Acasa

Mda, deci ne-am întors. O să pun eu poze şi filme, de-o să vă săturaţi, da’ când mi-o trece lenea.

Deocamdată, ne-am luat biciclete (apropo, are cineva idee cum setezi cifrul la un lanţ de ăla de legat bicicleta de stâlp, care n-are cheie, ci – evident – cifru ?). După ce le-am luat, ne-am dat seama ce mare aventură e să mergi cu bicicleta. În Cluj există o pistă de bicicletă, una singură, întinsă pe două trotuare. Toţi pietonii ştiu să meargă numai şi numai pe ele, şi când te văd venind, se uită urât şi, normal, nu se dau deloc la o parte. A merge pe bicicletă e noua dovadă de eroism urban. Aproape la fel de periculos ca săritul din tramvai, în timp ce merge. Dacă nu mai rău.

O să începem o campanie socială de promovare a mersului pe biciclete. Nu glumesc. O să mă apuc de ea după nuntă.

Hai, bine v-am găsit 🙂

Andrei Crivăț

6 Comments

 1. Wolfdance   •  

  Salut.

  Eu m-am dat cu bicicleta 5 ani aproape zilnic in Cluj-Napoca si inca m-as mai da daca as fi acolo. Nu e asa periculos, doar trebuie sa iei in considerare ca faci parte dintre cei mai ignorati participanti la trafic. De fapt e ca si cum nu existi. Daca tii cont de asta o sa ajungi acasa intreg, intotdeauna.
  Inca ceva, nu-ti fa mare reclama ca ai bicicleta. De fapt nu mai zi la nimeni. Si daca vrei sa ai aceeasi bicicleta si la anul, tine-o in casa. Toti prietenii mei care nu au respectat regula asta simpla au ramas fara biciclete. Acum sa nu crezi ca numai in Romania e asa… in Finlanda ne-au furat bicicleta din depozit… si de fapt se fura peste tot.
  In speranta ca la anu pe vremea asta o sa pui un post cu aceleasi biciclete, iti urez drumuri sigure si fara ploaie. Salutari din Finlanda.

 2. Andrei Crivat   •  

  o sa tin cont. din fericire, stau la casa, si am bicicleta in spatele curtii, legata de gard, sper sa reziste cat mai mult. de asemenea, ma gandesc sa-i fac asigurare. om vedea.
  da’ mersi pentru sfaturi. salutari si tie 🙂

 3. Bogdan   •  

  Din cate stiu eu, ca sa schimbi cifrul la lant trebuie doar sa tii limba in pozitie “deschis” in timp ce setezi combinatia dorita.

 4. Gez   •  

  hahaha … welcome to the jungle 🙂

  Nuj dak ai citit dar saptamana trecuta m-am tamponat cu 2 masini, si eu ma gandeam la modul cel mai serios sa fac o campanie, sa adun cat mai multi biciclisti si sa promovam mersul pe bicicleta in Cluj.

  Acea pista din centru e … insuficienta pentru un oras atat de mare. Mai e una in Grigorescu.

  Daca ai nevoie de ajutor la Campania Sociala de mers pe bicicleta, sa stii ca eu voi fi sustinatorul numarul 1 🙂

  Ma bucur ca nu sunt singur …

  Poate organizam o iesire cu bicicletele intr-un weekend. Tine-ma la curent!

 5. sabina   •  

  vreau si eu o bicicleta, chiar daca mi-e frica de mor sa ma dau prin Cluj

 6. WhiteWolf   •  

  Daca voi fi primit cu rolele mele, promit sa ma alatur campaniei imediat ce ii dai drumul 🙂
  Stiu, sibenii sunt privilegiati inca insa, de cand sunt ba in Galati ba in Bucuresti ma usuca dorul de a da o tura cu rolele si mai mereu prefer sa nu (ma) risc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu