Acasa

Mda, deci ne-am întors. O să pun eu poze ÅŸi filme, de-o să vă săturaÅ£i, da’ când mi-o trece lenea.

Deocamdată, ne-am luat biciclete (apropo, are cineva idee cum setezi cifrul la un lanÅ£ de ăla de legat bicicleta de stâlp, care n-are cheie, ci – evident – cifru ?). După ce le-am luat, ne-am dat seama ce mare aventură e să mergi cu bicicleta. În Cluj există o pistă de bicicletă, una singură, întinsă pe două trotuare. ToÅ£i pietonii ÅŸtiu să meargă numai ÅŸi numai pe ele, ÅŸi când te văd venind, se uită urât ÅŸi, normal, nu se dau deloc la o parte. A merge pe bicicletă e noua dovadă de eroism urban. Aproape la fel de periculos ca săritul din tramvai, în timp ce merge. Dacă nu mai rău.

O să începem o campanie socială de promovare a mersului pe biciclete. Nu glumesc. O să mă apuc de ea după nuntă.

Hai, bine v-am găsit 🙂

Andrei Crivăț

6 Comments

 1. Wolfdance   •  

  Salut.

  Eu m-am dat cu bicicleta 5 ani aproape zilnic in Cluj-Napoca si inca m-as mai da daca as fi acolo. Nu e asa periculos, doar trebuie sa iei in considerare ca faci parte dintre cei mai ignorati participanti la trafic. De fapt e ca si cum nu existi. Daca tii cont de asta o sa ajungi acasa intreg, intotdeauna.
  Inca ceva, nu-ti fa mare reclama ca ai bicicleta. De fapt nu mai zi la nimeni. Si daca vrei sa ai aceeasi bicicleta si la anul, tine-o in casa. Toti prietenii mei care nu au respectat regula asta simpla au ramas fara biciclete. Acum sa nu crezi ca numai in Romania e asa… in Finlanda ne-au furat bicicleta din depozit… si de fapt se fura peste tot.
  In speranta ca la anu pe vremea asta o sa pui un post cu aceleasi biciclete, iti urez drumuri sigure si fara ploaie. Salutari din Finlanda.

 2. Andrei Crivat   •  

  o sa tin cont. din fericire, stau la casa, si am bicicleta in spatele curtii, legata de gard, sper sa reziste cat mai mult. de asemenea, ma gandesc sa-i fac asigurare. om vedea.
  da’ mersi pentru sfaturi. salutari si tie 🙂

 3. Bogdan   •  

  Din cate stiu eu, ca sa schimbi cifrul la lant trebuie doar sa tii limba in pozitie “deschis” in timp ce setezi combinatia dorita.

 4. Gez   •  

  hahaha … welcome to the jungle 🙂

  Nuj dak ai citit dar saptamana trecuta m-am tamponat cu 2 masini, si eu ma gandeam la modul cel mai serios sa fac o campanie, sa adun cat mai multi biciclisti si sa promovam mersul pe bicicleta in Cluj.

  Acea pista din centru e … insuficienta pentru un oras atat de mare. Mai e una in Grigorescu.

  Daca ai nevoie de ajutor la Campania Sociala de mers pe bicicleta, sa stii ca eu voi fi sustinatorul numarul 1 🙂

  Ma bucur ca nu sunt singur …

  Poate organizam o iesire cu bicicletele intr-un weekend. Tine-ma la curent!

 5. sabina   •  

  vreau si eu o bicicleta, chiar daca mi-e frica de mor sa ma dau prin Cluj

 6. WhiteWolf   •  

  Daca voi fi primit cu rolele mele, promit sa ma alatur campaniei imediat ce ii dai drumul 🙂
  Stiu, sibenii sunt privilegiati inca insa, de cand sunt ba in Galati ba in Bucuresti ma usuca dorul de a da o tura cu rolele si mai mereu prefer sa nu (ma) risc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu