nu isi dau seama. Ei se bucura. Ce inconstienti….

A, si inca un detaliu:

In prezent, un american din trei provine din randul unei minoritati – fie hispanice, de culoare sau asiatice – ceea ce inseamna 98 de milioane de locuitori.

Asta imi aminteste de super-bancul din The Boondok Saints. Cica un alb, un negru si un mexican se plimbau pe plaja din Miami, cand pac! apare un duh si le spune sa-si puna fiecare o dorinta

Negrul spune: As vrea ca toti fratii mei afro-americani sa se mute in Africa, tara noastra mama, si sa traim acolo in bunastare, pace si liniste. Puf! toti afro-americani sunt in Africa

Mexicanul spune: As vrea ca toti fratii mei hispanici sa se mute in Mexic, patria mama, sa traim toti acolo in fericire si bunastare. Puf! toti hispanicii sunt in Mexic

Albul intreaba: Duhule, au disparut toti ? Afro-americanii in Africa, toti ? Hispanicii in Mexic, toti ?
– Da, raspunde duhul. Tu ce-ti doresti ?
– Pai… o Coca Cola rece

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu