O țară de cretini 2

Când am scris postul ăsta, s-au găsit câțiva isteți să mă apostrofeze, să-mi spună că-s necivilizat pentru că jignesc un popor și o țară. Așa o fi, da’ uite cum din când se mai întâmplă câte o mizerie care să ne arate că trăim într-un sistem defect rău de tot.

Un om scapă dintr-un accident cu răni grave. E dus la spital. Spitalul n-are sânge. Cei șase prieteni care sunt cu el se oferă pe loc să doneze. 5 dintre ei n-au putut dona. Unul pentru că n-avea buletinul la el, al doilea pentru că avea doar o copie, alți trei pentru că aveau buletine de Timișoara și nu de Deva, unde se întamplau toate astea. Al 6-lea pentru că avea tensiunea prea mare. Găsiți toată povestea la Sebi, cu detalii

Cât de imbecil să fii să nu recoltezi sânge de la un donator, când ai o victimă care are nevoie urgentă de sângele ăla, pentru că are buletin de alt oraș sau n-are buletinul la el ? Cum să nu te revolți și să nu te gândești că numa’ în România se pot întâmpla asemenea mizerii ?

Și da, acum mi-ar plăcea să văd că bloggerii iau atitudine, că presa ia atitudine, că autoritățile, la presiunea opiniei publice, au o reacție, că se întâmplă naibii o dată ca în țara asta niște oameni să răspundă pentru porcăriile pe care le fac.

UPDATE: și încă dovadă, de parcă mai era nevoie, la Dugy

Andrei Crivăț

3 Comments

  1. Pingback: Cum se poate muri frumos în România « Oana Stoica Mujea

  2. Florin Matincă   •  

    Nu ramane decat sa plecam intr-un loc unde exista civilizatie. Si oameni. Si o tara.

    Simplu nu ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu