Mittal a luat Sidex mai mult decat gratis

LATER EDIT Intregul articol, scris de Liviu Mihaiu si Catalin Prisacariu in Catavencu, poate fi citit pe Hotnews, aici. Credeti-ma, merita.

via Realitatea.net, care preia din Catavencu

Conform unei clauze confidentiale, Mittal a luat inapoi maruntisul pe care il daduse pe Sidex.

Sidex, in momentul achizitiei, avea un proces cu o firma. Clauza zicea asa: daca pierde procesul, Mittal ia inapoi maruntisul pe care l-a dat (24 de milioane $) si nu mai plateste restul de 50 (care, in total, tot maruntis insemnau pentru ditamai combinatul). In plus, statu’ nostru drag, roman, a sters datorii si a dat compensari si ajutoare in valoare de 2 miliarde de dolari.

Un calcul sumar ne arata ca pentru a cumpara Sidex, Mittal a primit initial 1,976 de miliarde de dolari, dupa care a primit si diferenta de pana la 2 miliarde. Adica a primit banii, da’ in schimb a luat combinatul. Ca pe vremea rusilor: noi le dadeam grau, iar ei, in schimb, ne luau petrolul.

Si ce sa vezi, fostul sef al AVAS, Ovidiu Musetescu, nu-i de gasit. Logic, nici eu n-as fi in locul lui. O fi bine prin Republica Palau, pe unde o locui el acum ?

Stirea pe Realitatea o gasiti aici, iar articolul o sa apara maine in Academia Catavencu (aici n-am stiut daca sa pun link la www.catavencu.ro sau la www.facemcatavencu.ro. Alegeti voi)

Andrei Crivăț

3 Comments

 1. Gez   •  

  Si asta e numai o faza dintre cele multe. Nu ai vazut si aia cu energia? Au vandut energie electrica baietilor destepti pana prin 2014 … la pret de nimic, si poporu tre` sa scoata acum mai mult din buzunar ca sa acopere gaurile lasate de baietasii destepti.

  Si mai sunt multe multe chestii manarite… si incep sa apara la suprafata. Cea mai tare faza e ca statul Roman, vrea sa stearga din nou o gramada de datorii de la mamuti din astia comunisti care abia se tarasc (CFR, toti astia care se ocupa cu carbuni, nuclearelectrica. samd) ca vezi Doamne sa nu intre ei saracutii in faliment de cata datorie au. Si datoriile sterse… ia ghici cine le plateste? Tot prostii de noi! Numai ca acu nu mai e PONT… ca EU interzice astfel de practici si nu mai pot face asa ceva. Finally niste chestii misto… de cand intram in EU (asta, si aia cu taxa auto care trebuie scoasa)

  Parerea mea proprie si personala e ca prea mult isi bat joc de noi si prea mult fac ei jmenuri pe acolo pe sus.

 2. Gez   •  

  Si inca o chestie… mie deja mi-e greatza de ce se intampla la noi in tara! Sincer iti spun!

 3. Victor Ciutacu   •  

  Nuclearelectrica abia se taraste?
  LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu