O mică mizerie de presă

De ceva vreme, în Foaia Transilvană ÅŸi-a găsit loc un personaj măcinat de frustrări ÅŸi neînÅ£elegeri. Omul – bănuiesc – s-a uitat ce s-a uitat la un blog, ore întregi, fără să clipească, după care ÅŸi-a mărturisit – într-un rar moment de onestitate faÅ£ă de el însuÅŸi – “NU PRICEP NIMIC, NENE”

Åži dacă tot ÅŸi-a dat seama că n-are nici o ÅŸansă să priceapă care-i treaba, s-a apucat – în cel mai curat stil românesc – să critice. Cică cu umor. O fi, în fond ÅŸi umorul e o chestiune destul de subiectivă. AÅŸa că împroaÅŸcă, cu mizerii mici, în limita lui de înÅ£elegere, toate blogurile pe care le prinde. S-o fi gândit că asta e singura metodă prin care să-l bage cineva în seamă.

Na, mă, te-am băgat în seamă. Du-te ÅŸi fă un chef de bucurie că “ne-o tragi” în fiecare săptămână. Ai o miză foarte înaltă – te legi de bloggeri care niciodată nu Å£i-au făcut nimic. EÅŸti un spirit înalt. Mâine, când o să publici iar mizerii despre vreun blogger, apucă-te din nou să bagi comentarii pe la toÅ£i, că poate-poate iar te băgăm în seamă. Åži o să ai două bucurii, probabil singurele pe luna asta.

Păcat de Foaia, că în rest e un ziar serios ÅŸi destul de bunicel. Nu pricep de ce omul care conduce ziarul – ÅŸi care are capul pe umeri – lasă în pagină asemenea mizerii. Atacul aiurea la adresa unuia sau altuia atrage vreun fel de audienÅ£ă ?

Au mai scris: Mihai Prodan, Vasile Racovițan, Mădălina Mocanu, …

Andrei Crivăț

9 Comments

  1. Pingback: Povestea Porcului « Mihai Prodan

  2. Pingback: » Mizerii fără rost Vasile RacoviÅ£an: în alb ÅŸi negru

  3. hossu   •  

    acuma ce sa zic? incearca sa citesti si tu blogurile celor doua personaje si daca o sa ai o alta reactie putem discuta. ai dreptate, m/am uitat la blogurile in cauza si mi/am zis ca nu pricep nimic. cred ca bunul simt o sa/ti provoace si tie o reactie similara daca vei avea curiozitatea sa le citesti.
    daca aperi ceva fara sa cunosti, vorba lui buna, meri in traznet!

  4. Andrei Crivat   •  

    acuma ce sa zic ? eu citesc blogurile celor doua personaje de fiecare data cand scriu ceva. la fel si multe alte bloguri. de aia gasesc ca ce spui tu acolo is numai mizerii, de aia zic ca incerci maxim sa te bagi in seama. de aia zic – uite, ai a treia bucurie intr-o singura zi – iar ti-am dat atentie

  5. prodan   •  

    ooo, dl Hossu ne vorbeÅŸte de bunul simÅ£! ooo!!! să ascultăm cu toÅ£ii!!

  6. io cel prost   •  

    Mai oameni buni da de cand TF e jurnalist?????? Sa fim seriosi! Sau si amaratu de studentel care cerseste celebra adeverinta de practica de la un ziar si semneaza si el intr-un colt e si ala jurnalist?!
    Altfel, mai blogherilor, dati-i inainte ca e bine. Zic io!

  7. Antonescu   •  

    EXCLUSIV – Surse intime din anturajul lui Hossu ne-au relatat ca acesta s-a decis: urmatorul blog analizat va fi al lui Mihai Prodan!

  8. ceasuri   •  

    Incerc timid sa imi dau si eu cu parerea, in calitatea mea de consumator de presa. Pe scurt am observar ca in media nu exista cale de mijloc – asta daca nu vrei sa mori de foame – fie ca esti pro fie ca esti contra tot mananci o paine, atata timp cat pozitia ta este cat mai ferma si cat mai vehement aparata. Problema este ca deja oamenii incep sa isi creeze reflexe in a reactiona puternic la stimulii de orice fel si logic apar tot felul de scantei, mai mult sau mai putin gratuite. Nu as putea concluziona si sa spun ca este bine sau rau ceea ce se intampla si probabil ca nici nu conteaza foarte mult, atata timp cat si pentru libertatea presei l-am ciuruit pe Plumbuitu’. Sa auzim de bine ca de rau m-am saturat.

  9. Pingback: Bad publicity is good publicity. « Rarinca Adrian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu