O țară de imbecili

Mircea Stănescu a fost găsit mort. Împușcat. Dumnezeu să-l ierte. L-am cunoscut, am vorbit de multe ori cu el, era un tip tare fain și la locul lui.

Mircea Stănescu era suspect într-un accident de circulație, în care un om a murit. O tragedie. Nu se știe exact dacă s-a sinucis sau a fost omorât – pe agenții curge informația că apartamentul său era răvășit. Rămâne de văzut.

Altceva vreau să spun. Eu am o teorie… nu, nu e o teorie, mai degrabă o concluzie tristă. Suntem un popor de imbecili. Da, generalizez, o fac intenționat, pentru că numărul excepțiilor este, procentual, foarte mic și începe să devină insignifiant. Și din când în când, diverse lucruri îmi întăresc această concluzie. De exemplu, citeam printre comentariile de pe site-urile de știri cam ce spune lumea referitor la acest eveniment care e, oricum ai lua-o, foarte trist – un om a murit. Ia uitați ce pot debita conaționali de-ai noștri:

acum e in brazilia mafia a fost scos din scena sa nu toarne . s-ar putea foarte bine sa fie alt mort sau inmormantata o papusa in locul sau . sau unul de la morga mascat , machiar ca sa semene pt cei ce vor venii la inmormantare sa-l vada . si libertatea fiului lui ‘ srs ‘ departe de romania sa fie pretul pt ca basescu sa fie lasat in pace de sorin rosca stanescu si oamenii sai , ba chiar sa colaboreze si sa furnizeze pentru basescu unele informatii utile , de acum incolo . ca srs stie multe , de la el ai ce afli.

Sau altă mostră de reacție românească:

ce mormolok. de unde se vede ca era slab de inger. din momentul de cand l-a lovit pe alacu masina pe trecerea de pietoni a iesit din masina si a inceput sa planga la telefon la tat’su “scapa-ma”. fire de viteaz. desi a avut inaintea sa atatea cazuri ca va scapa basma curata, vezi atatea “personalitati” facute pierdute in negura vremii desi una chiar a omorat o intreaga familie (sotia lui paunescu), nu l-a tinut cureaua sa mai stea in viata. normal ca nu-s de acord cu asemenea marlani, badarani, nesimtiti, manelisti, neciolpiti (care mai aveti epitete sunteti bineveniti) dar se vede ca a fost slab de inger.

Și mai sunt zeci de astfel de comentarii. Mă doare sufletul, sincer zic, când văd câți imbecili suportă țara asta. Și nu înțeleg neam cu ce-au greșit ceilalți, ăia puțini, normali la capul lor, ca să trăiască alături de asemenea cretini.

Andrei Crivăț

7 Comments

 1. Laur   •  

  Andrei, te consoleaza cu ceva daca-ti spun ca imbecili sunt peste tot? Nu s-au inventat tabloidele (si hoardele lor de cititori) la noi in Romania. Da-i oricarui bizon din lumea asta o oportunitate si un loc sa isi verse dejectia intr-un mod (cvasi)anonim si cu (aproape 100%) certitudine iti spun ca el va veni si va da cu parerea dumisale. In fasole.

  Despre Mircea Stanescu doar atat: Dumnezeu sa-l ierte. Ce altceva ar mai fi de spus?

 2. Andrei Crivat   •  

  ai dreptate, Laur. Doar ca aici, la noi, am ocazia sa vad mult mai bine asta. In plus, in rest parca imbecilitatea e usor ascunsa de civilizatie.

 3. nina   •  

  Am auzit aseara de moartea lui Mircea Stanescu. Dumnezeu sa-l ierte!

 4. KingSnake   •  

  Si la zoso erau tone de comentarii de genul asta nascute din civilizatie de tip OTV. Noi am tot discutat aseara ca trebuie ca un om sa fie cu adevarat apasat de ce i se intampla ca sa ajunga sa se sinucida si ca merita cel putin tacere.

 5. Andrei Crivat   •  

  @KingSnake: e plin netul de comentarii de genul asta. E plina Romania de gandire de genul asta. Si ai dreptate, merita cel putin tacere.

 6. Lucian   •  

  mai bine emigrez decat sa traiesc printre urangutani in continuare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu