Protecția e folositoare

Gata, acum, că v-am făcut să vă gândiți la prezervative și sex, am să vă zic ceva.

Poate o să vi se pară surprinzător, mai ales celor care mă cunoașteți, dar eu sunt așa, cam paranoic.

Adică paranoic… poate sună prea urât. Să zicem că sunt foarte precaut. Niciodată nu las lucruri în mașină (nimic de care să-mi pară rău, că altfel am sticle goale de apă și pachete goale de țigări). Niciodată nu las mașina descuiată, nici măcar 5 secunde, nici măcar dacă merg la doar 5 metri de ea. Nu sunt mulțumit de alarma de la mașină, că mi se pare că e prea tolerantă (pornește doar dacă se deschide vreo ușă sau se sparge vreun geam, când eu aș vrea să pornească doar dacă se uită cineva urât la ea). Ca să nu mai zic că n-am liniște dacă n-o parchez undeva de unde s-o văd clar din casă.

La casă, la fel. Nici dacă ies până la vecina de vizavi nu las ușa descuiată (noroc că unde stau acum ușa se încuie automat în urma mea). Când plec mai mult de 10 minute de-acasă, o închid total, cu toate încuietorile posibile – păi dacă vrea cineva s-o spargă, măcar să muncească, să nu fie totul așa, pe tavă.

Nu știu de ce sunt așa, nici nu mă chinui prea tare să aflu. O fi c-am crescut în Brăila, oraș recunoscut pe plan mondial pentru nivelul scăzut de infracționalitate (not!), o fi pentru că am stat 7 ani în București și am auzit tot felul de povești (vărului meu i-au spart casa cu el în casă, și el a aflat după ce-au plecat). Nici nu conteză.

Cert e că sunt maxim interesat de orice sistem de securitate posibil. Din lume. Și când sistemul vine la pachet cu monitorizare și alte chestii, cum e cel de la Securitas sunt chiar și mai interesat.

Adică, ziceți voi, nu-i ok să ai un sistem de securitate bine pus la punct acasă, la birou, sau pe unde mai ai lucruri de valoare ? Că eu m-aș descurca fără una, fără alta, da’ dacă aș rămâne fără laptop, aparat foto sau scule de bucătărie, ar fi vai și-amar de mine.

Dacă vă interesează ideea, folosiți cu încredere formularul de mai jos. O să primiți informații chiar de la sursă

Andrei Crivăț

2 Comments

  1. Tomata cu scufita   •  

    pe mine ma tenta la un moment dat sa-mi instalez niste camere de luat vederi prin casa, ca am pe cine supraveghea. acum nu mai e cazul, insa departe de ideea de Big Brother… uneori sunt chiar necesare.

  2. Pingback: Nu sunt singurul :) « Mihai Movilescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu