Pentru un sâmbure de viață

de Adi Hădean

Într-o lume perfectă n-ar trebui să scriu postarea asta. Nu aş avea motiv. Uite că am. Mi-e greu să scriu ce scriu acum pentru că imaginea unui înger cu lacrimi în ochi mă rupe în două. Pe de altă parte, îngerului îi este mult mai greu şi, culmea, nu se plânge, strânge din dinţi, luptă pentru ca viaţa care i s-a dat aici, printre noi, să fie cât mai lungă şi mai frumoasă. Deocamdată nu-i prea frumoasă. E cu durere, cu multă suferinţă, cu nesomn, cu lacrimi al căror rost nu-l înţelege.

Îngerul despre care vă spun are un nume: Alex. Ca să nu-l sperie şi ca să-i explice cumva ce i se întâmplă, mama şi tata i-au spus că are “o comoară în burtică”, “comoară” care trebuie scoasă. Ca orice comoară, şi ce a lui Alex se lasă găsită greu. Doctorii spun că în acest moment, o operaţie e imposibilă. Părinţii lui Alex nu pot accepta asta şi nici nu-i normal să accepte. Luptă în continuare, se zbat, îşi ascund lacrimile, se roagă, zâmbesc pentru copilul lor şi încearcă să treacă dincolo de disperare. Mărşăluiesc alături de Alex prin chinurile terapiilor dure şi speră ca în curând să poată pleca din ţară, să-i dea copilului lor şansa de a fi operat la o clinică de specialitate.  Tatăl lui Alex a făcut un site care spune toată povestea. Treceţi pe aici, citiţi, aflaţi ce-i cu copilul acesta, ajutaţi cum puteţi. Asta-i rugămintea mea. Vă mulţumesc.

În cazul în care puteţi face o donaţie sau puteţi oferi orice fel de ajutor:

RON : RO31 INGB 0000 9999 0019 3771
EUR : RO85 INGB 0000 9999 0155 2157
ING BANK CLUJ NAPOCA SUCURSALA MARASTI
POSESOR CONT TATA: BRISC CLAUDIU MARIUS

Telefon Contact :

Tata (Claudiu):0744/538256
Mama (Ioana):0740/523918

Andrei Crivăț

3 Comments

 1. puiu   •  

  eu o sa incerc sa ajut, poate o vor face si altii…

 2. tarabostes   •  

  eu tot nu pot intelege cum inca se poate cuantifica viata unui copil si a unui om in general in bani. cum poate un spital sa iti spuna ca pina nu ai nu stiu ce suma enorma nu te pot trata. doctori care te trateaza doar daca ai bani, preoti care te ingroapa doar daca ai platit taxa parohiala…
  Alex, sa iti dea Dumnezeu sanatate si sa te faca bine ca de la cei in care parintii tai isi pun credinta nu cred ca te poti astepta la multe.

 3. parintele   •  

  @ tarabostes: ideea e in felul urmator, am aflat si eu recent. operatiile astea complicate solicita foarte multe ustensile de unica folosinta, de exemplu un anumit tip de pensa. aia costa 500 de euro si trebe 5. deci 2500 de euro doar pentru pense. statul nu suporta in totalitate costul unei operatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu