Inventivitate rurală

Viața mea s-a schimbat mult în bine de când m-am mutat la țară. Din foarte multe motive.

În primul rând, mă face fericit să-mi beau dimineața cafeaua în curte. E răcoare și liniște, se aud păsări de tot felul, de la găini la te miri ce zburătoare pe care numai Doru le-ar putea recunoaște. În al doilea rând, în ziua în care m-am mutat la casă am decis că nu voi mai fuma niciodată în casă. Lucru pe care l-am respectat, ceea ce a dus la faptul că acum fumez zilnic, cantitativ, mai puțin de jumătate față de cât fumam când stăteam la bloc.

În al treilea rând, iarăși mă face fericit că relativ des vin prieteni la mine și facem grătare (chestii sănătoase, nu ceafă și mici) fără să ținem cont de ce zi a săptămânii, sau de ce oră a zilei este. E așa, o formă de libertate pe care mi-am dorit-o.

Dar cel mai tare și mai tare mă încântă să descopăr inventivitatea vecinilor mei. Probleme în fața cărora eu aș rămâne blocat își găsesc rezolvarea în câteva secunde.

Spre exemplu, ce faci când ai de transportat o oaie dintr-un loc în altul și n-ai la îndemână decât un tractor, fără remorcă ? Nimic mai simplu. Improvizezi un coș pe roți și tragi oaia după tine. Așa-i că nu v-ați fi gândit ?

filmat cu Vico Marcus 3

Andrei Crivăț

3 Comments

 1. Corson   •  

  Ala n-o transporta. Sta pe loc. Paste. asteapta veterinarul, invata pentru bac (Miorita).

 2. Andrei Crivat   •     Author

  si totusi, 10 minute mai tarziu nu mai erau acolo…

  • Arhi   •  

   plecasera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aboneaza-te la comentarii. Poti sa te abonezi si fara sa lasi un comentariu