România Evului Mediu

via Orădeanul. Asta o să intre la mizeriile săptămânii viitoare.

În Oradea, Consiliul Local a hotărât (așa a hotărât el, da ?) să se anuleze un concert.

Trupa God Dethroned trebuia să cânte într-un club privat, Blue Monday

AutorităÅ£ile locale din Oradea, prin vocea consilierului local Dan Octavian, au decis ca show-ul trupei olandeze God Dethroned, programat duminică, 5 iulie în Clubul Blue Monday, trebuie anulat din motive care Å£in de faptul că trupa este calificată ca fiind satanistă”, se arată într-un comunicat al agenÅ£iei organizatoare de concerte Axa Valaha, postat joi pe site-ul metalhead.ro. (din Bihoreanul)

Nu mă pricep foarte bine, așa că vă întreb pe voi. Are un Consiliu Local bază legală să interzică un concert care NU se desfășoară pe spațiul public ? Nu e neconstituțional să interzici un concert din motive religioase ?

Nu știu exact cum anume l-au interzis. Poate printr-o hotărâre de Consiliu Local, nu știu, poate l-au amenințat pe patronul clubului că o să aibă necazuri dacă se ține concertul, ceea ce se numește șantaj. (investigăm, când o să aflăm modalitatea o să vă spun). Dar cert e că mai e puțin și o să fim arși pe ruguri, vorba lui Laurențiu.

UPDATE: pe surse, reiese că NU a fost hotărâre a Consiliului Local. Un comentator de pe Orădeanul.com zice așa:

Dan Octavian (consilier local – n.m.) nu a anulat niciun concert. A mers in calitate de persoana particulara la patronul Blue Monday, Andras Dutka, si i-a spus ca nu e bine sa se tina concertul, fiindca trupa e una satanista. Andras a decis sa nu se mai tina concertul.
Deci concertul nu a fost interzis de nimeni! Nu este implicata nici primaria, nici Consiliul Local, nici politia – nu a fost luata nicio masura oficiala.

Sublinierea îmi aparține.

Deci cum ? Au avut o discuție și patronul clubului, care investise deja bani în promovare și – probabil – o mulțime de eforturi și de timp în organizare, a renunțat așa, deodată ? Consilierul local i-a spus “băi, nu e prea bine să-l faci, că-s sataniști” și patronul a răspuns “A, da, nu m-am gândit când i-am chemat, nu m-am gândit când am băgat bani în promo. Bine, nu-l mai fac, dă-i naibii de bani, dă-l naibii de renume al clubului” ?

Să fim serioși.

UPDATE 2: dacă nu vă era încă foarte clar în ce țară de imbecili trăim, citiți comentariile de la articolul de pe Hotnews

Andrei Crivăț

4 Comments

 1. Razvan Antonescu   •  

  Este incalcarea punctelor din chestia aia cu drepturile omului respectiv in ordine:
  1. Orice om are dreptul la libertatea gindirii, de constiinta si religie; – asta daca ii mananca in cur sa pluseze pe faza cu satanismul
  2. Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; – la fel ca mai sus
  3. Orice persoana are dreptul la libertatea de intrunire si de asociere pasnica.

  So una peste alta respectivul consiliu local este in incalcare flagranta a legii.
  Nu cred ca este vb de rafuieli personale sau motive economice, este pur si simplu habotnicia si imbecilitatea fundamentalistilor religiosi de la noi. Aia care stau sub pat cu furca ca le baga statul in dorsal cipul

 2. Pingback: God Dethroned | scarlat.ro

 3. Razvan Antonescu   •  

  Hai sa iti completez textul cum trebuie:
  Consilierul local i-a spus “băi, nu e prea bine să-l faci, că-s sataniÅŸti OR ELSE”
  Noa mai bine amu

 4. Pingback: Targetare subtilă at Jurnal de noapte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu