Platforma liberală de la Cluj

UPDATE: Aici găsiți manifestul liberal lansat azi (download, pdf). Iar aici găsiți comunicatul de presă aferent

UPDATE 2: Tot securiștii mei de bine zic chestii interesante de la conferința de presă. Cică vicele Popa ar fi atacat dur de tot gruparea Tăriceanu/Olteanu (da, aia pe care n-o recunoște nimeni, care conduce acum PNL) și cum că gruparea Tăriceanu a executat filialele “nesupuse” ca să-i lase fără sprijin pe “liberalii duri” Antonescu și Orban și să iasă victorioși din viitorul Congres (ei, gruparea Tăriceanu – e așa complicat că nici măcar eu nu pricep ce zic). Și ar mai fi zis și altele, cică la de rele.

UPDATE 3: Și Ziua de Cluj confirmă ce zic securiștii mei. Adrian Popa: “Tăriceanu trebuie să plece”

Securiștii mei de bine (că am luat și eu câțiva de la Victor, în folos propriu) îmi spun că tocmai se lansează la PNL Cluj-Napoca o platformă liberală. Dat fiind că, din câte înțeleg, ideea principală a platformei e că PNL nu prea mai are nimic în comun cu liberalismul, platforma se presupune că lansează câteva idei liberale. În orice caz, mai multe o să știu cam în vreo oră.

Mă întreb – retoric, bănuiesc că știm cu toții răspunsul – ce se va întampla după ? eu văd trei variante:

a) se va crea un fel de schismă în PNL, în situația în care și alte filiale vor achiesa la platforma asta minune;

b) se vor lua ideile în considerare la nivel central și vom asista la o renaștere a liberalismului radical (da, și eu am râs când m-am gândit la asta)

c) cel mai probail, cei care ridică glasul azi vor fi excluși în cel mai scurt timp

Om vedea


Andrei Crivăț

4 Comments

 1. Pingback: Liberalismul romanesc social-conservator « Limba Cailor

 2. Tihi   •  

  Eu cred ca PNL-ul nu este un partid liberal european modern. Si nici nu cred ca acest manifest ar schimba cu ceva acest lucru. De ce zic asta? Pentru ca liberalismul romanesc este un liberalism pur economic. In rest „liberalii� romani sunt de fapt ori conservatori, ori pur si simplu fara idei. Tot ceea ce emana de la guvernarea liberala, sau chiar din acest manifest imi demonstreaza acest lucru: PNL-ul e interesat numai de economie, bani, profit, libertatea de miscare a sferei private.

  Sunt total de acord, ca libertatea pietei, a capitalului, ingustarea burocratiei, subsidiaritatea, cresterea autonomiei locale sunt idei liberale foarte importante.

  Lipsesc insa cu desavarsire ideile liberale in legatura ca valorile sociale, in legatura cu toleranta etnica, rasiala is sexuala, lipseste politica „verde�, lipsesc ideiile in legatura cu adancirea integrarii europene. Uneori PNL-ul chiar ia decizii care sunt impotriva ideilor liberale contemporane.

  Argumentare aici: http://limbacailor.wordpress.com/2008/02/14/liberalismul-romanesc-social-conservator/

  Tihi’s last blog post..Liberalismul romanesc social-conservator

 3. Pingback: Liberalismul vechi si nou « MoROmeTe says

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu