Moja srpska muzika 5

Bajaga i Instruktori e una dintre cele mai populare trupe rock din Serbia/fosta Yugoslavie. A fost formată în Beograd în 1984 de chitaristul și compozitorul Momčilo Bajagić “Bajaga” – de unde, evident, și numele. Au cântat între 1984 și 1994, apoi au făcut o pauză, după care au început să cânte din nou, până în zilele noastre – timp în care au scos 8 albume de studio, 2 albume live și 5 compilații. Au fost destul de prolifici.

Mie, cel puțin, vocea solistului mi se pare foarte, foarte faină – adică, ascultați Ruski Voz și vedeți cum vi se pare. Poate cea mai populară piesă a lor, cel puțin în România, este Plavi moj safiru.

Însă azi vă propun spre ascultare o altă piesă, care îmi place mult – Moji Drugovi (Prietenii mei)

Andrei Crivăț

7 Comments

 1. kilroy   •  

  Bajaga rulz. There’s no fuckin’ doubt about that. Muulta bucurie ai adus sufletului meu cu aceasta melodie. Thx

 2. Tim   •  

  E ceva cu slavii astia, hmm eu sunt indragostit de a lor muzica plus ca am si usoare radacini slave, mai exact, de prin partile sudice ale Dunarii din dreptul Teleormanului…
  Am si eu favoritii mei slavi: http://www.youtube.com/watch?v=cq44F1iV8GU
  Numai bine!

  • Andrei Crivat   •     Author

   da, interesanta piesa. thx.

 3. Tim   •  

  Cu mare placere! Chiar recomand oricui e indragostit de muzica si mai ales de suntele antice pastrate cu migala pe teritoriul Bulgariei si de fapt in arealul din Peninsula Balcanica… sunt sunete ce ne apropie- macar cu ochii mintii- prin misterul vocilor bulgaresti de ale noastre radacini… caci e putin stiut ca- in special de tineri – o parte din spiritul nostru neaos, national are si a avut origini pe acest meleag balcanic… Ar cam trebuii sa ne ,,adapam” uneori si din magia stranie pe care au pastrat-o sunetele astea mai mult decat magnifice si care nu de putine ori ma impresioneaza pana la lacrimi…
  http://www.youtube.com/watch?v=iHStGgCm7lE
  http://www.youtube.com/watch?v=G5Mcy5RanCo

 4. Kapetan   •  

  Salve… da da da … Bajaga rulz … toata ziua aud Plavi safir cand imi suna telefonul … daca ma apelati sa-l lasati sa sune … imi place sa-i aud!!

 5. Ion   •  

  Buna melodie, pacat ca nu inteleg ce spune, in rest sunt super……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu