(P) Alpha TXT și importanța SMS-ului bancar

Una dintre cele mai importante facilități bancare pentru mine, pe vremea când eram eu freelancer (că acum nu mai sunt, muhaha!) erau sms-urile care mă anunțau când intrau banii dintr-o parte sau alta.

Nene, le așteptam cu așa emoție că, atunci când mergeam pe stradă și aveam telefonul în buzunar, stăteam cu mâna pe el, să nu cumva să vibreze și eu să nu-l simt.

Și da, mai toate băncile au – poate chiar toate – dar unele erau greoaie, altele asociate cu diverse alte produse. En fin.

Ei bine, serviciul Alpha TXT de la Alpha Bank e extrem de isteț din acest punct de vedere. Nu doar că primești SMS-ul când intră/ies bani din cont, dar te poți juca cu limitele sumelor – sunt trei astfel de limite, poți seta “silent hours” (pentru tranzacțiile din intervalul 22.00 – 09.00 primești notificările doar după ora 9.00) poți personaliza notificările pentru fiecare tip de tranzacție.

Mesajele Alpha TXT vin când:

  • plăteÅŸti cu cardul la comercianÅ£i (inclusiv pe internet) sau retragi bani de la ATM/ casierie
  • ai de plătit rata creditului (și cât anume)
  • încasezi salariul sau orice altă sumă
  • vine scadenÅ£a facturilor plătite prin direct debit

Pe scurt, primești mesaje text pentru toate tranzacțiile și evenimentele produselor tale bancare.

E și foarte ușor de personaliza și de activat, de altfel – prin Alpha e-statements, accesând meniul Servicii > Alpha TXT. Sau prin telefon, la 08008 alpha (25742) / +4021 455 9999 / *ALPHA. Sau dacă e musai, poÅ£i merge în orice unitate Alpha Bank și oamenii de-acolo rezolvă problema.

Practic, vă doresc să-l folosiți!

Andrei Crivăț

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu