Ajutor pentru Irina – aproape am reușit (episodul 4)

Povestea e aici (și episodul 1, episodul 2, episodul 3)

S-au strâns până acum 9.694 de lei în cont.

Haideți să mai facem un ultim efort și să-i strângem și restul de bani de care are nevoie (cam 5.000 de lei)

Contul este:

RO46BTRL06601201333852XX – pe nume Kislaki Ruben (e la Banca Transilvania)

și puteți dona și prin paypal:




Până acum, cu ajutorul vostru am reușit următoarele:

– a fost plătit curentul, 4.036 lei. Apoi s-a făcut vineri cerere pentru aviz tehnic de racordare care sper să se aprobe urgent și zilele astea să-i dea drumul la electricitate (și, implicit, să aibă căldură). Mulțumesc pentru ajutor, Daniel Rus.

– a fost plătită chiria restantă la primărie și în avans până în aprilie, 1.317 lei. De asemenea, a fost depusă o cerere de scutire de penalități (care ar fi fost 5.600 lei). Mulțumesc celor de la Primăria Cluj-Napoca pentru ajutor.

– au fost plătite restanțele la gaz, 1.542 lei. La E-on avea dosar pentru a fi executată silit, acum dosarul s-a închis. Poate fi racordată din nou la gaz, doar că mă tem să nu-și facă rău din nou, după cum am mai spus. Mulțumesc, Oana Demian, pentru sprijin.

Ce mai e de făcut:

– în primul rând, mai sunt în acest moment 2.800 de lei.

– la Compania de Apă are datorii de 7.196, 59 lei. Aș vrea să-i plătim măcar jumătate, deocamdată, ca să nu ajungă la proces. Cei de-acolo m-au asigurat că ne sprijină cât pot.

– încă n-am aflat de ce are poprire 199 de lei pe lună din pensie. Poprirea nu era de la curent, nu era de la chirie, nu era de la gaz și nu este de la apă. Sper să aflu azi, să-i plătim datoria respectivă ca doamna Irina să-ți încaseze pensia de 600 de lei pe lună integral.

– mâine, maxim miercuri sper să vină și panoul de încălzire, astfel încât să aibă căldură de îndată ce se dă drumul la curent.

Mai e doar un pic. Haideți să mai facem un efort, să ducem acest demers până la capăt, să-i dăm doamnei Irina lumină și căldură. Vă rog să donați (dacă n-ați donat deja) și să dați povestea mai departe cu share și cum mai vreți voi. Și dacă totul merge bine, sper ca săptămâna asta să putem spune c-am readus o bătrână la civilizație.

Vă mulțumesc tuturor celor care v-ați implicat. Voi ați ajutat-o, nu eu. E numai și numai meritul vostru!

 

 

Andrei Crivăț

11 Comments

  1. Pingback: Scurtissime – 29 Octombrie 2013 | Diverse | Robintel

  2. Gina   •  

    Sper din suflet ca acestui suflet să-i fie un pic mai bine…

  3. Hapi   •  

    Suna-l pe domnul Curut de la primarie si o sa afli mai repede. El se ocupa de executare si e vorba de o sentinta civila
    Intre timp inteleg ca s-a platit caldura dar ea nu beneficiaza de ea pentru ca acum va e “teama sa nu faca vreo prostie” .Am explicat ca exista un anumit aparat care se monteaza si care opreste automat gazul daca nu e aprins in cateva secunde.
    Cand am vorbit de dementa senila , nu a inteles nimeni de ce are nevoie femeia asta.
    Stiu ca nu v-a “lasat” sa-i faceti curatenie, nu avea cum, pentru ea e curat.
    Baia arata la fel,am vazut c-ati inlaturat o gramada de lucruri de acolo. Apropo, plange si acum dupa o galeata rosie si nu stiu ce lighean pe care niste oameni i l-au aruncat pur si simplu.

    Sa ajuti un om cand ai un blog si cunostinte plus banii altora poate fi relativ usor. Si frumos. Si ne putem aplauda de pe margine
    Sa -i faci mai blanda trecerea unei femei (decrepite) , sa-i oferi consolare, putin confort si sa o tratezi ca pe o fiinta , sa-i respecti dorintele asa nebune cum ti se par (de exemplu cand iti spune sa nu-i atingi lucrurile) e foarte greu.

    Apropo. Tot ce isi doreste in acest moment este SA AIBA incalzire. Ai platit gazul , te-au ajutat cei care ti-au citit autosesizarea. Acum ar trebui sa faci cumva sa aiba caldura iarna asta. Cred ca am dat piesele din puzzle. Numai ca situatia daca e privita dintr-un unghi, ajungem sa aplaudam degeaba.

    Inca ceva: apartine de biserica lutherana. Ei ce fac? De ce nu o viziteaza? Ea sufera de singuratate. In camera “mare” nu o sa va lase sa “curatati ” asa cum credeti.
    Discurile care mai sunt in stare buna le-am pus in spatele usii si langa perete. Le-am si fotografiat inainte s-o faca domnisoara jurnalista. Doamna Irina crede ca lucrurile ei sunt in majoritate intacte si doar ca pompierii i-au facut dezordine. Daca mai doriti (zic asa in general) sa-i faceti bine cu forta, e nevoie de niste strategii.

    Apropo- nimic din toate astea nu s-ar fi aflat/scris fara sesizarea vecinei ei- Maria.
    Mi-e teama sa nu aplaudam cu tribuna goala.
    Si-mi cer scuze ca gandesc strategic, am vazut ca-i supara pe multi dintre cititorii tai 🙂
    Spor

    • Alexandru   •  

      Andrei, tot respectul. Am ajutat cat am putut.

      Hapi parerea mea e ca esti o bagatoare in seama si-ar trebui sa iti taie cineva netul. Ti-am mai vazut comentariile pe bloguri si mereu incerci sa iesi in evidenta criticand si dandu-te desteapta. Nu-ti iese, dar m-am abtinut sa ti-o zic, pana acum.

      Pana acum cand te trezesti comentand pe blogul unui om care face ceva, citit de multi oameni care fac ceva, si descurajand, pentru ca asta faci tu fata draga, tu nu deschizi minti, esti un puroi care apare si strica dispozitii, revin, descurajand oameni care poate ar fi interesati sa faca ceva.

      Ia incearca tu sa taci si sa faci, poate o sa fie viata mai blanda si cu tine

  4. Hapi   •  

    “la Compania de Apă are datorii de 7.196, 59 lei. Aș vrea să-i plătim măcar jumătate, deocamdată, ca să nu ajungă la proces. Cei de-acolo m-au asigurat că ne sprijină cât pot.”
    Te rog frumos intreaba intai un jurist de buna credinta daca (scuza cacofonia) Compan de apa va da in judecata o persoana de la care STIE ca nu poate recupera nimic.
    Sunt totusi 70 de milioane pt care ei vor plati taxa de timbru si nu au ce sa execute, intelegi? O s-o dea afara compania de apa- din locuinta primariei? Trebuie sa ai informatii si sa stii legislatia inainte de a face bine pe banii altora.
    Zic si eu….poate suma aia poate pleca spre un centru de ingrijiri pt copiii cu dizabilitati! Whatever.
    Apa are.
    In rest, statul roman o sa-ti pupe mainile ca platesti taxe , nimic rau de spus.

  5. Andrei Crivat   •     Author

    Hapi, am sa le iau pe puncte.

    1. nu Primaria se ocupa de poprirea pe pensie. Ci Casa de Pensii. Am vorbit cu directorul de-acolo, mi-a spus atat cat imi putea spune, din punct de vedere legal. De luna viitoare nu va mai avea nici o poprire pe pensie.

    2. I-am stins datoriile la gaz (pe langa cele la curent si la Primarie). Nu am curaj sa i-l reconectez, pentru ca nu vreau s-o am pe constiinta. Poti sa-i ceri tu reconectarea, daca vrei. E totul deja platit.

    3. nu am fost IN NICI UN FEL implicat in acea curatenie. N-am fost de-acord cu ea, n-am participa, pe omul care a organizat il stiu pentru ca m-a sunat inainte. I-am spus ca nu cred ca-i o idee buna. Nu-mi mai zice de curatenie, nici n-am participat, nici n-am nici cea mai marunta legatura cu ea.

    4. va avea caldura cand va avea curent. Pentru ca am vorbit sa-i reconecteze curentul in 10 zile, in loc de 30. asta va fi marti (sau poate miercuri). Daca nu faceam tot demersul asta, n-ar fi avut nici curent, nici caldura TOATA IARNA. Plus datoriile imense. Acum nu mai are datorii (in afara de apa) si va avea si lumina, si caldura. Spune-mi din nou, te rog, ce anume am facut rau ?

    Si nu mai baga cu blogul si cu alte lucruri, mi-am petrecut 5 zile alergand de dimineata pana seara prin tot orasul si dand sute de telefoane sa vorbesc EU PERSONAL cu oameni, n-am trimis cititorii sau ceva, sa-i rezolv una alta. 5 zile, o saptamana de lucru in care nu m-am ocupat de nimic altceva.

    5. Cum ar putea vreun om de pe lumea asta sa-ti raspunda de ce n-o viziteaza de la biserica ?

    6. Ii executa pensia. 1/3 poprire. Am vorbit la compania de apa, cu oamenii de-acolo.

    Inca ceva. Eu stiu de poveste din ziar. Ziarul stie de poveste de la domnul Daniel Somesanu, CARE A SUNAT SA LE SPUNA DE POVESTE!

    N-am stiut nici de tine, nici de postarea ta, nici de doamna Maria, nici de postarea sa niciodata pana n-ai scris aici. Daca stiam, mentionam, ca n-aveam de ce nu. Pentru mine ajutatul batranei asteia nu-i o competitie cu nimeni. Dimpotriva.

    • meda   •  

      Hapi, tu ai recitit ce ai scris????? “Apropo. Tot ce isi doreste in acest moment este SA AIBA incalzire. Ai platit gazul , te-au ajutat cei care ti-au citit autosesizarea. Acum ar trebui sa faci cumva sa aiba caldura iarna asta”… Apropo Hapi, tu ce faci??? ( nu iti place cum suna, nu, in conditiile in care si tu contribui la actiune) Andrei TREBUIE??? Adica omul a intins o mana de ajutor, a “urlat” pe unde a putut si acum il acuzam ba pe deasupra il fortam??? Mi-e jena…ca sa nu spun sila.
      Separat de ceea ce ai scris acum Hapi toata stima din partea mea pentru tine ca te implici de aproape, eu nu pot si atunci am facut-o material. Fiecare contribuim cum putem, ideea e sa nu stam nepasatori.
      Bravo Andrei , din partea mea ai toata sustinerea in ceea ce faci …si sunt convinsa ca nu sunt singura.
      Draga Hapi renunta la tonul tendentios ( asa reiese din scrisele tale sau asa il inteleg eu) si nu taia elanul oamenilor care vor sa faca un bine ca si asa sunt putini.

      Seara faina sa aveti!

  6. Pingback: Povesti care au schimbat destine. Oameni care dovedesc ca se poate. - Ziar de Cluj

  7. Maria   •  

    A tot asteptat sa vina cei de la curent sa o rebranseze, i-am tot explicat ca dureaza un pic, sper ca azi vor veni . Andrei sa sti ca nu gazul a fost cauza incendiului , ci o lumanare. Tot asa ii taiasera curentul si dansa a aprins o lumanare , a lasat-o pe podea pana a mers la baie, s-a rasturnat si s-au aprins lucrurile din jur , cand a iesit din baie vecinul deja chemase pompierii . Deci eu cred ca gazul e ok , stie sa il foloseasca , putem sa ii punem un senzor eventual. totusi e mai ieftin decat incalzirea pe energie electrica, zic si eu. Daca trebuie mers la compania de gaz si facuta cerere de rebransare , poate oricine sa o faca?

  8. Ioana   •  

    Andrei, te felicit. Esti OM !

  9. Andrei Crivat   •     Author

    Doamna Maria, e foarte complicat la curent.

    Avizul Tehnic de Reconectare dureaza in mod normal 30 de zile. Eu l-am rezolvat in 10. Azi l-am primit si dupa vreo 4 ore de stat la cozi in diverse sedii Electrica, am reusit sa-i depun toate actele si sa-i platesc toate taxele pentru un nou contract de furnizare.

    Din pacate, acesta dureaza teoretic doua saptamani (mai exact, il pot ridica, in conditii normale, in 19 noiembrie). Insa nu vreau sa astept, asa ca de cateva ore dau telefoane si vizitez oameni incercand sa-l prioritizez, ca saptamana asta sa aiba caldura.

    In ceea ce priveste gazul, eu stiu ca nu de la asta a fost incendiu, dar ma tem sa nu-l uite deschis si sa faca ceva si mai rau. N-am o problema ca nu stie sa-l foloseasca, ci ca-l uita, cum uita apa deschisa. Da, poate cere oricine rebransarea, cred.

    Am sa ma interesez de partea cu detectorul, daca cei de la gaz imi explica ca-i 100% safe… dam drumul si la gaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu