Nesimțire de ministru

via Eduard

Faptele, pe foarte scurt: președintele Ungariei, cum l-o chema pe domnia sa (LE: îl cheamă Solyom Laszlo) a vrut să vină în România cu ocazia Zilei nu știu care, care e azi. (LE: e Ziua Maghiarilor de Pretutindeni). N-a primit autorizație să vină cu avionul la Tg. Mureș, așa că s-a deplasat omul cu mașina.

Eh.. cât tupeu să ai și cât de nesimțit să fii să declari, din poziția de ministru al unei țări membră UE, referitor la președintele altei țări membră UE, următoarele (sursa):

Eu am în subordine toată partea de trafic aerian civil. Åži m-am interesat puÅ£in. Domnul preÅŸedinte, (Solyom Laszlo, n.r.), care credeam că e civil, nu a vrut să vină cu vreo aeronavă civilă sau cu vreo modalitate civilă. Drept urmare, la noi, nu a existat nimic, nici vreo cerere, nici vreo respingere, nici altceva. În rest, ce a dorit dânsul ÅŸi ce s-a întâmplat în legătură cu dorinÅ£ele respective nu le pot comenta pentru că nu le ÅŸtiu. Am auzit de la presă că intenÅ£ia era cu o aeronavă militară, cu un elicopter militar. Dacă vrei să vii cu mijloace militare, viaÅ£a e mai complicată, mai grea ÅŸi plină de neprevăzut

În primul rând, ca să vedeți că-i și prostalău, nu doar tupeist, citiți ce scrie Eduard. În al doilea rând, dacă se întâmpla invers, vă dați seama ce mega scandal ieșea, și cât de jigniți și atinși în înalta noastră demnitate națională și în profundele noastre simțăminte patriotice ne-am fi simțit ?

Update: uite că și Rabbi Mordechai scrie despre asta. Și Andrei Bădin. Eu cred că dacă Berceanu o să citească ce scriem noi vreodată, o să zică – după cum îi șade bine oricărui ales al poporului – “dă-i în puii mei de țărani inculți. niște nimeni își dau cu părerea”. Da, bă, da’ la niște nimeni o să cerșești voturi peste fo’ trei ani.

Andrei Crivăț

9 Comments

 1. Razvan Antonescu   •  

  Gresesti fundamental. Berceanu a zis pas pentru ca inca nu avem nave spatiale militare. La anu’ cand avem l-om primi cu bratele deschise pentru ca sistemul militar spatial romanesc va fi pe pozitii in caz ca vrea sa tragu cu elicopteru militar dupa el Ardealu. Esti varza nu stii nica de politica militara spatiala. Ia si fa cultura:
  http://www.gandul.info/actualitatea/nave-spatiale-militare-si-reactoare-nucleare-pe-lista-de-achizitii-ale-mapn-in-2009.html?3927;4048979

 2. Andrei Crivat   •  

  mda, si Geoana alt cretin. Nu stiam de faza cu navele spatiale militare. Ma bucur c-o sa avem, ca era fix ce ne lipsea.

 3. Liviu   •  

  Marco Bela a afirmat in fata a 3000 de maghiari, la Cristuru secuiesc, ca “niciodata” din limba romana va deveni “in curand” in limba maghiara, referindu-se la inflexibilitatea/ tampitenia de acum a lui Basescu. Incet-incet, Bela face ce-si porpune, iar ai nostri taie frunze la caini.

 4. Pingback: Răducu e prost grămadă « Blog ingineresc

 5. Horatiu   •  

  @Razvan Antonescu

  Ca si cei de la Gandul, gresesti. MApN nu face achizitii fanteziste, doar reglementeza procedurile, pentru a le alinia la nivel european. Fiind vorba de un manual european, subliniez acest lucru, in acesta este trecuta si tehnica spatiala sau reactoarele nucleare, pentru ca sunt state din UE care isi permit sa faca achizitii de acest fel. Pe acest subiect, o d-soara de la Antena 3 a facut un circ de nota 10, fara a intelege ca se reglementeaza achizitiile si nu se achizitioneaza nimic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu